Så oerhört tacksam!

God morgon på er allesammans……..

Hade lite svårt att somna igår kväll. Jag kom hem till bostaden vid 22 tiden och tankarna bara for runt i huvudet.

I Stockholm i går kväll var det närmre 300 pers på föreläsningen.
Det är helt enkelt såååå jävla kul och ballt!!!!  🙂

På alla orter i landet jag varit och träffat tusentals hundägare som lyssnat på mig och ställt mer eller mindre kluriga frågor så lär jag mig så otroligt mycket.

Jag kan omöjligt beskriva hur mycket kunskap och inspiration ni ger mig, jag kan omöjligt tacka er nog för detta.

Men ni måste förstå……….. oavsett om vi inte alltid är överens om allting, att jag är oerhört tacksam, oerhört tacksam!!!
Och så länge ni vill hålla på med hund tillsammans med mig, då kommer jag aldrig att med flit göra er besvikna 🙂

Stort tack till alla, till alla från nordligaste norrland till sydligaste skåne 🙂
Ni alla är bäst!!!!  (om ni inte fattat det redan)

Idag ska jag tillbringa några timmar på mitt andra arbete, alltså byggverksamheten 🙂

Vi hörs alldeles strax igen………….

25 svar på ”Så oerhört tacksam!”

 1. Godmorgon!
  Hoppas du har förstått vad vi är tacksamma mot dej. För alla kloka och bra svar du ger oss.
  Man får så många Aha – upplevelser, det är värt så mycket mer än allt skrivande att få höra dej föreläsa

  Samt jag har sagt det förut men tänk vilka underbara människor man träffat genom att läsa din blogg. Helt fantastiskt! 🙂

  Ha en bra dag!

 2. Skriver under på det Anki säger. Och du ska bara veta vad populär du blev hos oss i Uppsala. Hade flera kunder inne i går som var alldeles lyriska. Flera av dom sa att de t o m hade blivit lite smått kära i dig. Det du, det är väl bland det bästa ”betyg” man kan få 🙂 Jag, lärde mig MASSOR av din föreläsning. Och hoppas att jag får fler tillfällen att göra om det.
  (Fast aldrig mer en scen för mig. Det var första o enda gången ;))

 3. Vilken härlig känsla Fredrik!! Det är så härligt tycker jag när man ibland stannar upp och kollar runt omkring sig och känner en sådan otrolig tacksamhet. Jag blir sååå glad av att veta att du går omkring med denna känsla ….

  Och precis som Anki och TT säger, jag hoppas att du förstår att denna känsla är ömsesidig – åtminstone så är det så för mig och för många andra från bloggen.

  1. Samtycker med Agnes och er andra. Vi har ännu inte haft möjlighet att gå på någon föreläsning, men bloggen och böckerna hjälper mig i min strävan efter att få en så bra relation som möjligt med min lille kille här hemma.

   Å till dig Agnes 🙂 Du är verkligen en frisk fläkt här på bloggen 🙂 Man blir glad av att läsa dina inlägg 🙂

   1. 🙂 Tar ödmjukt din kommentar med mig resten av dagen 🙂

    Jag har ju hittat så himla många trevliga människor här på bloggen så jag antar att mina kommentarer bara speglar det jag känner för er alla.

 4. Vad säger man? Dito 😀
  Instämmer helt klart med de övriga bloggisarna och lägger till att även de ger massor. 🙂
  Jag är tacksam för er allihop och man kan väl säga att det är du Fredde som fört oss samman. Tack för det och allt du ger och gör.

 5. Kan bara instämma… det lyser om dig Fredrik man ser ju att du älskar detta, och det som rör mig mest är att du älskar hundarna så… inte snack om att bestraffa sig fram till resultat, utan med konsekvens, tydlighet och stor portion ”grabbighet” och ”larv” o kärlek med de små vännerna åstadkommer du det man vill ha, kommunikation.. det är ju det som ger dem och oss sådan lycka! Jag kommer ha stor nytta av gårdagens föreläsning och redan imorse på vår timslånga skogspromenad, ja han går lös… var det en stor förbättring av hans uppmärksamhet.. helt plötsligt blev matte lite rooooolig och började kasta handske alldeles av egen maskin… ha ha! Leve hunden, i mitt fall collien, och tack igen för att du är en sådan inspiration! Nu har du en till som kommer läsa bloggen din…

 6. Känns la överflödigt nu, men visst fan håller jag med dom andra. Du förgyller massor av hundmänniskors liv och lär oss så mycket + att du gjort så jag träffat en del goa bloggare här inne 🙂

 7. *applåder* du var riktigt underhållande på scen och fick in klockrena träffar på hur vi hundägare beter oss 😉

 8. Faller in i hyllningskören!!
  Hoppas du själv förstår hur mycket du betyder för oss!!
  Alla gånger som jag varit trött och uppgiven, så läser man en stund på bloggen och inspirationen återkommer!
  Och som flera andra skriver… alla helt underbara bloggisar som man fått kontakt med!!

  Jag blir så himla glad av att gå in här och läsa. Så många som bjuder på sig själva, som vågar erkänna sina problem, som delar med sig av kunskaper och erfarenheter, som ger en ett nytt perspektiv på saker och ting.

  Den ibland råa, men så härligt varma stämningen som råder här är unik. 😉

  TACK Fredde!!

 9. Hej!
  Ny här på sidan..men oj vad mycket roligt att läsa! Har legat sjuk i 3 veckor och då får man tid att göra sånt man bara hunnit tänka! Jag brukar läsa så mycket som möjligt som Fredrik skriver och det är helt suveränt vad mycket man lär sig!
  Har en Riesen kille på 15 månader som vi får jobba ganska hårt med…det är hundmöten just nu som är det vi har jobbigt med.. då är det bra tips som får oss att ”kämpa” vidare!! Tack för trevlig läsning..

 10. Tack för en underhållande och givande kväll i Solna. Inte visste jag att Fredrik var en estradör och showman också. Men det kan ju inte bara vara Fredriks person som lockar alla dessa kvinnor till hans föreläsningar. Det var säkert 90% kvinnor igår på Tallbackaskolan. Enligt Fredrik var könsfördelningen lika ojämn på alla hans föreläsningar. Är det möjligen så att kvinnornas engagemang för hunden är större än männens. Enligt Fredrik hade kvinnorna också bättre handlag med sina hundar än vi män. Kan det bero på att många kvinnor har fött barn och att ta hand om en valp blir inte något märkvärdigt? Yngre kvinnor gosar säkert mer med sina hundar än vad grabbarna gör. Eller är det så att i en familj är det kvinnan som ser till att valpen/hunden får mat och att kvinnan blir då en förlängning av hundmor? På så sätt skapas ju en bra känslomässig bindning till hunden som vi män missar. Jag tycker att den relation min fru och jag har till vår hund påminner mycket om den relation vi haft och har till barn och barnbarn. Min fru står för den mer känslomässiga relationen och jag för mer av uppfostran, lek och bus.

  1. Jag har också undrat varför kvinnor/tjejer är så överrepresenterande, ytterst sällan att jag stöter på killar som är ens ute med sin hund, än mindre på olika föreläsningar/kurser..

   1. Visserligen så tror jag att det är fler kvinnor som går ut med hunden – som jag träffar ute på promenaderan iaf – men inte allt för sällan ser jag även män ute med sina hundar.

    Och att det är mest kvinnor på föreläsningar är väl inget konstigt. Det hänger väl ihop med männens grundinställning till saker och ting – ”Kan själv”.

    Ta t.ex det klassiska exemplet. Man är på semester och letar efter en adress/ett ställe. Hur många gånger är mannen villig att fråga förbipasserande om hjälp – sällan skulle jag vilja säga . De letar själva tills fan kommer och tar de 😉 😀 😀

    1. Klart att man klarar sig själv, MEN det finns ju massa roligt och intressanta saker att lära sig och se i hundvärlden, det är synd att missa det pga dumstridighet. Ta bara Fredriks blogg som exempel: Man får hur många tips och ideer som helst av både Fredrik & Er som bara är att suga in och njuta av en dos extra kunskap att kunna använda.

     1. Håller med Agnes om att männens grundinställning till saker och ting – ”Kan själv”.
      Sen har en sak funkat på en hund så ska det göra det på alla och gör det inte det är det fel på hunden, inte inställningen till sin uppfostran!

      Där ligger det nog fördel hos kvinnan vi kan inviduell anpassa på ett annat vis, mera anpassningsbara, vågar be om hjälp!
      Vågar se att opps det här funkar inte hur gör jag då?
      Vi gosar med våra hundar, leker med dem osv

     2. Håller med dig Emil; synd att missa en massa roligt bara för att man är för stolt eller något liknande…

      Jag tror att alldeles för ofta tror kvinnor att de inte kan klara av ”svåra situationer” själva så de är vana att be om hjälp.

      Som med allt annat här i livet så finns det nackdelar och fördelar med allt. Känner man t.ex att man måste be om hjälp med en viss sak så kan det innebära att man får både hjälp och en massa annat roligt på köpet – det hände t.ex mig när jag sökte mig till Fredrik Steen 🙂 . Nackdelen om är ”Kan inte själv” mentaliteten är för stor och hindra oss från att uppnå saker och ting på alldeles egna händer…

      Sen är jag mer än 100% säker på att om Fredrik Steen hade varit en snygg tjej så skulle publiken bestå av 90% killar… skulle tjejen dessutom vara SKIT SNYGG så skulle publiken bestå av 95% killar varav 90% skulle inte ens ha hundar 😉 😀

     3. Nja vet inte om det skulle stämma, män kanske skulle gå och titta för hon var snygg, men tvivlar på att dem skulle lyssna på en kvinna som talar om hur man ska agera med hund!

      Visst har Fredrik fördelaktigt utseende och är duktig på att få fram det han vill och som jag läst tackar alla för en underbar show, men som kvinnor! Dessutom har ju blivit lite kändis på kuppen!
      Men att kvinnor går dit kan ju faktiskt vara för att dem förstår vad han säger och även för att få se och prata med han!

      Jag önskar man hade haft råd och åka till Solna igår, men jag måste ju ha pengar till utlandsresan oxå!
      Önskar han kunde komma på föreläsning lite närmare!

      Jag vet att han varit här i Kungsör förut men då var det så extremt mycket folk där med hundar och min var ju bara liten valp så jag hade inte så mycket att fråga då!

 11. Vill bara skriva och säga TACK för din jättestimulerande och givande föreläsning igår kväll i Solna!! Vi har sista tiden känt oss lite ”uppgivna” inför vår schäfer Izac,10 månader, både med kontakten och uppfostran. Av och till (mest till i ärlighetens namn..) har han varit helt omöjlig och vi har upplevt oss som rätt misslyckade, vilket inte direkt stimulerar en till att fortsätta jobba på kontakt osv. Men, vi fick båda (Lasse och jag) en nytändning igår av ditt föredrag och idag har det fungerat bättre igen (t o m hundmöten). Framför allt är det bra att få höra att man inte är ensam om vissa misstag och; att vissa saker man försöker med faktiskt verkar vara i rätt riktning!! Det märks ju direkt på Izac när vi orkar vara engagerade och visar att vi tycker så mycket om honom och gillar att vara med honom :)!
  Många hälsningar
  Eva
  Ps.Ska följa din blogg i fortsättningen :)).

 12. ”Och så länge ni vill hålla på med hund tillsammans med mig, då kommer jag aldrig att med flit göra er besvikna”

  Jag undrar jag… 😳

  Skön inställning förövrigt. 🙂 Du verkar dock ha misslyckats med fotot, kameran ska centreras på Denver…

 13. Hej!
  Var på din föreläsning i Solna, jätteinformativt möte. Fick konstaterat att jag har en till 100% problemhund, allt stämmer på min carinterrier, nu 12 månader.
  Hälsningar
  Inger A-sson

Kommentarer inaktiverade.