Tyck till nu!

Dessa tre filmer, plus några, till finner du på Youtube. Om du inte sett någon utav dom och vill se dom – gå in på Youtube och sök på Fredrik Steen 🙂

Godmorgon på er.
Idag är det fredag igen, det är väl härligt   🙂

Igår kväll tänkte jag göra klart mitt golv hemma men det blev hundträning och en kaffe med goda vänner istället.
Jag gjorde inte ett handtag hemma igår kväll, riktigt skönt faktiskt 🙂

Jag får jobba igen lite i helgen istället. Men nu är det nära 🙂 På torsdag slipas och hårdvaxas golvet, på fredag är det invigning i det nya vardagsrummet 🙂  🙂   Jippie… så skönt!!!!!!

Jag har frågat er förrut, men frågar er igen.
Om DU fick bestämma vad jag skulle skriva en bok om, vad skulle jag då skriva?

Svara jättegärna på den frågan är du snäll. Inte för att jag inte vet vad jag vill skriva om, tvärtom så vill jag skriva om för mycket 🙂
Jag är snarare rädd för att jag skriver om något som jag tycker är intressant, men att de i själva verket inte är det 🙂
Så kom gärna med dina synpunkter 🙂

Nu ska jag ge mig in till City igen. Vi har två större ombyggnader som ska överlämnas till kund idag.
Dessa dagar då överlämnandet sker är roliga, men oxå jävligt stressiga 🙂

Vi hörs senare idag både på blogg och twitter (@Fredrik_Steen)

God morgon och upp å hoppa!!!!

 

 

Detta inlägg är publicerat i Fredrik Steen Hundcoachen. Skapa ett bokmärke

35 Inlägg för Tyck till nu!

 1. Mia Pettersson skriver:

  Hur man bygger bra kontakt/ledarskap från scratch, hur den grunden är avgörande för fortsatt uppfostran/träning o att man inte kan förbise/hoppa över den i träningen av sin hund.
  Så många missar den biten fortfarande, får rådet att inte träna sin hund före ett års ålder, vilket de tror innefattar uppfostran….
  Med utförliga beskrivningar….

  Typ som kurslitteratur för valpkurser.

  • Sara A skriver:

   Har du någon av hans böcker hemma??
   Tro mig minnas att den finns med bland hans 5 första böcker

  • Agnetha skriver:

   Jag håller helt och fullt med Mia i att det skulle behövas vettig litteratur för det stadiet i hundens liv.

   Det är verkligen många som inte tycker att valpen behöver läras något och man motiverar det med att beteendena växer bort med åldern. Enda anledningen till att det SER UT som att det växer bort är ju för att man har tränat med hunden.

   En annan anledning till att det skulle vara bra att just du skriver en bok i valp uppfostran är att folk ofta förväxlar det du gör på tv med problemhundar och hur det är att uppfostra en valp från scratch.

 2. Jonnyg skriver:

  Inlärning av olika tävlingsmoment hade varit kul å läsa mer om!!

 3. Ulrika skriver:

  Helt klart IPO. Det finns så mycket (bl a dina böcker ) att läsa om fostran, men om lydnad skydd o spår finns inte så mycket bra litteratur. Jag skulle läsa din bok noga då jag har förtroende för dig. Man vet din grundsyn när det gäller hund.

 4. Tess skriver:

  God morgon, är snart på väg hem från jobbet och tar sen helg 😉

  Jag tycker du ska fortsätta med Steg-För-Steg-Instruktioner. Det var otroligt bra och lättförståeligt för alla. Du fick ner på papper hur du menade och vi alla FÖRSTOD faktiskt och kunde jobba därefter på ett enkelt sätt. Som du säger, vi gör det svårt helt i onödan.

  Trevlig helg

 5. David skriver:

  Kan inte svara på frågan riktigt än då jag får hem din senaste bok idag 🙂 Återkommer!

 6. Nina skriver:

  Jag saknar en bra bok om de mentala termer som förekommer i samband med hund typ dådkraft, nervfast osv. Hur de påverkar hunden i inlärning och till vardags.

 7. Cicci skriver:

  Nu har jag i tanken att ditt bokförlag gillar bilder, så jag svarar: En bok om hundspråk och hundens alla signaler. Gärna då med bilder på hundar av olika typ, det vill säga mycket/lite päls, rak/krullig svans, stående/liggande öron osv. En “Vad säger hunden” eller “Lär dig tolka din hund” typ av bok.

  • Cicci skriver:

   Alltså jag menar, du säger ju alltid att man ska prata på ett sätt som hunden förstår. Det kan nog bli rätt fel om inte människan fattar vad hunden svarar eller säger liksom. Jag saknar en sån bra bok, även om jag tycker att jag är rätt duktig på att tolka min egen hund,

  • Johan skriver:

   Det förslaget skriver jag oxå under på. 🙂

   Sen önskar jag oxå jag oxå en bok om Fredriks syn/idéer på jakthundsträning, helst då om stående fågelhundar. Tycker det skulle vara riktigt intressant med att se hur någon med erfarenheter från annan typ av hundträning skulle tänka och träna det…om jag nu får önska.:-)

   Mvh,
   Johan

  • Elisabeth skriver:

   Bra idé Cicci och jag skulle vilja ha med en DVD också med filmade verkliga situationer, ca 20 minuter lång, speciellt med raser där det är svårt att läsa av kroppsspråk via en bild, det material som mig veterligt finns just när det gäller detta är gammalt och behöver uppdateras, bra med något man kan använda i utbildningssyfte också när man håller hundkurs.
   Eva B:s Kontaktkontraktet finns ju med tillhörande DVD så dags för något liknande från Fredrik, längtar efter nytt och fräscht material 🙂

   • Sara A skriver:

    Ja jag med helt klart! Men jag gillar steg för steg oxå!
    Men kanske kan köra de tillsammans ??!!

 8. sofie skriver:

  Håller med Cicci som skrev tipset om “lär tolka fin hund”. De böcker jag hittat om det har jag inte riktigt fastnat för. Sen de viktigaste övningarna för att skapa kontakt med sin hund, som är beskrivet steg för steg med mycket bilder som förklarar bra 🙂

  Rätt svårt att komma med tips ändå, då de känns som du täcker så mycket med videoklipp och blogg ändå 🙂 går ju alltid fördjupa sig men för mig har du tagit upp så mycket som hjälpt mig inom massor av olika kategorier 🙂

 9. Patrick skriver:

  Tävlingslydnad tycker jag absolut!!!:-)

 10. Ninni skriver:

  Fortsätt med steg-för-steg. Men oxå tips på roliga saker att göra med hunden som stärker relationen o utvecklar kommunikationen. Mera tricks o sökövningar t.ex som filmerna på youtube. Vill gärna se flera såna filmer oxå!!

 11. Agnes skriver:

  Jag skulle nog tycka var kul att läsa om bok om hundmänniskor. Alltså en bok där fokus inte ligger nödvändigtvis på hunden i sig utan på alla människor kring hundarna – hundägaren, domare, hunddagispersonal mm…

  För en stund sedan köpte jag 2 biljetter till P!nks konsert!!! Om knappt 8 månader skall Chanel och jag rocka loss till härlig musik från P!nk 🙂 …

  … därför är mitt bidrag till musikhörnan denna regniga fredag:

  http://www.youtube.com/watch?v=Gwx4iTRLXG8

 12. ES skriver:

  Absolut tävlingslydnad och då även om bakslag man kan stöta på där. 🙂

 13. anki skriver:

  Tycker vi behöver lite “Jerka” i musikhörnan idag.
  http://youtu.be/sqaw7rmQcwM
  ang bok håller jag med Cicci idé. Det vore en kanon bra bok och gärna Dvd med också 🙂

  Trevlig Helg!

 14. Sarah skriver:

  Jag tycker vi river loss lite så här inför helgen, här är mitt bidrag

  http://www.youtube.com/watch?v=6Evu8L2pF7w

 15. RB skriver:

  Tycker det kan räcka med bokskrivandet ett tag framöver. Böckerna ger ju begränsat med klirr i kassan iaf och det finns en enorm potential i det du redan har till ditt förfogande. Vad sägs om att intervjua uppfödare, domare samt SM-vinnare och VM-deltagare i diverse grenar och lägga upp på fredriksteen.se? Hade varit väldigt pedagogiskt och roligt om du videobloggade mer och därmed lade upp fler filmer på YouTube om allt ifrån problemlösning till träningstips.

  Detta tror jag vore nyttigt för alla inblandade, DIG inkluderat. Istället för att DU ska ge svar på allt så vore det intressant och intervjua ex. uppfödare och toppeliten inom diverse tävlingsgrenar för att se hur de bygger upp en relation, tränar in diverse saker och helt enkelt hur de ser på hund i allmänhet och dess roll i samhället. Då får vi alla ta del av olika tips, idéer och infallsvinklar på allt möjligt.

  Mindre bokskrivande och mer fokus på att göra fredriksteen.se m.m. mer aktivt och kanske rent av interaktivt. Detta skulle säkert locka fler besökare i allmänhet, i synnerhet om du grenar ut ordentligt. Visst, kanske inte alla “hundpersonligheter” skulle vilja vara med, men vad stoppar dig från att ex. intervjua folk du själv känner för dina läsares skull? Du har ju redan gjort det med Sven Nyberg, varför inte sätta dig ned för en pratstund med exempelvis Kjelle? Tommy? Irene? Det är en bra början, sedan kan du jobba vidare och grena ut till annat därifrån.

 16. Emil skriver:

  Jag hade velat se en bok om hur man kan med olika övningar bygga upp en “vek” hund, men också hur man ska jobba med en hund med låg motor

 17. An skriver:

  Någon som såg programmet om lyckopiller för husdjur igår?

 18. alfahonan skriver:

  En självbiografi denna gången.
  Under alla dina “hundår” så har du nog massor att förtälja sas.
  Episoder i utställningsringen /tävlingsbananroliga, knäppa & tråkiga ja du sitter nog inne med massa skoj…..
  De har blivit lite tröttsamt med alla läroböcker.

 19. Kristina skriver:

  Skriv om ledarskap

 20. Anna Karlsson skriver:

  Hej fredrik!
  Tycker filmerna på youtube är super verkligen! Skulle vilja se många fler ! 🙂

  Har fått massa inspiration! 🙂
  /Anna

 21. Morgan Poehlein skriver:

  pleasant site are you thiknin of placing it up for auction? i would definitely bit a certain total (are not able to say how much…)

 22. Lloyd Thomas skriver:

  Truly worthwhile write-up. Pay interest

 23. As I started watching Baseball, I got into the Braves because of TBS.? To this day, its the only World Championship any of my teams have won. This gives me chills. I love my Braves! Lets get one this year.

 24. Edison Ruger skriver:

  You might ruin ones shoes normally, it will be hard for you to wear sandals, dated hounds will also not be simple to wear in addition to foot scent and infection can also be well known. People have difficulty dealing with the condition of sweaty feet.

 25. BESTGAMEGUIDES skriver:

  Very interesting subject , regards for posting . “Not by age but by capacity is wisdom acquired.” by Titus Maccius Plautus.