Gick och drog på hundar i solen……

Hemma i bostaden igen efter en lång tur i skärgården.
Vi åkte helt enkelt till Trosa och köpte en glass, sen åkte vi tillbaka 🙂

Det som slog mig då vi låg vid brygga i 30 min i Trosa var alla som gick och drog på en massa hundar i värmen.
Jag vet inte, men jag tror nästan hunden har det bättre hemma i skuggan en sån här varm dag.
Även om vi uppskattar solen, mycket människor, kaffe och glass så tycker jag synd om många hundar.

Men jag kanske har fel där 🙂

Nu ska jag i alla fall släpa mig till gymmet en liten stund, sen blir det löpning 7 km i skogen med Denver 🙂

Alla ni som grattat mig för mina framgångar på utställningen igår…. Stort tack till er!    🙂

18 svar på ”Gick och drog på hundar i solen……”

 1. Skönt att höra dig säga det!

  Jag är en av de där som gått ut och släpat på hunden, och haft så himla dåligt samvete när han rusar in under huset och gömmer sig – flåsande – direkt vi kommer tillbaka. Man kanske kan få lata sig sådana här dagar? Och ta en kvällspromenad istället?

  Och när ska vattnet bli såpass varmt att man kan doppa sig åtminstone?!

 2. Jag håller med, lite av djurplågeri tycker jag. Mina får lata sig hemma å tomten varma dagar och släpar dom inte mer än nödvändigt med mig dom i värmen el varm bil. Gäller att prioritera och planera om om man har djur 🙂

  Ha en fin dag 🙂

 3. Mina hundar vill gärna ligga inne eller i skuggan under varma dagar så vi leker och tränar morgon och kväll istället så är alla nöjda

 4. Å, jag drog ut en varm schäfer ur en bil i fredags. Han satt i en stålbur i baksätet mitt i solen. Små gluggar öppna på fönstrena, tursamt så stora att jag kunde få in handen och öppna dörren.
  Jag och schäfern satt sedan i skuggan och väntade en halvtimma innan ägaren kom, då hade hunden varit medvetslös om han fått sitta kvar i bilen..
  Kommentaren från ägaren var:
  -Att du vågade dej in i bilen när det var en schäfer, då kanske även tjuvar våga öppna dörren.
  Han tackade mej faktiskt också och sa att hunden var med för att han hade löptik hemma och hundvakten var sjuk och och och…
  Jag blev stum..Skulle jag ha struntat i hans hund bara för att det var en schäfer???

  1. Det var modigt och mycket snällt av dig. Skönt att ägaren inte blev irriterad och hoppas att han inte gör det igen! Det är verkligen djurplågeri!

 5. Min hund har jag valt att inte släpa runt på när det är såhär varmt… Hon får röra sig när solen gått ner bakom träden… Dock har hon fritt att spatsera in och ut ur huset så hon solar & svalkar sig när hon vill. 🙂

 6. Jag har samma uppfattning,det får bli längre kvällspromenader och korta promenader på dagen och vare ute men låta hunden ligga i skuggan! Så blir det varje sommar här det är nog då min hund vägrar gå, blir ibland cykel tur till badet annars är det mycke utevistelse men i skuggan och fri tillgång till vatten

  1. Min hund är oftast aktiv och kräver sin aktivitet och motion, men inte dessa dagar,ligga ute duger gott! Nu i kväll var det svalare och vi gick en runda vi kom 2km sen tyckte min hund det räckte och visade bestämt när vi går hem nu och tvär vände! Hon var likadan förra sommarn och tar igen detta när det blir svalare!

 7. Hos mig är det tvärtom min hund drar på mig i början på promenaden.
  Det är nu när sommaren har kommit som man inte ska lämna nått levande i fordon.

 8. Tycker som du. Går med min hund,längre rundor morgon och kväll. Han bara sover på dagen, när det är varmt.

 9. Det är egentligen ingen fara om du har tillgång till friskt vatten och tar det LUGNT! Ta tillfället att leta skugga och ta nytta av den mellanåt. Tänk efter; hur skulle hunden göra om den vandrade runt själv? Den skulle strosa lugnt, dricka då den hittar vatten, ta igen sig i skuggan ibland. Så visst kan du ta med hunden om du tänker på detta. Många tror att direkt det blir varmt ska hunden inget göra. Hur gör hundar i varma länder där det blir över 30 grader. De slutar inte leva för det. Vatten, lugnt och skugga så löser det sig. Ha en skönt varm sommar med din hund och döm inte allt du ser, många kanske faktiskt tänker så här, får jag hoppas i varje fall 😉

  1. Min sambo är från ett annat land där det blir ca. 45 grader på sommaren. Hundarna där ligger ofta och sover i skuggan på dagarna och gräver hål i jorden där dom lägger sig för att det är svalare. När hållet blir varmt så gräver dom hålet djupare eller gräver ett nytt hål. När solen går ner så börjar dom att röra på sig och ta promenader.

   Jag tycker inte att man ska gå några långa promenader på dagen i solen när det är varmt ute. Om jag ändå vill gå långpromenad på dagen så går jag i skogen där det finns skugga och hundarna kan bestämma sin takt själv eftersom jag alltid har dom lösa (har full kontroll på dom).

   1. Min 7-åriga blandis gräver hålor överallt på tomten just för att svalka sig…trots att han kan hitta svalka på altanen…Det där beteendet finns i generna.
    Varför ta med sig en redan varm hund in till en stekande stad bara-för-att? Låt hundarna vara hemma, säger jag!

    Tänk på att rädda levande väsen från en bakugn till bil är nödvärn. Ring polisen och uppge bil reg sen får man krossa en ruta för att komma in. Jag vill alltid stänga in ägaren så de får känna på det själva…

  2. Min hund skulle med största sannolikhet inte strosa omkring när det var som varmast. Han har det jobbigt i värmen, men vi löser det med promenader tidigt på morgonen och med avsvalkande bad. Finns ingen anledning att dra med honom ut när han uppenbarligen tycker det är jobbigt, om man nu inte verkligen behöver det.

   Men sen är det naturligtvis individuellt för alla hundar, vissa gillar ju rentav värmen. Att jämföra med hundar i andra länder förstår jag inte meningen med egentligen.

 10. Eller de gånger (som idag) då jag var o tittade på en int. utomhusutställning där det ropas ut i högtalarna att någon måste gå o hämta sin hund som sitter i en varm bil-på ett HUNDEVENEMANG där det borde vara seriösa hundägare….? Man slutar aldrig att förvånas!

 11. Med ett energiknippe som min tik, så blir det gärna en tur till skogen med lite nosarbete i skuggiga skogen istället för långa promenader, eller en tur till badet.

  Idag fick hon stanna hemma i svala lägenheten när vi åt lunch i Waxholm, men nu på kvällen blev det ett riktigt härligt kvällsbad med massor av lek och bus.
  Jag hade väl inte tänkt bada själv, men efter en stund var jag så blöt så jag kunde lika gärna hoppa i jag med. 😉

 12. Helt rätt Eva HbG.
  Jämförelse med andra länder är bara för att visa hur hundar hanterar värme. Visst ligger dom och tar det lugnt på varmaste tiden på dagen, men på fm och em/kväll kan det också vara riktigt varmt. Här i landet blir det kanske som mest kring 30 grader och man kan vara med hunden i skogen på lugna promenader, ta med vatten bara 😉
  Självklart menar jag inte att man ska ta med sin hund i onödan på olämpliga platser, ska man iväg och det är hett ute, rasta av hunden och lämna den hemma. Något som jag ej rekommenderar och sett att många gör, cykla inte med hunden mitt på dagen, ta inte med hunden på Dragracingtävlingar o dyl!!!

 13. Å andra sidan att dra ut schäfrar på en utställning i värmen spelar ingen roll eller ? Bara en tanke då du ger andra dåligt samvete för att dom rastar hunden vilket måstes men att ställa ut i solen inte har någon betydelse ?

Kommentarer inaktiverade.