Men….. Fy Denver!

Tog en tidig morgonpromenad med Denver i morse. Det fullkomligt kryllar av jyckar här uppe 🙂
Trots tidig promenad så mötte vi 4 st hundar.
Den sista hunden vi mötte, en väldigt glad Spaniel, en superglad Spaniel, kunde bara inte Denver låta vara.
Eftersom Denver aldrig varit ”besvärlig” vid ett enda hundmöte så blev Denvers uppförande lite som en förvåning för mig.  Denver svarade fullt ut på hundens glada och leksamma signaler och det något röriga hundmötet var ett faktum 🙂

Det var bara att tillfälligt lösa situationen (som var rätt så charmig) och ta sig vidare på promenaden.
Nästa hundmöte gäller det att förekomma 🙂 Nu ”vet” jag vad som kommer att hända, och därför kommer jag att agera i tid, innan Denver agerar.
Att agera som ägare, då hunden agerar blir tyvärr mer en bestraffning än en bra och tydlig tillrättavisning 🙂

Så, fy på dig min älsklings Denver….. 🙂 🙂 🙂
Denver vet ju att man inte får ”svära”.

Nu frukost, sen blir det skidor med Ice.

God morgon!  🙂

 

14 svar på ”Men….. Fy Denver!”

 1. Ja även ”skomakarns skor” behövs lagas ibland 😉

  Väntar spänt på fortsättningen av Sälen filmerna 😀

  Hoppas ni får en fin dag//My

 2. Det finns väl ingen som kan motstå en glad spaniel (finns förresten inga andra än glada såna) som inbjuder till lite lattjo lajbans. Inte konstigt att Denver lät sig lockas… 😉

 3. Söta, goa, mysiga Denver. Han är ju trots allt bara hund, och ibland blir lockelserna för stora. 😉
  Underbart Fredrik att du skriver att sådant här händer även dig. Tror det gör att fler får tilltro till dig.

  Vill passa på att så här i efterhand önska er alla om inte en God Jul, så i alla fall en God Fortsättning.

 4. God fortsättning Fredrik och alla goa bloggare! Läser detta högt för min man som alltid ställer följdfrågor, VAD gjorde Denver, utfall, anfall blev det slagsmål eller vad?
  Vår collie Mauirce, trygg, stabil, lugn, en Tjuren Ferdinand, har TRE hatobjekt i sitt liv, och förvandlas då till ett MONSTER, alla andra hundar passeras, leks det med etc, HELT problemfritt, men en svart cairnterrier, en fralla, också svart och en springer spaniel (som för övrigt försöker ta livet av sig själv i försök att komma åt Maurice och andra hundar) dessa HATAR vår hund.. så kan ngn förklara VAD detta beror på? Alla försök att hinna före, parera, fallerar, får han bara syn på dem eller kan luktat sig till blir han helt rabiat och okontaktbar! Det lustiga är att en gång slet ha sig och rusade fram till den kopplade svarta cairnterriern, som annars alltid kastar sig fram i kopplet och skall hugga huvudet av vår hund,, nosade över honom och gick sedan vidare, ändå går han igång som han gjorde imorse när han fick syn på honom.. snälla ngn förklara vad det kan bero på och vad vi kan göra.. hade en plan att be tjejen med cairnterriern stanna så vi fick sätta hundarna mot varandra.. men hon hade bråttom bort från ”galningen”..
  Ha en fortsatt härlig julhelg!

  1. För det första så kan inte hundar ”Hata”, sen tror jag kke att hundarna har ”fastnat i en ond cirkel” ,för det verkar ju inte vara nån aggresivitet som du beskrev när din hund endast nosade över andra hunden;)) Försök ändra promenaden/rastningen så din hund får ”undra lite vad ni ska göra , så blir han kke lite koncentrerad på det ist;))

  2. Jag kan tycka om det går att ni som har dessa hundar som ”hatar” varandra kanske tar en promis tillsammans, då lugnar de oftast ner sig då det blir en flockkänsla. Inte att de ska hälsa eller så utan att ni lugnt går tillsammans bredvid varandra. Till slut lugnar de ner sig och går fint. En del hundar reagerar på svarta hundar då det kan vara svårare att läsa av deras kroppspråk då allt flyter ihop.

 5. Stina har en kavaljer Schäffer som kan tycka hon är lite för mycket emotionell då säger han ifrån Stina lägger sig på rygg. Så har dom klarat ut det. Nu är hon ingen som bara lägger sig skall man veta. Överlyckliga hundar gilla inte min bortgångna Rita heller då sa hon till. Men svara den andra vände hon bort huvudet o frös i ställning då brukar det vara slut. Men hon blev biten 3 gånger och alla var Schäffer som inte var rätt ägare. Så hundarna blev avlivade, inte av händelsen för det hände fler gånger. Men här skall man inte skylla på hunden utan ägare.

 6. Jag har en teori om att familjens hundar känner av julstämningen och anser att dom vanliga reglerna inte gäller. Mina snor aldrig mat från något bord. Dom tigger inte, nåja inte så utstuderat i alla fall och dom är väluppfostrade. När vi möter andra hundar ute så springer dom inte fram för att hälsa även om dom oftast känner dom andra hundarna. Det där gäller inte när det är jul!?!

  1/ Mormor och farmor har ständigt någon som tigger både kakor och gos?

  2/ Jag hade ett fat med godis på soffbordet när vi öppnade paket. Bitarna försvann så konstigt en efter en trots att jag inte ätit en enda. Så såg jag att en av hundarna tog en knäck från fatet, gick och la sej och njöt av knäcken. VA!!

  3/ En annan snodde en apelsin och gick till husse och sa-skala tack! Han brukar få en klyfta när husse äter apelsin, men detta??

  4/ Alla låg snällt och sov när vi åt men sedan satt dom på rad för att se vad som skulle hamna i deras skålar av julmaten. Dom får rester efter middagen EN gång om året och det är på julafton så det är knappast en vana…

  5/ När vi var ute så mötte vi grannen och tjoade Godjul till henne och hon till oss. Det räckte för att både våra hundar och hennes stack iväg för att leka med varandra. – Det är jul matte så då kan vi gå tillsammans och leka med dom andra grabbarna!!

  6/ Dom stora mjuka tomtarna ska sitta i soffan och se fina ut men konstigt nog så springer dom runt i huset. Renen som spelar Rudolf när man trycker på honom har oxå en förmåga att ranta runt i huset OCH spela Rudolf för sej själv. Hm…..

  Jag tycker det är mysigt att hundarna tycker det är roligt att fira jul. Dom har det skitskoj och det finns alltid någon som vill klia magen eller leka en stund.
  Men hur har dom lärt sej att så fort julgranen kommer in så går reglerna ut?
  Det är samma sak varje jul och så fort granen kastas ut så är reglerna tillbaka.

  Japp, hundar vet hur man firar jul!

 7. Hundar är levande varelser och hur bra pli man än har kan man inte lite på sin hund till 100 %. Det kan hända saker, tänker på de som går med sina hundar lösa kring trafikerade vägar. Visst går de fint till vänster eller strax bakom eller strax framför..men det kan fort hända att hunden reagerar på något och tar det där klivet ut framför en bil, mc, cykel och både hund och förare kommer till skada! Jag försöker sätta mig in i vad dessa ägare egentligen tänker…men det går inte. Varför har man hunden lös på trafikerade vägar, kan någon av er svara på det?
  För att man vill ha händerna fria? Vet helt säkert att ”min hund” inte gör något oväntat? Visa att man är duktig?
  Skulle aldrig falla mig in att utsätta hunden och trafikanter för fara…skulle aldrig förlåta mig själv om nåt skulle hända. Mina hundar går fint kopplade och om jag vill ha händerna fria sätter jag fast kopplena i midjan.. funkar perfekt =)

  1. Jag undrar oxå varför endel hundägare har sina hundar lösa vid trafikerade vägar,jag ser alltid en person med två hundar lösa när jag kör till jobbet, och jag kan inte förstå varför dom alltid är lösa..Det är mkt trafik och som du sa kan det lätt hända en olycka.. Jag tror människan ska visa hur lydiga hundar hon har,för det kan ju inte vara att hunden ska ”känna sej fri” ,för det kan dom inte göra i trafikerad väg. Spelar ingen roll om hunden har vunnit i elit-lydnad,jag anser att dom ska vara kopplade när det är mkt trafik!
   Handlar om ansvar och trygghet!

 8. Jag förstår inte vad som hände på vad du skriver. Vad gjorde Denver när han ”svarade fullt ut” på leksignalerna? Jag tog först för givet att hundarna började leka. Men sist skriver du ”Fy Denver, man får inte svära”?? Och att Denver var ”besvärlig”? Så han gjorde alltså ett rejält utfall, eller vad?

  Sedan löste du situationen tillfälligt. Hur då?

  Och nästa gång ska du förekomma / agera innan Denver agerar. Hur då?

  Om Denver nu protesterade eller uppfostrade eller krävde mer utrymme (välj det som passar bäst), så berodde det kanske på att ni mötte en alldeles ovanligt vild och glad (respektlös) hund?

Kommentarer inaktiverade.