Videoblogg – prat hundmöten

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Skapa ett bokmärke

10 Inlägg för Videoblogg – prat hundmöten

 1. Paula skriver:

  Kul med videoblogg!! Fortsätt gärna 🙂

 2. My skriver:

  Det där verkar ju funka fint 🙂 men vad tittar du på vid flera ggr åt höger? ;D

  Ha en bra dag från ett soligt F7 Såtenäs 🙂

 3. RB skriver:

  Keep ’em coming. 🙂

 4. Ulla skriver:

  För min del gäller alternativ två. Vi har väldigt bra relationer annars, Zita och jag, men som du säger, hon klättrar och hetsar upp sig vid hundmöten på hemmaplan. På de kurser vi gått har hon accepterat nästan alla andra hundar, så länge de eller vi inte kommer för nära varandra. Vi har gått i flock inne i städer och det har gått bra. Hon har till och med accepterat då, att de andra hundarna kan komma i närheten av henne. En annan underlig sak är, att när vi fått gäster med hund accepterar hon dem. Men som sagt, går jag på vägarna här omkring blir hon som förbytt. Det är inte ofta vi möter andra hundar men när vi gör det hetsar hon upp sig, men lugnar också ner sig rätt så fort. Enligt de instruktörer vi haft är hon inte hundaggressiv och det är ju skönt det.

 5. Carina skriver:

  Jag tror också att många hundägare blir nervösa och orolig inför det kommande hundmötet. Det gör hunden också orolig, dvs ännu svårare att nå.

  Jag märker själv att ju lugnare jag är, desto lugnare är mitt “problembarn”.

  Men, Fredrik, fortsätt med videobloggen! Otroligt bra idé!!!!!!

 6. Ämma skriver:

  Jag måste säga att jag föredrar text istället för filmer. Med dåligt internet tar det lång tid att se hela klippet och ofta så måste man leta reda på hörlurar eftersom folk i ens närhet inte alls uppskattar hundar lika mycket som en själv.

 7. Ewa Ivarsson skriver:

  Bra o konstruktivt.. en fråga, har du några bra tips hur man tränar upp kontakten och blir “roligare” men inte bara med godis?

 8. carola zamorano skriver:

  kul med videoblogg fortsätt med det 🙂

 9. Mia skriver:

  Och så kan det vara båda alternativen, dålig kontakt=ingen/liten kommunikation, ägare inte är uppmärksam/delaktig i sin hund. Då är inte ägaren heller vaken att se när hunden börjar klättra på stegen.

 10. Rebecca skriver:

  Av egen erfarenhet vill jag även lägga till osäkerhet hos hunden.
  Har en hund som är social och otroligt konflikträdd. Hon kan leka med vilken hund som helst så länge dom har hälsat innan. Vi kan möta alla hundar hon känner och gå förbi hur fint som helst. Men kommer det en okänd hund så åker raggen upp direkt.
  Jag kan min hund utan och innan, ser direkt vad hon tänker, självklart spänner jag mig själv också när det kommer en hund – anledningen till detta är för att jag vet vilket jävla liv det snart kommer bli.
  Men tycker det kan vara bra att ta upp osäkerheten med, jag lever själv det varje dag och får ångest varje dag för jag tror att jag hade kunnat agera annorlunda när hon var valp trots att jag vet att det ärvts från hennes mamma.