Barn och hund

20120522-120600.jpg

Ice är hemma från dagis i dag för att träna Denver.
Han ska träna spår (bilden ovan) samt lydnad.

Ni vet att jag inte tycker barn och hund är en bra kombination, men detta då ingen vuxen finns med och tar ansvar.

Då det finns en vuxen med som tar det fulla ansvaret, så tycker jag det är alldeles lysande.

Att barn får lära sig hur hundar fungerar, lära sig att samarbeta med ett djur, lära sig respektera djur, tycker jag personligen är en del av en sund uppfostran.

Kan ni gissa vad Denver fann i slutet av spåret?

En dinosaurie av plast, vad annars!
🙂

11 svar på ”Barn och hund”

 1. Vilken härlig träning! Tycker det är jätteviktigt att barn lär sig hur man beter sig med hundar och även att de får vara med och träna om de själva vill.
  🙂 /Elin

 2. Håller med ,vad det ser härligt ut,en dino i slutet låter bra jag brukar ha ikea råtta, mkt kul!!

 3. Hej Fredrik!

  Jag har tänkt mycket på det här med barn och hund,vi har en jack russell 4 år Herman.Nu på sommaren och helgerna är vi mycket i våran husvagn och där är mycket barn som kommer in till oss och hejar och vill leka med Herman,jag talar då om att han inte gillar att någon lyfter honom eller lägger sig över hans nacke eller håller över nacken,han markerar med ett lite morr men gör inget men jag litar inte på han när det gäller små barn som aldrig klappat en hund.Grejen är att barnen blir rädda och tror att han är farlig och det känner han direkt så nu morrar han på små barn typ 2 år när dom går förbi oss utanför inhägnaden han sitter inte i koppel.jag tycker det är jobbig och känner mig osäker på vilket sätt jag ska jobba med honom ang detta.Han gillar verkligen att leka med lite större barn och jag är alltid med och har koll,har du några tips till mig för jag vill verkligen lösa detta både för mig och Herman Ha det godis

  1. Vi är ute mycket med vår husbil och vi gillar inte när det flockas barn kring våra hundars inhängnad, jobbigt för både oss och hundarna. Ofta är det så också att tillåter man någon att ex klappa hundarna så är det som att ”vrida på en vattenkran”. Vi är ute med husbilen för att koppla av och ha mysigt, inte för att underhålla andras barn, oavsett vilken ålder de är i småbarn som tonåringar.
   Upplever att det är värre på campingar där barnen rör sig mer fritt utan sina föräldrar, vet att även vuxna säger till barnen att de ska gå till hundarna ”så har ju deras ungar något att göra en stund”.
   Vi står sällan på camping utan fricampar hellre för det är lugnare för både hundarna och oss, står vi bara några husbilar på samma ställe så förstår folk rätt snart att vi inte är intresserade av att barn går fram till hundarnas inhängnad. Brukar hänga upp fleecefiltar åt några håll över gallren så hundarna får en lugn hörna i inhängnaden och slipper hålla koll åt alla håll.
   Finns ingen anledning i världen till att någon annan än vi i familjen ska leka med/aktivera våra hundar när vi är ute och campar, det är vi som känner dem bäst och vet hur de reagerar och vad de gillar att göra tillsammans med oss.
   Kanske låter hårt det jag skiver men jag upplever att det är störande för våra hundar med barn som har svårt för att lämna oss och hundarna ifred, vi undviker ögonkontakt med barn vi inte känner för att slippa hålla på och förklara varför vi inte vill att de ska greja med våra hundar.
   Är man bara tydlig från början med hur man vill ha det och inte gör undantag så tror jag det respekteras, och man slipper problem med att hundarna visar beteenden som inte är önskvärda.

 4. Underbart. Har nyligen blivit med hund igen.
  En amstaff valp. Min son 5 år och dotter 7 år är med hela tiden.
  Kul att träna valp och barn samtidigt. Dom samarbetar bra.
  Och det är härligt att se dom agera.

 5. Barn och hundar hör ihop, barn och djur överhuvudtaget hör ihop (inte med krokodiler och giftormar men… 🙂 barn lär sig mycket av att vara med djur och barn trivs med djur.

  Jag har själv vuxit upp med massor med djur, hundar, hamstrar, kaniner, grodor, ormar (ogiftiga) osv… alla djur kan vara roliga och nyttiga att bekanta sig med för barn, bara en vuxen är med förståss!

 6. När en vuxen är med och tar ansvar, blir jag bara glad i hjärtat att se kombon barn/hund 🙂 Är själv uppvuxen med schäfer, och jag fick tidigt lära mig vad som gällde och husets hundar var alltid mina bästa vänner.

  Tyvärr finns det gott om vuxna, som anser det vara ok att barnen jävlas med andras hundar. Har nu en terv, som blivit så skrämd av barn där vi bodde förut, att han inte är att lita på omkring barn. Numera har han i alla fall slutat morra och göra utfall mot barn, men det har inte gått av sig själv.. Däremot är jag mycket tacksam för att där vi bor idag, mötts av förståelse och inte en enda unge har förvärrat situationen. De vuxna vi träffat på har också hjälpt till 🙂 Nu stannar han gärna vid lekplatsen och tittar nyfiket på de små i klätterställningar och på gungor, med avslappnad hållning – så länge han får vara ifred. Och grannens barn kan han träffa i trappen utan att bry sig om dem alls.

  Så nu då vi övat kärrkörning, har en och annan förälder frågat om deras minsta skulle kunna få åka någon gång – Klart de ska få det 🙂

  1. Det händer tyvärr inget !!
   Har ringt flera gånger själv och ”farbror” polisen står där och hötter med fingret bara.
   -Aja baja, låt inte detta ske igen….

   Sedan att personen ifråga har gjort det ett flertal gånger så händer inget.
   Nä, det skall svida när man gör så !!

 7. Att se ett barn kunna hantera en hund är en fröjd för ögat.
  Våra framtida handlers 🙂 .

Kommentarer inaktiverade.