Idag började jag nästan gråta, men en rörmokare tröstade mig.

En gammal artikel jag fick tips om idag 🙂

 

Idag en typisk jävlig måndag!

hela dagen har varit skit med stress till höger och vänster. Vid 14 tiden började det lugna ner sig, då telefonen ringde.

-”Det sprutar vatten, vi har skadat ett rör!” – det var en medarbetare till mig som ringde.
Som tur vad var jag alldeles i närheten och jag var där på en minut. Jag sprang ner i källaren och stängde av allt inkommande vatten till fastigheten samtidigt som jag ringde rörmokaren.

Vattnet var nu avstängt och jag gick upp för att kontrollera eventuella skador i lägenheter under.
Skadorna var minimala eller obefintliga.
Men snart började eländet.

I denna fastighet finns läkarmottagningar, tandvård, frisör samt lite annat smått och gott.
Efter varandra i ordning ringde de mig och frågade hur jag kunde vara så dum i huvudet så att jag stängde av vattnet mitt på dagen utan att annonsera om detta.

Rörmokaren var på väg, men det skulle ta minst 30 minuter.

När rörmokaren äntligen var på plats så stod folk på kö för att tala om hur dum i huvudet jag är…. Riktigt riktigt vuxenskäll!!!

Rörisen fixade till denna skada lite kvickt och lätt samtidigt som han frågade mig – ”Hur är det?”

Jag svarade – ”Det är bra, men jag är så innerligt trött på att få skäll hela tiden. Är det inte lägenhetsinnehavaren under så är det någon annan. Jag har fått skäll i en timme snart. Och minst av allt är det faktiskt mitt fel.”

Då sa rörmokaren – ”Du Fredde, tänk dig om dina barn inte fått mat på veckor, frugan håller på dö av törst……. Det här är väl för fan ingenting. Att några personer inte haft vatten på en timme är väl för fan inget att bry sig om. Ryck upp dig nu!”

Han så det på ett sånt bra och övertygande sätt, så jag blev glad.
Han hade ju faktiskt rätt 🙂

Skönt med lugna kloka personer ibland 🙂

13 svar på ”Idag började jag nästan gråta, men en rörmokare tröstade mig.”

 1. Oj! Det var väl lite överdrivet från deras sida, shit happens!

  Hemma hos mig stängs vattnet av som regel några gånger varje månad mitt på dagen utan att de annonsera om det. Och inte sjutton får hyresvärden nått skäll för det inte, även om han definitivt förtjänar det.

  Du får skicka alla surpuppor på min hyresvärd istället. Skulle uppskattas 😉

 2. Mycket bra artikel, och Fredde; du är bara människa, man får tycka allt är jobbigt ibland.

  Blir det vattenläcka så måste man ju stänga av vattnet fort, vad hade de i fastigheten sagt om vattnet runnit ner genom hela kåken så den hade förstört för hundratusentals kronor och möglat istället?

 3. Du hade ju kunnat säga ”Jaha, men okeeej, då sätter jag på vattnet igen då…”

  Trösta dig med att din utskällnings- eller oturskvot kanske är fylld nu för flera månader framåt??

  Den där artikeln är/var verkligen jättebra.

  Men å andra sidan, visst ska vi hundägare ha järnkoll på våra hundar. De ska vara lydiga, helt enkelt! (Och vana vid sin miljö…) Om de inte är lydiga så får man gå undan ordentligt och ha hunden i kort koppel på motsatt sida på smala gångvägar. Men om hundarna är lydiga, då upplever jag att man nästan alltid slipper skäll och anmärkningar, även om de går lösa. Det räcker oftast att man på något sätt före mötet visar att man har kontroll över ”bestarna”. T ex kallar in den hund som är för nära. Och de mötande ser att hundarna fortsätter med sitt och inte bryr sig.

 4. Hade du inte stängt av vattnet så hade du fått skäll för det. Vattenläckor = moment 22

  Du Fredrik… lås in dig med familjen och ägna dig enbart åt dom, dig själv och Denver resten av kvällen. Ibland får man lov att ta ett break och bara ägna sig åt sig själv.

 5. Rätt rörmokare på rätt dag!
  Som ngn annan sa, stäng in dig med familj & hundar och tanka lite go energi.

 6. Ingen rolig situation du hade hamnade i 🙁 ….

  Men som sagt, det går att åtgärda och alla drabbade kunde fortsätta med sina liv när det var åtgärdat… men vad hade jag gjort om jag hade varit hos frisören, med en färgning som var dags att skölja av och ingen vatten? … Jo, jag hade nog ställt mig i ”utskällningskön” 😉

  http://www.youtube.com/watch?v=mACqcZZwG0k

 7. Naaw stackare. Hade dock oxo satt på vattnet igen och låtit vattnet rinna ner i nåns av patienternas mun på tandläkarmottagningen. 😉

 8. Jag tror det är så här. Idag förväntar vi oss att det kommer vatten i alla kranar, att det finns värme, el, telefon, att vägarna är skottade osv. Om det inte fungerar är det som om luften har tagits ifrån oss, en helt omöjlig tanke.
  Skrämmande…

Kommentarer inaktiverade.