*Pling! – kristdemokrater samt andra politiska partier.

http://www.dn.se/sthlm/kraftig-okning-av-vanvardade-hundar

Vanvård av hund ökar!
Enligt hundstallet och artikeln är en stor del av dessa vanvårdade hundar Amstaff eller blandraser där man misstänker denna ras.

Det är jag inte förvånad över.

Kanske kan nu politiker som pratar om förbud mot vissa raser på grund av att dessa skulle vara farliga, även prata om ett förbud mot dessa raser bara för de är så lätta att vanvårda. (IRONI)  🙂

Då det gäller ”farliga hundar” så handlar det inte om ras, det handlar om ägare.
Då det gäller vanvårdade hundar, så handlar det inte heller om ras utan om just ägare även där.

Och ändå så är det i stort sätt samma typ av hund man pratar om……. *Pling – Kristdemokrater och andra politiker.

 

 

 

10 svar på ”*Pling! – kristdemokrater samt andra politiska partier.”

   1. Det borde alla göra, tycker jag. Inte för att jag tycker att de har rätt, utan för att det är viktigt att veta vad andra sidan/oppositionen har att säga.

    1. Håller med. Med tanke på att vi har demokrati i Sverige och att SD är invalda Riksdagen gör ju att de faktiskt har något att säga till om, oavsett om man gillar det eller inte.

     Även om jag inte heller förstår frågan och relevansen i den så tror jag inte heller på att försöka låtsas som om att de (SD) inte existerar. Bättre då att bjuda upp till dans för att se hur väl de dansar…och hur väl man själv faktiskt dansar!

     Mvh,
     Johan

   2. Hade du inget vettigare att komma med? Nåt som tyder på lite intelligens? ;O)

 1. Tänkte oxå på om det kan finnas ett samband mellan vanvårdade hundar och hundar som är inblandade i ”hundattacker”…och det verkar det ju göra om det nu är samma typ av hund som är överrepresenterad i båda de grupperna.

  SKK borde kanske kolla lite närmare på detta och se om det finns något statistiskt signifikant samband mellan hundattacker och vanvård. Då kanske vi kan slippa den här debatten en gång för alla sen. (Utopi, jag vet…)

  Mvh,
  Johan

 2. Jag lästa artikeln och tyckte den var bra!
  Det är inte hundar som ska förbjudas det är oseriösa hundägare och oseriösa uppfödare som ska stoppas! Finns ju så kallade seriösa uppfödare som säljer sjuka hundar, ssk och länstyrelsen känner till problemet men hittar inget att anmärka på trots flera anmälningar så då sätter man på skyddslapparna! Även andra icke registrerade kan härja fritt! Så även om jag vill ha kvar blandraserna så vill jag oxå förändra så det måste ansökas tillstånd och betala skatt och att alla hundar måste registreras, det sistnämnda är det redan lag på men efterlevs inte!

 3. En undran som kom när jag läste artikeln … Kan det bero på att det har blivit en ny typ av hundägare i Sverige – en typ som vi inte har varit van vid sedan tidigare? I alla fall FLER av den typen …

  Den typen av hundägare som ser hunden som (ursäkta språket) penisförlängare???

  Den typen av hundägare som vill ha en hund istället för pistol eller annat vapen???

  Den typen av hundägare som inte har råd att köpa en Corvette eller en annan muskelbil och då köper en muskelhund istället??? De skulle ”vanvårda” sin bil också om de hade haft en sådan, det är bara det att bilen skulle inte må lika dåligt av att stå i garaget ett par dagar bortglömd …

  Eller är jag totalt ute och cyklar???

  Naturligtvis är det inte ALLA som är av den ”typen” som vanvårdar – andra gör det också sant det finns de av den typen som sköter sina hundar också … Undantagen i båda fallen …

  SAMT samhället har fått mycket mer av en slit och släng mentalitet. Det är inte inne att vårda sina vänner, saker, djur eller annat som man har i sin närhet. Man visar ingen respekt heller för andras saker (inte ens sina egna barn) – sånt tar ju samhället hand om.

  Man kan naturligtvis inte dra alla över en kam. Men nog ser man väl en del tendenser … Fast vi är eller ska ju vara så politiskt korrekta att vi inte kan uttala sådana tankar, funderingar eller åsikter.

  OBS! Jag är inte rasist eller på något sätt en människa som generaliserar, jag är egentligen emot generalisering, men ibland så måste man om än så lite sätta upp likhetstecken och sätta folk i grupper. Men samtidigt säga att det alltid finns undantag.

  1. Vovva says:

   31 maj, 2012 at 08:11

   En undran som kom när jag läste artikeln … Kan det bero på att det har blivit en ny typ av hundägare i Sverige – en typ som vi inte har varit van vid sedan tidigare? I alla fall FLER av den typen …

   Den typen av hundägare som ser hunden som (ursäkta språket) penisförlängare???

   Den typen av hundägare som vill ha en hund istället för pistol eller annat vapen???

   Du är inte ute och cyklar,men dem har funnits i alla tider och vanvårdan av hundar har funnits men tillgången av hund har ökat, lättare att köpa hund, dessa blandraser skänks ibland bort, vilket gör att fler oseriösa får tag idem!

   Oftast är det ju så det man betala för vårdar man, det som är gratis har inte samma värde,problemet är att det fortfarande är ett djur det handlar om katt som hund! Fortsätter denna trend kommer vi nog snart ha vildhundar som folk dumpar precis som med katter!

Kommentarer inaktiverade.