En lyxdag!

Idag struntar jag i jobbet och drar ut i skärgården istället.
Vi är några som ska ut och sola, fiska och grilla istället för att arbete.
Fuskigt va?    🙂

Bilden ovan är i och för sig inte från skärgården, den är från mälaren, närmre bestämt Tappström Ekerö.
Men idag blir det nog en tur runt Mörkö och ner till Trosa.
Kanske Utö, vi får se 🙂

Jag skrev ett inlägg igår eftermiddag om att ”låta valp och vuxen hund klara sig själv”.
Det gäller givetivis inte om ni tror att den större hunden kan skada, eller vill skada den lilla valpen.
Då måste man hitta på andra lösningar en tid.

Jag kommer att blogga från båten idag, så ni får vara med lite grann 🙂

 

10 svar på ”En lyxdag!”

 1. Nä. Nu är jag. Inte ett. Dugg avis :-)) det var kall vår när jag kom hit och nu efter 15 dar. Är det sommar nu vill jag bli. Frisk :-((
  Ha en skön dag. Kram på er alla

 2. Det här med ny valp och vuxen hund. Hur vanligt är det att en vuxen hund/den äldre hunden per sig på en valp så hårt att den skadar valpen? Det måste väl vara ganska ovanligt.

  Att olyckor kan hända och att den vuxna hunden inte anpassar markeringen till den andra hundens storlek så en skada kan uppstå förstår jag mycket väl. Men hur vanligt är det att en hund ger sig på en valp för att skada/döda valpen?

  Sen är jag bara halv avis på din lediga dag. Jag kommer att ta ledigt halva dag idag: kl 11:07 tar jag tåget hem för att sedan åka iväg och välja träslag till ”min” nya bänkskiva – hurra, hurra, hurra 😀 😀 …

  Kl. 18 skall jag gå på bio med min man och min filmnörd till son – igår kväll berättade jag för lillgrabben att jag hade biljetter till” Men In Black 3″ och han hoppade så högt att jag trodde han hade druckit Red Bull 😉

  Imorgon bitti skall jag börja riva köket så att min man får mer arbetsplats när han gör min bänkskiva, jag skall göra i ordning presenten till vår granne som fyller 40 – presenten är mina jätte goda tilltugg till fördrinken/välkomstdrinken (jag vet, presenten är mest till hans fru 😉 ) – på kvällen är det PARTY hos grannen.

  På söndag skall jag fortsätta riva köket, städa och sen fixa en god middag som jag skall bjuda min mamma på – det är mors dag på söndag så glöm inte det – om ni har en bra mamma vill säga 😉

  … och eftersom jag kommer inte ha tid att nörda med er så lämnar jag nu mitt bidrag till musikhörnan:

  Fredrik Steen: Du kanske inte hittar en bra låt så här kommer ett låtförslag till din dans – OBS! den är INTE riktad från mig till dig (ifall någon knäppgök tror det 😉 ) http://www.youtube.com/watch?v=e82VE8UtW8A&ob=av2e

  Anki, for you: http://www.youtube.com/watch?v=9p2ogM7uaaU&feature=related

  Lillgrabben, for you: http://www.youtube.com/watch?v=KSRF3slguhI

  1. Men Agnes dååå 😉 Man blir trött av att se allt du tänker hinna innan söndagkväll 😉 Skämt och sido, här byggs staket, där av rabattflytt mm. men men har man inge göra så skapar man 😉

   Hoppas Ni ALLA får en underbar helg!

  2. Agnes: När det gäller vuxen hund som har ihjäl valp är det säkerligen ett stort mörkertal, inte precis något man går ut med när det hänt, men inom sina egna raser får man förr eller senare reda på sådant. Ett lite kritiskt skede är ju också när den yngre hunden kommer upp i könsmognaden.
   Raserna är ju ursprungligen framavlade för visst syfte och har rastypiska drag, något de flesta inte skaffar sig kunskap om när man bestämmer sig för att skaffa ny ras – men nog så viktigt för att få ett bekymmersfritt hundägande vad det gäller rasers egenskaper, http://www.skk.se/hundraser/
   Finns ju exempelvis raser som är framavlade för att jaga ikapp byte och själv nedlägga det…….

Kommentarer inaktiverade.