5 minuter om dagen.

Twittrar du?
Börja då!  🙂
Ladda ner appen och kör igång, det är riktigt kul. Vill du följa mig på twitter så finner du mig på @Fredrik_Steen     🙂

 

”…. min hund tuggar sönder allt, drar i kopplet, biter mig i händerna, aggressiv vid hundmöten, snor mat, skäller då det kommer besök, jagar vilt, hoppar på folk………”

Att ”punktlösa” ett problem är sällan en bra ide. För det går sällan. Och om det går så är det troligt att alla andra problem hunden har blir än värre.

Eftersom ett problem många gånger handlar om bristande kommunikation så är det just där jag brukar rekommendera dessa ”mång – problematiska hundar” att finna lösningen.

När hundägandet är i total ”anarki” så brukar just kommunikation och samarbete göra stor skillnad.
När man tränat detta under en kort tid så brukar en del av alla problem försvinna eller i alla fall tonas ner.
Och då, och först då, är det ens möjligt att lösa de problem som kvarstår.

Det jag då brukar tipsa om är det jag kallar för ”5 minuter om dagen träning”.
Gör allt precis som du brukar göra med hunden på en dag, men lägg till 5 extra minuter där du bara tränar på cirkuskonster och annat som är positivt för hunden.
Dessa 5 minuter om dagen ger så otroligt mycket mer än vad man många gånger tror. Bara på en vecka så upplever många att man fått en ny hund.

Prova detta du med 🙂

 

3 svar på ”5 minuter om dagen.”

 1. Bento och jag busar nån halvminut eller så ute på gården före promenaderna. Inte för att det kanske egentligen behövs, för han går ju så snällt i snöre, men det blir liksom roligare redan från start på så vis. Så det är ju ett annat litet tips.

 2. När Frank hämtar Seven från hunddagiset har dom en rutin att gå upp i skogen utanför. Där kör Seven en show med stockar och pinnar,kommer och lägger dom i Franks händer och visar upp dom. Det är inga små pinnar vi talar om 🙂 Detta ska göras varje dag,är liksom deras grej 🙂
  Sedan måste röda laser pricken jagas varje kväll 🙂 Knäpp hund 🙂
  Men roligt har vi 🙂

 3. Ett bra sätt att få saker gjort (och stärka relationen?) är att ”träna” upp all hundens mat om dagarna tycker jag. Jycken måste ju ändå äta och då kan man lika gärna låta den jobba lite för den istället för att ge en massa ”gratis”.

  Torrfoder kan tricksas upp eller ges på promenad, råa ben kan apporteras, letas upp eller slås in i paket, färskfoder kan ges i tub på kurs eller frysas in i kong och gömmas i skogen osv osv.
  Enkelt och berikande 🙂

  Jag är en ganska ”snål” matte på det sättet, men min hund verkar trivas bra med att få anstränga sig lite för maten.
  Risken att man glömmer att göra nåt med hunden varje dag minimeras också automatiskt, den måste ju liksom äta 😉

Kommentarer inaktiverade.