Om du bryter benet, vad händer med hunden då?

Klicka på länken – http://www.youtube.com/agriadjurforsakring

Inte för att jag är kattcoach, men detta klipp tycker jag är helt underbart.
Kolla på det om du inte sett det tidigare 🙂

Kan man köpa sig en hund fast man är gammal?
Det är faktiskt en fråga jag får relativt ofta.
Ibland handlar det om en äldre person som haft hund hela livet, men som nu är äldre och inte vill köpa en ny hund pga att hunden överlever husse/matte.
Ibland handlar det om ensamstående äldre personer som är oroliga över vad som ska hända med hunden om man blir sjuk och så vidare.

Det sistnämnda oroar sig oxå yngre ensamstående hundintresserade sig för.

Jag har en personlig åsikt omkring detta.
– KÖP HUND!

Att ha hund kan verkligen höja livskvaliten för många människor.
Och även fast man är yngre kan olyckan vara framme.
Det här är en sån fråga där jag tycker människa går före hund.
Det viktiga är att man köper en hund man klarar av och kan ge hunden ett underbart liv under den tid man är med 🙂

Och när jag ändå la in ett klipp på en reklam från AGRIA så kan jag ju passa på att påminna om AGRIAS Trygghetsförsäkring.
Skulle man som hundägare hamna på sjukhuset eller att det händer nåt annat, då kan denna försäkring vara guld värd 🙂

Så funderar du i dessa banor, ta då en titt på deras trygghetsförsäkring 🙂

Nog med reklam för Agria idag 🙂   (det märks att jag varit på deras huvudkontor idag)

Nu ska jag äta middag, sen blir det skogen någon timme 🙂

 

 

Detta inlägg är publicerat i Fredrik Steen Hundcoachen. Skapa ett bokmärke

12 Inlägg för Om du bryter benet, vad händer med hunden då?

 1. Mia V skriver:

  men vad söta katter :))

 2. Marion skriver:

  Fredrik, du kanske kan belysa vad som händer, om jag är ute med hunden, ramlar och blir så skadad att ambulans måste tillkallas. Jag kanske kan tillkalla ambulans själv, men vad händer när jag då talar om att jag har en hund som måste tas om hand? Och att den hunden kanske inte helt frivilligt släpper fram hjälpen till mig, även om han är snäll nog annars.
  Eller om jag är ensam – Hunden kvar hemma? Ställer hundvan polis upp med att hämta hunden och köra den till pensionat? (kanske inte en helt lätt uppgift, då min hund inte släpper in folk hur som helst) I mitt fall är det det som gäller, då jag inte har någon som kan/vill ta hand om honom.

 3. Lasse skriver:

  Men för guds skull va lite positiv ,tror nog att hunden klarar av att möte med en hundvan person.Lita på din hund .

  • Marion skriver:

   Lasse: Jag ställde frågan på det sätt jag gjorde pga min kännedom om min hund och för att de senarion jag undrar över kan bli verklighet för mig. Inte för att en som inte vet ett skvatt om min hund, ska slå mig i skallen med att jag ska lita på honom.

 4. linda skriver:

  Jag är då mer nyfiken på vem som sköter vården av hunden under rehabiliteringen. Eftersom inte hundrastning ligger under hushållsnära tjänster så får man inge rutavdrag och dessa tjänster är ju ganska dyra för en vanlig Svensson med pension. Ingår det i någon försäkring?

 5. Johanna sandö skriver:

  Jag har just brutit foten och ska hoppa på kryckor i fem veckor och jag har en dobermann på 14 mån.. Inte ett dugg kul, jag måste tigga hjälp av grannar och familj att ta ut honom minst fyra ggr dag.. Men det är sjukt jobbigt vill jag lova. Vad exakt hjälper trygghetsförsäkringen till med.. Ska kolla upp det jag kanske rent av har den utan att veta om det..:)

 6. Helena skriver:

  Bra fråga, där har äldre människor ett ansvar att köpa en ras dom orkar med. Grannen på 74 år har köpt boarder collie, helt galet med dens behov av aktivitet och mental stimulering. Borde hellre köpt en ras som våran cavalier spaniel, som är lugnare men fortsatt behöver aktivitet.
  Trygghetsförsäkring låter intressant.

  • Carina skriver:

   Jag håller med totalt! Det finns en äldre man i min by som har en relativt ung mastiff typ hund. Alldeles för stor för honom, speciellt när gubben glömt att uppfostra hunden! När gubben ser mig och mitt gäng så vänder han sig om för han vill inte möta andra hundar. Varför? Sist vi möttes på närmare håll så hade han fullt schå att bara hålla hunden, som välte gubben och sparkstöttingen han hade med sig! Full circus!

   Varför inte skaffa sig en mindre hund som man åtminstone kan hålla i “när stormen går”?

   Men annars tycker jag att det är helt toppen att äldre människor skaffar hund och varför inte adoptera en äldre hund???? De värsta ungdomsåren med outtömlig energi är ju över! =)

 7. Elisa & Nelson skriver:

  Tänkte jag skulle tipsa om en bra länk nu när många ovan skriver om skador och dödsfall.
  http://www.djurtestamente.se/

  Kan vara värt att fundera på att upprätta ett sådant om man har djur.

 8. Lena skriver:

  Jättebra med försäkringar som täcker saker man kanske inte alltid kan (eller har lust) att förutse.

  Tanken med att sälja hund till äldre personer har länge förbryllat mig, båda att göra det och att inte göra det. Har frågat flera kennelägare om dom har åldersgränser vad gäller hundköp. De flesta har en nedre gräns vilket är helt förståeligt men övre verkar många inte ha några funderingar på. När man frågar börjar hjulen snurra i huvudet på dem och de som svarat att dom “nog” har en gräns är 75 år det som de flesta tycker låter bra. De andra har tyckt att frågan är helt oralevent och att man väljer valpköpare efter personlighet och inte efter ålder.

  Jag kan nog hålla med det att man väljer valpköpare efter personlighet och inte efter ålder men jag anser nog att man måste ta hänsyn till ras och rasens behov. Som tidigare nämndes allt för stor hund till äldre person som inte klarar att se efter hundens behov eller klarar att hantera den ens i koppel.

  Hur ska man göra då när man som väldigt kunnig trevlig och vital pensionär vill köpa en valp och inte riktigt känner att man vill ha någon av de mindre raserna?
  Troligen är det inget problem om man känner en kennel som man brukar köpa valpar av och som vet att man är en duktig hundmänniska – men om man inte har det så väl ordnat …

  Troligen är det inget problem – personer under 80 år som är vitala kan nog få köpa hund på många kennlar men när ska man som kennelägare dra i bromsen?

  Och vilka hundar ska dom inte få köpa?

  Hjälp mig gärna spåna om ni har lust 🙂