”Jag släppte in vargen i fårhagen”

Känner ni igen denna kille?

Patrik och jag, som i princip aldrig är överens här på bloggen, var hemma hos mig precis 🙂

Han är ju ingen Schäferkille, jag är ingen datakille.
Jag är Schäferkille, han är duktig på datorer. (och hundar)

Kanske kan jag göra schäferkille av Patrik, och han göra datakille av mig 🙂

Hur som helst, anledningen till hans mycket trevliga besök var för att han ville träffa Jinx.
Jinx åkte nu med honom hem för att se om dom passar ihop 🙂 Jag tror dessutom att Patrik kan ge Jinx exakt det hon behöver just nu 🙂

För övrigt så tycker jag detta är superhärligt och kul.
Patrik och jag – Diskuterar jämnt, aldrig helt överens men när vi träffas hade vi det trevligt och på något sätt så tror jag inte att vi står så långt ifrån varandra i alla fall.

Tack för en trevlig pratstund P, och hoppas att Jinx och du blir bra kompisar 🙂

 

114 svar på ””Jag släppte in vargen i fårhagen””

  1. Visst gör det.
   Och om det skulle vara så att PB av olika anledningar, han är ju trots allt ingen schäferkille 🙂 , inte vill ha Jinx så tror jag ändå det kan vara nyttigt för henne att få vara med PB ett tag.
   Jinx är en jävla trevlig jycke måste jag säga 🙂 Fin dessutom….

    1. Anki, jag skrattar fortfarande när jag tänker på att du var hundrädd och ändå glatt köpte en schäfer…
     Sicken tur att Seven dök upp av en slump och ni blev en schäferfamilj!

     1. Ja Anna det kan jag tänka på många gånger. Vart tog min Cockerspaniel vägen? 🙂
      Skulle idag inte byta Seven för något,vilken känsla att ha denna stora kille vid sina fötter,när man mår dåligt 🙂 En mindre hund hade jag ju inte känt av 🙂

   1. He, he … min fru har alltid varit en ”schäfer-tjej”, att det blev hoffe var för att vi läste en brukshunden tidning och så sa hon:

    Valpar efter den här hunden (som prydde framsidan av brukshunden), då skaffar vi hoffe … jag lyckades då finna valpar efter den hanen, därför vart det hoffe.

    Däremot fanns det en schäferkennel i släkten tidigare. Morfars bror startade och drev Ockels-kennel … inte så okänd för schäferfolk 😉

 1. Men Patrik gör det roligt på bloggen efter som det inte blir så slätt struket. Utan man får höra olika vinklar. Sen gillar han det tror jag när du träffa honom ser du nog glimten i ögat som jag tror finns där. Tänk vad gamla kärringar har förutfattade meningar. Det var skönt hon fick det bra.
  Han finner nog hur roligt det är att äga en Schäffer.

 2. Stackars, stackars Jinx 🙁 … ”I’m just kiddiiiing 😀 😀 😀 ” …. (de som har sett ”*That’s my boy” fattar nog 😉 )

  Verkligen jätte kul. Massor av kudos till Patrik och hoppas att Jinx ”hittar hem” snart <3

 3. Oj! 🙂 Lite oväntat måste jag säga detta men samtidigt mycket kul! 🙂 Lycka till Patrik! Hoppas att allt går vägen och kemin är rätt så att du också blir lika frälst i schäfer som jag och min sambo är 😀

 4. Jätteroligt Patrik!
  Hoppas det blir kanonbra med Jinx och att tikarna fungerar tillsammans och att hon trivs i flocken Berggren.
  Va glad man blir av att höra vilken omsorg en omplaceringshund kan få när det är rätt folk inblandade. Alla vill hundens bästa och är noga med vart hon ska få bo hädanefter. Lilla fröken schäfer behöver inte oroa sej, underbart!

  Grattis till valparna, må alla få bra hem och ett långt och lyckligt liv!

 5. Fredrik, ( jag har jobbat jour så därför inte kommenterat nåt) Men nu när jag har tid o läsa din blogg måste jag säga 2 saker: NEJ hundar kan inte hata,däremot kan dom känna energi,dvs ”vibbar och känsla”. Om man är rädd arg nevös osv så utsöndrar man andrealin o det känner en hund direkt!! Det är energi!
  Andra saken jag måste kommentera är- hur kan du omplacera en hund till nån du inte känner? Han/Patrik sa tidigare på bloggen att han har hundar med sej när han fira nyår med raketer….. Trodde jag inte om dej Fredrik!!

   1. Det är samma sak. Ett djur kan inte hata! Om en hund -som ni säger Hatar- så är det instinkt vi talar om!

  1. Vi har också haft ena hunden med oss när det sköts raketer…på säkert avstånd och medvetna om de risker som finns. Jag förstår inte hur man kan dra en slutsats om en person baserat på den sortens fakta dock.

   1. Går med flit ut när det skjuts och smäller, dock inte alldeles inpå källan. Både jag och min hund njuter av stjärnfallet. Har haft en skotträtt hund förut och förberedde mig därför för dessa tillfällen genom att låta henne vara med från början och hela tiden undr ”övervakning”. Hon är sex år nu och har inte reagerat negativt en enda gång.

  2. En uppfödare måste placera hundar hos folk de inte känner, det gäller att ha magkänslan, annars skulle de aldrig kunna få ut sina valpkullar.

   När det gäller att ta med hunden vid fyrverkerier är Patrik inte ensam, det har jag alltid gjort också.
   Förutom med en av de hundar jag har nu, han får ont i öronen.
   Han är inte rädd men det gör ont, så därför får han vara inne, innanför husets väggar, det räcker för att skona hans öron.

   Hundar som får lära sig att knallar och raketer är en naturlig del av tillvaron blir sällan skotträdda.

   En tibbetik jag hade var inte heller rädd och var med under sina första sju år, men plötsligt vid en helt annan tid på året utvecklade hon skotträdsla.
   Även hon blev dock tvungen att acceptera att skott är en del av livet.
   Jag skyddade henne så gott det gick genom att alltid vara hemma och inomhus vid tolvslaget på nyår och det gick bra.

   Enda gången jag var tvungen att ta hjälp av tabletter var när Berga hade övningar under en hel sommar. När kriget pågick för fullt, mest hela tiden, blev det för jobbigt för Gibban, så hon fick lugnande som hjälp.

  3. Om en hund inte kan hata, så kan den heller inte sörja. Så vad fick då min tik att sluta leta efter husse när hon kom till toaletten och då lägga sig i soffan och bara se nedstämd ut, och inte ens lyfta på huvudet när vi kom och pratade med henne?

   Min tik är alltid full av energi, reagerar alltid med svansviftningar m.m. när man kommer fram till henne. Hennes husse hade legat avliden på toaletten under flera dagar.

   Så länge hundar inte kan prata med oss och berätta hur de måg/känner så är allt bara teorier, så hur kan du säga att en hund inte Kan hata…. det kan du omöjligt veta!!

  4. Therese. Menar du att adrenalin är energi??? Om det är det du menar så vore det kul att få höra hur du kommer fram till den slutsatsen. Jag har pratat med både ingenjörer och läkare om det här och ingen utav de kan förstå vad du menar.

   Och det där med att ta hunden med sig när man skall ut och titta på fyrverkerierna är väl ingen stor sak om hunden inte är rädd för fyrverkerier/höga ljud. Våra hundar är inte rädda och de följer med oss ut när klockan slår 12. De bryr sig inte ett dugg. Däremot anser jag att det är taskigt att ta hunden med sig OM hunden är rädd… men samtidigt skall man försöka träna bort rädslan, om den inte är extrem vill säga …

   1. Fast de handlar ju inte om att djur inte kan ”känna”
    Kontentan av de är ju att dom uppfattar inte. Känner inte. Och reagerar inte så som vi människor gör.
    Självklart känner djur i någon form, men dom styrs av instinkter och ser inte på världen/familjen så som vi gör.
    Börja håll isär allt. De handlar ju inte om svart och vitt. De handlar om att hundar inte fungerar som oss.
    Håll de enkelt och krångla inte till allt.
    Therese har rätt i att dom är instinktiva djur. Och fungerar inte alls som oss.
    Nu ska jag dricka kaffe. Sen blir de mot Malmö och hämta våran 5 vovve till flocken.
    Ha de 🙂

    1. ”Are you talking to me?” 😉 😀 … lika bra att fråga eftersom svaren råkar hamna fel ibland 🙂

     Håller med dig om att djur styr i högre grad av instinkter än vad människan gör – vi människor har högre inlärningsförmåga.

     Men jag håller inte med om att hundar/alla djur styrs ”enbart” av instinkter – deras inlärningsförmåga är trots allt inte så liten.

     Vad du menar med att jag skall ”Börja håll isär allt”? Det är precis det jag vill göra – hålla isär saker och ting. Håller man inte saker och ting isär blir det lätt onödigt rörigt och krångligt … men som sagt; det kan vara så att din din kommentar inte är ett svar till min kommentar…

    2. Nej jag prata generellt om hur inlägget från Fredrik Steen om hata. Och hur många i hundvärlden idag tror de fungerar. Så nej inte riktat mot dig Agnes angående hat och ej gilla hos hund.

     1. Ok, då vet jag 🙂

      Så om jag förstår dig rätt så menar du att:

      1. hundar styr av instikter

      2. hundar kan inte ”hata”/ogilla vissa hundar/människor

      3. hundar kan ”lära sig” att acceptera/gilla andra hundar – om människan har ”rätt hundkunskaper”

      Har jag missat något/tolkat fel/missuppfattat det du skriver?

   2. Sen är de också väääldigt lätt för människan att säga: Alla hundar kommer INTE överens!
    De är rena skit snacket.
    Alla hundar kan man OM man jobbar rätt få ATT fungera ihop!
    De är när man inte vet hur man ska ”svara” hundarna som man får konflikt och hundarna gör då jobbet.
    Men alltid lätt att skylla de på: alla hundar funkar inte ihop”
    Jag vänder på de igen:
    Alla människor har inte kunskapen om att få hundarna att funka ihop.

    🙂

     1. Nä även hundar som ska in i flocken Cissi. Jag har fyra hämtar hem en 5 från Spanien idag. Även hon ska in i flocken, jag har passningar. Dvs jag kan ha 8 9 10 hundar även dom byggs in i min flock. ALLT handlar om vilka signaler man ger som gör ATT de fungerar!
      De handlar om att vi människor inte har kunskapen att få de att fungera. Vi vet helt enkelt inte varför hundarna gör som dom gör. Vi vet inte heller hur vi ska svara för att få hundarna att fungera med varandra.
      Istället säger vi: nä! De funkar inte. Dom gillar inte varandra..
      Och så håller vi fast vid att SÅ är de minsann.
      Vilket inte är sant.
      🙂

     2. Så jag syftar på hundar över lag! Okända hundar som kommer hit. Som faktiskt med signaler som dom förstår. Fungerar! Med andra hundar.
      Jag har omplaceringar som var omöjliga att fungera med andra hundar. Med uppväxt i Spanien som du i din vildaste fantasi inte kan tänka dig hur dom lever. Rädda aggressiva ja you name it.
      Dom fungerar idag.
      Jag VET att de fungerar. Men allt handlar om kunskap om hur man ska svara hundarna.
      Kunskap om varför hundarna gör som dom gör och hur jag faktiskt ska kunna ge dom signaler som dom förstår. Ingen kan säga idag till mig: nä dom gillar inte varandra..
      För jag vet att de fungerar och att hundarna tänker inte som oss.

     3. Men på promenaden Cicci tänker inte hunden: nä där kommer en chäfer etc dom gillar inte jag! Vet du innebörden i vad promenaden är för hunden?
      Hade man haft dom hundarna hemma hade även de fungerat.
      Vi måste verkligen börja lära oss förstå hund!
      Promenaden får vi ta en annan gång.
      🙂

     4. Folk har väldigt svårt att få nya hundar att fungera med sina hundar! De var kontentan Cicci av att dom skulle tänka hatar gillar ej. Men dom tänker inte som oss. En hund tänker lååångt ifrån hur vi tänker.
      Många konsultationer jag gör handlar om att dom inte får sin hund att fungera med andra hundar. Dom säger: den gillar inte tikar. Den gillar inte svarta. Etc etc.
      Men slut på lektion nu och samtal 🙂
      Hej!

     5. Jag har tydligen svårt att få dig att förstå vad jag menar. Jag lägger ner diskussionen, eftersom jag inte uppskattar att bli i det närmsta idiotförklarad. Ha en bra dag.

     6. Ja idiotförklaring var de inte. Men rak i hur vi jobbar. Och hur de fungerar. Ja. Men idiot förklaring mot dig Cicci! Nej.

    1. Kanske att man kan få dom att vara neutrala mot varandra (inte vilja skada den andre) men att de ska bli ”vänner” tror jag inte stämmer för alla hundar, faktiskt 🙂 Om de har för olika energinivå och temperament till exempel.

     1. Mina två hanar har helt olika energi nivå! Dom bodde isär i början och Pirata byggdes med tiden in i flocken. Idag är dom oskiljaktliga!
      Så återigen. Fel. Tyvärr men här har ni helt fel. Även Ela som kommer till oss idag kommer vara stressad och ej i balans. Med tiden kommer hon också vara ett i flocken.
      Nu måste jag rasta och åka 🙂
      Ha en fin söndag 🙂

     2. Jo men för att det gått bra för dig innebär ju inte att det går bra i 100% av fallen? Jag tror fortfarande att du inte kan få två hundar som är för olika att bli ”bästisar”. På sin höjd kan de ingå i flocken och vara neutrala mot varandra men inte kompisar på det viset som jag tänker på.

     3. Nä David jag vet ju inte hur du definierar vänskap mellan hundar. Men två oskiljaktiliga individer som förr sloggs. Som idag leker och umgås i flocken på ett balanserat sätt utan någon konflikt. Ja dom är vänner och inte i konflikt. Äter ihop. Och lever 24 timmar om dygnet. Sen hur du ser på flock och umgänge. Ja thats beets me then.
      🙂

     4. Jag skrev ”tror” därför att jag inte är helt säker, har bara en uppfattning utan erfarenhet som talar varken för det ena eller det andra. Meningen var alltså att du skulle snappa upp det 🙂

     5. Citerar H.H ”… Äter ihop. Och lever 24 timmar om dygnet. …”

      Vad konstigt det skulle bli om de levde 23 timmar om dygnet 😀 😀 😀

     6. Hahahaha Agnes! Och ni tycker jag idiot förklarar;) haha ni är precis likadana. De var ett uttryck;) jag skrev på min FB nu precis som detta. Om att olika hundar med olika energi inte fungerar ihop.
      Min kollega: skrev:
      Va? Vem har sagt de? Har jag aldrig hört:/

      Börja fundera lite på om den sk ”energi nivån” inte är stress 😉
      Så får ni ser hur man kan jobba med en energi nivå 😉
      Fast nu skriver nog ngn till mig.
      Nä de är Inte stress 😉
      Ja ja.. Så kan de vara 🙂

     7. Det var aldrig min mening att idiotförklara dig för din kommentar om att dina hundar lever 24 timmar om dygnet.

      Här hemma tycker de att jag har jätte dålig/tråkig humör och de kanske har rätt, men jag tycker att felsägningar/felskrivningar är skitroliga 🙂 …

      Själv skriver jag i samma takt som jag tänker och korrekturläser sällan mina kommentarer. Ibland måste jag ”gå tillbaka” till mina egna kommentar och ofta skrattar jag högt åt mina felskrivningar 🙂

      Kände du dig idiotförklarad av min kommentar ber jag så mycket om ursäkt. Det var verkligen inte meningen 🙁

     8. Men att hundar har olika energinivå är väl i sig inget konstigt? Precis som att vi människor har olika energinivå…det du i så fall inte behöver hålla med om är att energinivån skulle påverka samspelet mellan individer.

      Detta är något Cesar Millan tycker är viktigt när man väljer en ny individ till flocken. Jag är osäker på hur Fredrik ställer sig till just detta. Men jag tror att det är en faktor som underlättar samspelet mellan hundarna helt klart!

     9. jag skrev på min FB nu precis som detta. Om att olika hundar med olika energi inte fungerar ihop.

      Fast så där har varken jag eller någon annan formulerat mig..det är stor skillnad mellan att tycka att energinivå är en faktor som kan påverka ett samspel och att säga att olika energinivåer inte fungerar ihop. Nu ska vi vara korrekta med citaten här 🙂

     10. Kan vara att jag formulerade mig tokigt men det var alltså inte så jag menade 🙂 Utan att det är en av faktorerna, bland många som som inte stämde överens.

     11. Ok då trodde jag david att de var att vissa hundar inte gillar varandra pga olika individer energier etc. Var de inte de vi prata om David?

     12. Jag är inne på din linje David. Jag tror att H.H missar en del utav det ni/vi säger…

      Här hemma finns 2 hundar med olika aktivitetsbehov – ”enerig nivå” om ni föredrar att kalla det så 🙂 – och de kommer jätte bra överens. Vi har aldrig haft problem med de.

      Sen känner vi 2 andra hundar som gillar att springa. Får dessa 2 hundar välja umgås de helst med Akilles än med Roxie – Akilles har högre aktivitetsbehov än Roxie… Jag påstår inte att de ”hatar” Roxie men de gillar inte henne lika mycket som de gillar Akilles…

      Och jag gör ingenting åt saken eftersom jag tycker inte att det är ett problem så länge alla mår bra 🙂

     13. Jag menar på att vissa hundar har problem att bli bra kompisar eftersom, bland annat, deras energinivåer är av olika slag, de har olika sätt att leka på osv osv….alltså olika personligheter och olika egenskaper. Häng inte upp dig på just energinivå…inte heller vill jag säga att de ”inte gillar varandra”, utan att deras sätt ”att vara” inte matchar på bästa vis.

      Agnes verkar förstå vad jag menar 🙂

     14. OKEJ…. Inlägget handlade om från Fredrik Steen för en tid sen: kan hundar hata!
      På de svarar jag nu igen då. Nej inte så som vi hatar. Ej heller tänker en hund: jag gillar inte farmor farfar chäfer etc etc etc.
      Jag hänger inte upp mig David!
      Jag pratar om inlägget kan hundar hata.
      Jag säger de igen. Nej.

     15. Varför skulle inte hundar kunna ogilla andra hundar? Hata kanske är ett starkt ord vilket också FS skrev, det var förenklat uttryckt.
      Det finns hundar som beskrivs i rasstandarden att dom sällan underkastar sej andra hundar. Alltså har svårare att umgås med andra, är det också fel?
      I andra raser anses det som ett grovt fel om dom har svårt att umgås med andra hundar. Fel eller rätt?
      Hundar har ett väldigt bra minne, har dom blivit skrämda av något så kan det vara väldigt svårt att övertyga dom att det är ofarligt. Antingen reagerar dom med att försöka fly eller också med försvar. (förenklat)
      Om jag oavsiktligt skrämde grannhunden rejält så kommer hon ihåg det. Konstigt?
      Om hon reagerar genom att skälla ilsket för att skrämma iväg mej eller mina hundar efteråt så lyckas hon. Bilen hon åker i drar fort förbi oss så vi försvinner, säkerligen i hennes värld eftersom hon skäller ilsket. Konstigt?
      Om hon ser att matte släpper in mej i huset och att det inte fungerar att skälla så jag försvinner så väljer hon att fly undan själv. Konstigt?
      Om hon är lös och vi kommer gående så försöker hon skrämmas, när det inte fungerar så flyr hon under deras hus. Konstigt?
      Om jag skulle ta hem henne så skulle hon antagligen kunna släppa hennes minne av att vi är otäcka. Det skulle säkert ta tid men visst skulle det gå.

      Men, det är inte min hund och ingen ser hennes beteende som något problem. Går vi förbi henne så ignorerar vi skällandet och försöker se till att hon inte blir rädd igen.
      Nej, jag tror inte hon hatar mänskligt sett men hon vill gärna ha bort oss från sin närhet.

     16. Nu är jag osäker på varför vi pratar om att hata H.H. Jag tror du missförstår mig. Tror jag stannar här helt enkelt, ser detta gå runt litegrann nu!

   3. Menar inte att adrealin är energi,det blev fel. (vad nu en ingenjör har med adrealin att göra??) Men en hund känner om människan är rädd arg glad osv. Det är det jag menar.

    1. Jag skrev ju att jag hade pratat med både ingenjörer OCH läkare.

     Ingenjörerna bidrog med sina kunskaper kring energi och läkaren bidrog med sina kunskaper kring adrenalin – och de andra hormoner som kroppen utsöndrar vid rädsla t.ex – DUH.

     Själv bidrog jag med frågorna 🙂

     1. Energi = energi

      Jag pratar om energi eftersom du sa ”Om man är rädd arg nevös osv så utsöndrar man andrealin o det känner en hund direkt!! Det är energi!”

      Vad pratar du om??

  5. Nu har det skjutits lite idag, under kvällen, och ingen av hundarna reagerade … oavsett hur man gör, så gör man på det viset som känns bäst för en själv, då brukar allt lösa sig till det bästa.

   Jag har haft en del hundar tidigare, alla har fått vara med under fyrverkerier, ingen har blivit skotträdd, utan det har istället blivit tvärtom, som Hasse på Hassemans även sa, hundarna blir rejält intresserade och positiva till ”knallarna” … och, ja, även det KAN vara mindre bra … 🙂

   1. Jag utsätter hellre hunden för smällande och raketer under mina kontrollerade former än att de ska få uppleva rädsla när ungar smäller okontrollerat runt omkring när man går promenad dagarna efter nyår. På det viset är man lite taktisk! Eller försöker att vara 🙂

   2. Patrik, du har helt rätt i att hundarna kan bli för engagerade. Mina tror att vi har kommit på den braiga iden att jaga änder mitt i natten…Knasbollar!

    För några år sedan så fick en raket, tror den kallas tårtan, fullständigt nippran. Alla var nyktra och den var förankrad men for omkull och sedan var katastrofen ett faktum.
    Vi hann inte göra annat än att slänga oss på marken och skydda våra barn, hundarna var inte med ut som tur var för dom hade jag aldrig fått att ligga still när alla fick panik.
    Självklart gör alla som dom vill med raketer, hundar och barn men snälla, var försiktiga!

 6. Det där lät spännande, lycka till 😉

  Jag började funderar på det här med att prova/passa ihop? Hoppas hon passar Patrik så hon slipper prova runt en massa…det är aldrig bra!
  Övertar man en hund så krävs det naturligtvis arbete, och det tar olika tid att få hunden anpassad till sin/familjens sätt att leva.

  1. Så är de absolut!! De tar tid för hunden att landa. Och flera flyttar är förödande för hundarna. Så skaffar man en omplacering då får man jobba för de så hunden får tid och får landa. En förändring är stor för hundarna som inte förstår varför dom flyttar.
   🙂

 7. Grattis till Jinx! Patrik kommer att bli jätte bra för för henne och vi kommer inte att oroa oss, hon får det bra. Ha ett härligt liv tillsammans.

  1. Tibetansk terrier. Pudel coccer.
   Zhitzu. Podenco. Podenco andalus.
   Plus en amstaff. Plus en tax.
   Oj glömde plus Rottis också!

   1. Och så har du väll en labbe/rottis/dalmatiner också? Den som du fick överta från dom förra ägarna?? Vad hände med den?

     1. Du känner inte den ägaren till blandrasen. Eftersom jag inte vet vem du är och vad du dillar om. Kan du ta din ton! Och dina anklagelser och lägga dom ngn annan stans.
      Än hos mig. Kommentera inget mera jag säger. För de fyller inget syfte.
      Du är vara en person som gillar förtal. Och inte sanning.
      Så backa lite är du snäll!
      😉

    1. Anna jag vet inte riktigt vad du fiskar efter?
     Men dom hundar och klienter vi jobbar med lämnar jag inte ut till dig.

     1. Jo för du känner ju mina vänner och mina klienter 😉
      Lilla du. Ta och backa ifrån mig. Så långt du bara kan.
      Har inte en aning om vem du är!
      Och eftersom du är för feg för att berätta de.
      Så håll tyst.

     2. Sen togs inte blandrasen över ifrån ägare. Eftersom han bara hade EN. Ägare.
      Men du vet ju uppenbarligen allt om den blandrasen. Hans bakgrund och vad som hände 😉
      Du pratar ju med ägarna till honom;)
      Lol:)
      Ska fråga hans ägare om hon känner dig. Hon kanske kommenterar här snart. Så får du dig en tillsägelse som heter duga!
      Du som sprider fina rykten.
      😉

     3. Personer som dig Anna.. Borde ta och skaffa sig en hobby!
      Jag tar de som en stor koplimang att du och ngn mera pratar om mig 🙂
      De säger mera om dig Anna och hur du är som människa.
      Sådana folk hör inte hemma hos mig. Varken som klienter eller vänner längre.
      Så den som pratar om mig. Är ingen av mina klienter nu. Men ngn jag förmodligen brutit all kontakt med. Och skulle göra de tusen ggr igen. Dålig energi hör inte hemma här.
      Hitta på ngt i livet Anna! 🙂
      Gör ngt. Så har du mindre tid för att fylla munnen med skit prat.
      🙂
      Hej.

    2. Du en sak ska du ha klart för dig. Om jag lämnar min hund till Hanna så va de för att jag hade problem som jag inte hade tid att lösa då jag har min dotter och hon går först. Jag har då aldrig lämnat ut något till Dig om min älskade hund. Och jag tycker du ska knipa din käft. Låt hunden vila i frid. Han har haft de tufft innan han fick komma till mig och han fick det kanon bra när han kom bort från helheten i Stockholm. Men oj inte ens förra ägaren va men och lämnade honom bra ledarskap de att bara låta andra sköta sina egna ärenden. Snacka inte så jävla mycket skit. Ja raserna på min hund va dem. Och han fick lov att somna in. Pga olika incidenter som hänt. Och jag tror inte de nuvarande av Hannas klienter lämnar ut henne bara de svinen innan som går runt med massa skit. Va nu tyst om min älskade bosse. Och ge fan i att hoppa på h.h

     1. Moget att hoppa på folk hur som helst de e tydligen acceptabelt. Men jag anser inte att någon har rätt att prata om min hund överhuvud taget folk har inget med honom att göra och de vet inte ett skit om honom jag har rätt att reagera när någon pratar om min hund

     2. Ja privat är de ju inte. Eftersom jag inte har en aning om vem denna sk Anna är. Och visst behövde jag inte sagt ifrån här, de håller jag med om Egon. när hon kommer med påhopp. Hade jag bara vetat vem de är och haft nr. Så hade Anna fått sig en personlig tillsägelse. Och inte här.
      Jag får nog hålla med Nathalie. de är ok att hoppa på folk man inte ens känner. Men man får inte säga ifrån.

 8. Som vanligt bra förklarat HH 😉
  Endel personer verkar tro att hunden ligger i soffan och funderar på hur dom ska hämnas på grannhunden som dom hatar..! Och trots att dom inte ens förstår ord som Fredrik tidigare menade……

 9. Hade du två podenco, iså lblir det 8 hundar? Det är väl mycket jakt i en podenco a, hur upplever du det? Vilken storlek är den och vilken päls?

  1. Dom är 5 egna och ett antal passningar varje månad.
   Till och från. Även hjälpt att omplacera hundar.
   Är de inte du som har Rottis Mia? Och är vän med Mia Hedelin på FB en klient till mig.
   🙂
   Javisst är podencos duktiga jägare:)
   Men när dom landat och litar på mig och har blivit fäst vid flocken. Lämnar dom inte och sticker som många tror bara för att jaga. Då fungerar dom som vilken hund som helst i balans. 🙂 en skit rolig ras att äga!! <3:)

   1. Ja, det stämmer.
    Det är som för 50 år sedan på sjukhusen. Läkarna skulle kallas för NI eller Doktorn, självklart. Lika självklart så duande dom alla andra.
    Tänkte på det när det skrevs inlägg till någon mindre vetande. Kära du, du förstår ingenting om hundar. Naturligtvis kan man då inte som idiot skriva Kära du tillbaka. Då är man oartig och otrevlig.
    Man ska ha respekt för di lärde!!

 10. Agnes , jag formulerade mina ord fel. Haka inte upp dej på det längre. Vi har olika åsikter,låt det vara så…

  1. Jag släpper det gärna, men ( 😉 ) tycker ändå det är märkligt att du säger att Fredrik – och många andra här på bloggen – har fel. Du ”talar om” varför det är fel och när vi/jag ifrågasätter din teori säger du ”jag formulerade mig fel”. Jag ber dig sedan förklara vad det var du egentligen menade/pratade om och då upprepar du bara att ”du formulerade dig fel” …

   Fel formuleringar har vi alla råkat ut för, så det är inte något konstigt med det. Men att inte kunna/vilja förtydliga sitt budskap efter en felformulering är ändå lite märkligt.

   Men visst, jag släpper det nu.

   Trevlig kväll.

   1. Är lite rörigt här hemma nu med hundar o ungar,så har svårt att koncentrera mej på formulering. Ska försöka förklara vid annat tillfälle….
    Trevlig kväll du med.

 11. Måste bara säga detta. Jinx är alltså ingen ”problem hund” … en riktigt riktigt trevlig hund, utan ”dumheter”.

  Det enda problemet var hennes levnadsförhållanden, och därav en del stress … som ligger på ”den negativa sida”, men som jag anser är ”lätt fixat” (quick fixes någon 😛 )

    1. Jag instämmer med Agnes. Kan du inte berätta lite framöver hur det går med din ”quick fix” med den där stressen? Och hur du jobbar med henne? Vill du inte så förstår jag det, men det vore intressant tycker jag. 🙂

     1. Mycket handlar faktiskt om att själv vara lugn, försöka ”läsa” vad just den här individen behöver.

      T ex … blir utrymmet för stort, börjar hon ”springa runt” vilket inte är opimalt, så begränsat utrymme så hon inte ”rantar runt” hur som helst, där jag (eller frugan) alltid finns med i bilden för att stötta/vägleda henne 😀

     2. Låter lite som vår hane. Man måste begränsa hans utrymme och vara noga med att platsa honom och ge det hela en ritual innan man går hemifrån för att han inte ska stressa upp sig..lätt är det inte, men som du säger man får själv vara lugn och låta det smitta av sig. Då är hälften vunnet.

  1. Ytterligare en rolig sak i hundvärlden idag alltså. Jag har bara läst och hört talas om solskenshistorier idag både från mina fb vänner , här och i telefonen. Ja, och så har jag min gamlefarbror som har lärt sej vinka med tassen idag, skitsöt är han. Han är en stor solskenshistoria hela han!

   Underbara roliga hundvärld!!

Kommentarer inaktiverade.