Otäckt och hemskt!

 

http://www.expressen.se/nyheter/dodades-av-familjens-hund—pa-sin-ettarsdag/

 

Tack och lov hände inte detta i Sverige, om det nu är någon tröst.
Hur det än är så är jag faktiskt inte så säker att det inte skulle kunna hända i Sverige.
Vi har hundar som en i familjen, de sover mer eller mindre där vi sover, många barn har familjens hundar som en leksak.
Usch, hemska tanke!

Hur tråkigt och vidrigt det än är så tycker jag det är viktigt att lyfta detta här på bloggen. Den dagen vi helt slappnar av, det är då det händer.

När man läser artikeln så får man uppfattningen att hunden aldrig visat nåt mot barnet tidigare, och det kan jag tro på.
Även om en Amerikansk expert är inne på att man bara missat signalerna.

Nu spekulerar jag fritt –
En olycka som denna skulle mycket väl kunna hända med en hund som aldrig tidigare visat nåt mot ett barn.
Det som trots allt, tror jag, måste till är en hel del resurser hos hunden.
Skärpa, försvarslust, kanske taskiga nerver och så vidare.

Även om hunden aldrig visat något mot barnet så är jag övertygad om att hunden har visat upp sina resurser i andra sammanhang.
Mot andra människor, hundar, eller annat.

Hur som helst så kan jag ibland bli lite fundersam över vissas hund/barnhållning.
Jag kan inte för mitt liv förstå att man litar så pass fullt ut på en hund, ett djur.

Jag har själv världens snällaste och barnkäraste hundar.
Men exempelvis på natten, då har jag hundarna på det sättet att barn och hund, oavsett vad som händer, att dessa individer inte kan stöta på varandra.
Allt kan hända med barn och djur, det bara är så.

Jag är inte ute efter att skrämma någon, jag är bara ute efter att skapa förståelse över att hunden är ett djur!

Djupt tragiskt är detta i vilket fall!

 

Nu på morgonen ska jag in till Sthlm City och arbeta lite, på eftermiddagen har jag ett viktigt möte.

Men vi hörs under dagen, både på twitter #Fredrik_Steen och blogg.

Godmorgon på er alla 🙂

 

20 svar på ”Otäckt och hemskt!”

 1. Det är – som du skriver – ett mycket viktigt ämne! Klart man måste vara uppmärksam och ha i åtanke att det är ett DJUR vi delar våra liv med!!
  Sorglig händelse.

 2. Precis som du skriver så vet jag många som har hundarna som ”leksak” till barnen och lämnar dom ensamna både hemma och ute tsm, jag får ont i magen av detta… Har kompisar som låter deras barn sitta,ligga och hänga och klänga på deras hundar.
  tycker så synd om dessa hundar.
  När jag går hemmifrån med barnen stänger jag in hundarna på två olika ställen och talar om tydligt för barnen att dom inte får släppa ut hundarna OM det inte händer något.
  Nepp nu ska jag sätta fart ha de gött så länge alla

  1. Jag gör detsamma som du. När jag går hemifrån låser jag in mina två hundar i ett rum när mina barn är ensamma hemma. Dom tar ju hem kompisar och man vet aldrig vad som kan hända. Så det tål att upprepas, att hundar är ett DJUR och ingen leksak…….

 3. Fruktansvärt att sådant händer!
  Jag tror att hundar som gör såhär är instabila, de mår inte bra.

  Själv blev vi ”påhoppade” igår, Schäferkillen och jag när vi skulle ut och göra en liten runda med övningar. En stor familj, med släktingar var på gården, de satt vid ett bord och när vi kom ut genom porten kom en man fram och frågade ”Får man hälsa?” Varpå han rufsade om min pojke i pälsen. Jag försökte protestera och säga att han inte bryr sig om främmande människor (känner han dem, blir han superglad och svansen svänger och han vet inte hur han ska stå för att bli kliad och klappad) men mannen lyssnade inte. Han tog fram ett litet barn till min hund, då frågade en av kvinnorna : ”Är det ok?” Hade det inte varit det, så hade barnet blivit bitet. Men jag sa att det var det, och min pojke vände baken till barnet, han var helt ointresserad, och visade respekt genom att vända baken till.
  Jag såg människornas förvånade miner och förklarade att hunden var respektfull, inte nonchalant. 🙂

  Men hade jag nu haft en hund som inte var så stabil som min är, så hade det kunnat sluta illa. Han hade kunnat bli osäker och därmed visat agression, när han råkade ut för detta.

  När vi kom tillbaka och jag sen tog ut Rottisen för rastningsrunda och litet övningar, så var det inte lika intressant att hälsa. Han är dock också stabil, människorna var kvar vid bordet, de tittade på honom men han brydde sig inte om dem.

  1. Förbannade människor: När ska dom lära sig lite hundvett? Jag är så trött på alla dom som tror att ens hund är en allmän gosesak, och ska tycka jättemycket om allt och alla.

   1. Undrar om det är möjligt att lära hunden morra på kommando 😉 som en cirkuskonst liksom 😉 ”… när man höjer handen mot den främmande och säger stopp så morrar hunden på detta kommando …” Vore bra att ha!

    Säkert en dum idé men ibland blir jag gaaalen när jag och Acro möter främmande människor, inte för att det är ett problem, han gillar allt och alla men jag vill gärna kunna styra när och hur han får hälsa.

    Det finns för många människor som inte respekterar att hunden är en individ!!! Skulle ju se konstigt ut om en främmande flög på ens 4-åriga dotter och kramade/pussade upp henne rejält 🙂

    1. Min hund kan morra på kommando. Vi har lärt honom det mest på skoj. När vi säger: ”vad säger björnen i skogen” så börjar han att morra. Men inte på ett aggressivt sätt 😉 hihihihihi

   2. Ja, eller hur! Litet roligt ändå att min hund var förståndigare än människorna och visade respekt för dem, vilket de inte gjorde mot honom. Deras miner var obetalbara.
    Men hade han dragit sig ut genom porten och dragit i kopplet för att ta sig fram och flåsat med halvöppen mun, ja, då hade de nog ryggat och inte kommit fram till oss.

    Det är ett vanigt fenomen (har upplevt det flera gånger) att människor kommer fram och ska klappa bara för att min flock är så lugn.
    Brukar hinna med och säga att ”vi tränar, så de får klappa en annan gång.”

    1. Det var ett bra svar 🙂 Om nån vill klappa mina hundar brukar jag svara att dom är så dregliga så dom kommer att gegga ner era kläder med dreggel. Då vill dom helst inte klappa dom 😉

    2. Om man bara säger: Nej, ni får inte klappa. Så får man alltid följdfrågan: Vaddå är dom farliga, bits dom? Suck…………… (har två rottisar och kommer alltid att få leva med människors fördomar så länge jag har denna rasen).

     1. Ja, det känner jag igen! Att folk ställer knasiga frågor om man bara säger ”nej” till dem.
      Därför jag började säga ”Vi tränar….” Men en gång fick jag en fråga på det också: ”Vad tränar ni?”
      ”Gå fint”. Förstod inte den frågvise.

 4. Ang ”allmän egendom” Jag blir så förb…ad på folk som utan att ens fråga går fram och klappar mina hundar. Mina hundar är INTE allmän egendom!!!!

  Hur skulle dom tycka om jag körde ner skallen i deras barnvagn pussandes gillandes med deras barn utan att fråga!? Man kan ju bli anmäld för mindre!!

  Jag blir vansinnigt arg och skäller ut folk som gör detta!!

  Vad skulle dessa människor tycka om jag utan lov tog en runda runt kvarteret med deras nyinköpta bil?!?!

  Liknelserna kan göras i oändlighet!

  Fruktansvärt att barnet dog men snälla föräldrar, lämna inte era barn eller andras barn ensamma med era hundar! Detta är rovdjur och det är inte alls ovanligt att din t.ex försvarar sina tillgångar!

  Lär Er av dessa händelser och ha en underbar dag i detta fina vårväder 🙂
  Själv så snorar jag vidare bland björkarna 🙂

 5. Vad ska man säga… Skylla sig själv? Går relativt fort för en stor hund som blir rädd att försvara sig. Varför ens låta en ettåring leka med en hund över huvud taget? Det är oansvarigt enligt mej. Får barn leka med en motorsåg också? Gör man rätt så är den inte direkt farlig och samma gäller hundar. En ettåring kan knappast veta hur man hanterar en hund. Det var ju inte direkt en halvslö collie som utförde detta dådet.

 6. Har hänt förut och kommer att fortsätta hända, det som jag kan tycka är konstigt ändå är att det inte händer OFTARE än vad det gör. Med tanke på hur många hundar vi har i barnfamiljer och att det är predatoriska djur med högst levande instinkter. Samt att många människor inte riktigt vet hur man på bästa sätt integrerar hunden i familjen.

 7. Jag har hundar som antagligen skickar massor av signaler till folk att dom är världens barnkäraste vovar för det händer regelbundet att barn får springa fram till dom utan att föräldrarna frågat först. Hur kan någon anta att en hund är barnsäker bara genom att titta på hunden? Mina hundar är inte vana att umgås med småbarn så även om dom är snälla så beter dom sej klumpigt och knuffas, dessutom anser dom att barnets ansikte är på perfekt slickhöjd..
  Vi hundägare måste ha kontroll på våra hundar men alla föräldrar måste lära sina barn hundvett också. Jag skulle inte vilja chansa och riskera att mitt barn blir bitet, knuffat eller rivet av en främmande hund bara för att den ser snäll ut.

Kommentarer inaktiverade.