Ta en om dagen och varje gång ni går ut!


Kloklippning är ett relativt vanligt problem.
Jag får en hel del mejl om just detta.

Om man har problem med kloklippning så tycker jag att det bästa är om man försöker ta en klo om dagen.
Det blir korta stunder både för dig och hunden.

Problemet med kloklippning är ofta den intima hanteringen, inte själva klippet.

Därför bör just intim hantering tränas på i alla möjliga och omöjliga situationer.

En vettig sak man kan göra är till exempel att klippa en klo varje gång hunden ska gå ut.
Snart blir då en klippt klo något kul för hunden.

Eftersom man går ut med hunden flera gånger om dagen så behöver man inte klippa varje gång. Det räcker med att ta tassen i sin hand och lägga klotången mot en klo innan man släpper ut hunden.
För den riktigt problematiska hunden kan detta, att lägga tången mot klon, varje gång hunden ska ut vara en riktigt framgångsrik lösning.

Annars och rent generellt anser jag att kloklippning ingår i den allmänna hanteringen som hunden måste lära sig acceptera.

 

Det blir en hektisk och spännande sommar för mig som funktionär i år.
Dels så dömer jag på Schäfer SM utställning, men oxå Schäfer SM IPO.

Igår kväll fick jag ånyo en riktigt spännande och intressant inbjudan som jag tackade ja till. Men vad detta är vill jag inte tala om förrän beslutet är fastställt i styrelsen.

Är stolt över dessa uppdrag och ska verkligen förbereda mig till det yttersta 🙂

God morgon på er 🙂

 

18 svar på ”Ta en om dagen och varje gång ni går ut!”

 1. Jag tillhör dem som haft stora problem med kloklippning. Jag hade problem, inte hunden. En hund jag en gång hade, hade av tidigare ägare blivit slagen och sparkad på benen, och skrek i högan sky så snart man rörde hennes ben, detta byggde en sådan stress hos mig, att jag själv fick problem med kloklippningen.
  Så när lilla fröken här kom till mig, så titta jag på din film om kloklippning. Vi gosade och mös varje dag och jag tog klotången och duttade lite mot hennes klor. Så en dag tog jag yttersta spetsen på klon, och när ingen reaktion kom från hunden, så fortsatte jag.

  Kloklippning idag fungerar utan problem, men jag vill helst slippa ta så mycket, så här klipps klorna varje söndag. En gång i veckan = behövs bara en liten bit. 😀

 2. Jag har inga problem att hantera Inter på alla sätt. Gick utmärkt att klippa klor tills jag råkade klippa i pulpan. Han blir hellt stollig när han ser klotången. Hos veterinären sitter han fint och blir klippt på klorna. Så länge inte det är matte eller husse går det bra

 3. Jag gjorde väl precis sådär som man inte ska göra när lillkillen var liten. Mutade med köttbullar. Funkade klockrent. 🙂 Behövdes inte många köttbullar innan han gillade läget om man säger så. Fast jag vet inte, jag har kanske tur som har en vovve man kan göra nästan vad som helst med. 🙂

  1. Ser inga problem med att muta så länge det fungerar 🙂 Dolly får en frolic efter varje tass, det ingår i myset. Hon bara njuter!

 4. Min hund tycker att det är oerhört obehagligt med själva klippet. Han har inga problem med om jag skulle, jag vet inte, tugga på hans klo med tänderna eller peta med fingrarna mellan tårna på han i en halvtimme. Det får jag göra utan problem!

  Då måste det väl vara OK med lite köttbulle-belöning? 🙂

 5. kan du inte visa en film så man värkligen ser hur du klipper klon och bilder…många filmar dåligt när dom klipper klona men skulle vara bra att få se en film…På närmare håll.

 6. Problemen jag har är INTE närheten och intimiteten. Det går utmärkt att ta i tassar och hålla i dem osv. Krama hunden och vara nära. Men när klotången träffar klon så är det en ål som jag fått i händerna istället för en schäfer. Det gick bra när hon var ung men allt eftersom har det blivit värre. Det blir värre för varje gång och jag har klippt varje vecka (har missat någon gång). Jag är inte rädd för att klippa klorna på henne och jag ger mig inte. Det slutar alltid med att hon har klippta klor, men det är inte kul att inte hon kan ligga still (som mina andra hundar gjort förut).

  1. Jag tror iofs att det är väldigt individuellt hur hundar reagerar. Jag har haft hund som kom och la sig självmant, lyfte tassarna och låg helt stilla. Sedan har jag haft sådan som man med ren lydnad fått att ligga still och så den här ÅLEN…..

 7. Ang köttbullar. Jag har en hund som älskar köttbullar men efter ett godmorgonprogram med veterinär på TV´n framgick det att köttbullar inte alls är bra för hunden. Det beror på att det är lök i dem och det är inte bra för hunden. Så nu blir det köpgodis eller blodpudding som vi torkat i ugn.

 8. Jag har 2st Jack Russell och min ena hund skrek som ett brandlarm när den var valp så fort han såg att jag hade klotången i handen, jag behövde bara lägga hunden i knät och ta fram klotången så började han tjuta och yla.

  Jag gjorde så att jag klippte en klo varje dag och varje klo jag klippte så stoppade jag in små godisbitar i hans mun, ungefär som man trycker in mynt i en parkeringsautomat 🙂

  Nu kan jag klippa klorna på han utan minsta problem, han varken försöker slita sig loss eller tjuter, och den andra Jack Russelln har det alrig varit några problem med alls.

  Så en klo i taget och tryck i dom massa godis så brukar dom vänja sig ganska snabbt 🙂

 9. Ni som har hundar som krånglar- ni ser vill till att byta ut klotången ofta? Tången blir slö efter ett tag och då kan det uppstå ett obehagligt tryck inne i klon = krånglande hund. Det finns även tänger av dålig kvalité som är kassa redan från start. Jag rekommenderar Millers klotång, den är verkligen vass + kostar inte så mkt i inköp om man vill byta tång ofta. En riktigt vass och smidig tång gör också att man kan skiva klon lite i taget tills man nått pulpan, istället för att klippa rakt av. Hälsningar från en som jobbar med bl a kloklippning 🙂

 10. Detta har jag gjort till en mys stund faktiskt.
  Fia ligger så snällt och väntar på klapp och kel och lite godis också naturligtvis.
  Nu har vi en omplacering på prov som jag testade lite på och han var måttligt imponerad så jag myste mest med han och lät han höra tången och se den, men klippte inte mer än en eller två klor. Detta är nått som kan bli riktigt besvärligt med lite otur, och det är nått vi måste göra oavsett vad hunden tycker. Sedan en viktig sak, ömka aldrig hunden ifall ni klipper i pulpan !

 11. Hej
  Jag har en omplaceringshund som inte hade jättestora problem med själv kloklippningen från början (var lite rädd om tassarna). Dock var jag en ovan kloklipparen och klippte i pulpan, efter det var det kört. Han är fortfarande helt omöjlig, men jag har hittat ett sätt. Vi går ut och klipper klorna, för ute går det bra. Då säger han ingenting, men inne då blir han helt tokig. Så det kan vara ett tips, testa en ny miljö 😀

Kommentarer inaktiverade.