Rädsla och feminism!

”Fredde, tack för att du finns. Skönt att du inte mesar omkring som andra hundtränare. Det är bra att du faktiskt är ärlig med att mjuka metoder faktiskt inte funkar ibland. Du är ärlig med att en spark i röven på jycken kan vara lösningen…………….”

”Det är så underbart att både höra och läsa dina texter. Precis som du anser jag att man aldrig behöver ta tag i sin hund, att allt går att lösa med belöningar…………….”

Ovan två utdrag från mejl jag fått. Och det är lite intressant hur man kan ha så skild uppfattning om mig som hundkille 🙂
Och båda två har missuppfattat et jag står för i hundhantering/träning totalt.

Men om det första utdraget förespråkar hårda metoder, och det andra utdraget förespråkar mjuka metoder, då är detta med metoder och hundträning ungefär som med feminism 🙂

Jag är feminist!!!
Både kvinnor och män är lika värda, kvinnor och män ska ha samma lön för samma arbete och så vidare……..Detta är ju solklart och bara en idiot skulle säga emot.
Men så hör man extremfeminister i media och då skäms jag för att kalla mig feminist.
Dålig jämförelse kanske, men extremt feminist snack eller extremt metodsnack då det gäller hund, tycker jag förstör mer än vad det gör nytta.
🙂
Bara en tanke, kanske en knäpp tanke och jämförelse…..!   🙂

Fråga –

Hej Fredrik. Jag har en underbar hund som är trygg och säker i alla lägen. Älskar folk stora som små, älskar hundar hon känner.
Men hon är fruktansvärt aggressiv vid hundmöten. Jag har sökt hjälp för detta av två experter, så kallade ”mjuka metoder”, och båda två menar att min hund är osäker och rädd vid hundmöten.
Då blir min fråga till dig – hur tycker du jag ska göra med detta eftersom det inte finns en gnutta osäkerhet i henne någonstans för övrigt?

Svar –

Hej och tack för din fråga.
Utan att ha sett din hund så tror jag inte på detta.
Det är helt orimligt att en hund är rädd bara för hundar inget annat, dessutom bara för vissa hundar.
Jag tror helt enkelt inte på detta!
Låt oss ta ett exempel –
En hund är rädd för dammsugaren, och bara för dammsugaren.
Detta är sällan eller aldrig sant.
Även om denna hund inte är en osäker hund så garanterar jag att det finns annat än dammsugaren hunden är rädd för.
Kanske en hårfön som ligger på golvet och låter, kanske utblåset från en skotork.
Det är irriterande ofta så kallade hundexperter hänvisar ett problem till ”rädsla” fast det inte alls handlar om detta.
Om din hund är supertrygg och säker i ALLA andra lägen situationer, hundar, men inte i hundmöten då du har din hund kopplad – då tror jag inte på rädsla!
Och varför man gör detta med rädsla kan jag bara spekulera i, men håller det just nu för mig själv 🙂
// Fredrik Steen

10 svar på ”Rädsla och feminism!”

  1. Lustigt att du tar upp det där med att det alltid ska skyllas på rädsla när hundar är aggressiva vid hundmöten. Tycker det skriks om rädsla överallt just nu. Hundar måste vara bland det fegaste djur som finns, som alla är rädda för sin egen art. 😉

    1. Japp jag läste ngt inlägg häromdan om att ”i 99% så handlar utfall om rädsla av något slag.” hmmm… inte här då. Tror inte ett skvatt på den siffran!

      Min lilla vovve har den där sista % om det nu skulle vara så…*S* Han är då ingen räddkorv!

  2. Grejen med att stå i mitten blir ju att man riskerar att bli attackerad från alla sidor…men tydligen uppskattad oxå! 🙂

    Är inte heller mycket för extremism. Det verkar ju mest vara kontraproduktivt och göra en allmänt frustrerad…

    Upplever oxå att det går inflation i rädda och osäkra hundar för tillfället…men visst är det enklare att skylla på hunden istället för att behöva anpassa sitt eget handlande efter rådande omständigheter…

    Mvh,
    Johan

  3. Hunden speglar förarens sinnesstämning föraren blir uppjagad för att en hund närmar sig och hunden reagerar därefter! eller?

  4. Hunden känner att föraren är osäker och inte har koll på situationen, och då tror hunden att den måste ta över förarens jobb. Så kan det kanske vara. Själv har jag jobbat med klicker och godis och tagit ut mellanrummet till den hund vi möter. Så småningom om har vi kunnat gå precis som vanligt.

  5. Fredrik jag behöver din hjälp ju. jag har skickat ett mejl, men ej fått svar….
    Läget är akut! Snälla hjälp mig och min hund, vi behöver dej, du är vårt sista hopp!

  6. Hahaa… Min hund är rädd i alla lägen (lite överdrivet) utom när det gäller hundmöten! Då vill han bara fram och hälsa och busa! Tycker jag är världens tråkigaste när han aldrig får, men men…

Kommentarer inaktiverade.