Näe… det är ingen hundattack om du frågar mig.

http://www.expressen.se/kvp/fyraarig-flicka-anfolls-av-hund-i-tradgarden/

Två lösa hundar sprang in i en trädgård där en 4 årig flicka fanns.
Ena hunden attackerade då flickan i ena underarmen.

Enligt uppgiftslämnare till Expressen behövde inte flickan söka sjukhusvård, samt att det fanns en rodnad på underarmen.

Lyssna nu kära politiker, beslutsfattare, åklagare, poliser, andra icke hundkunniga –

En hund som biter med målsättning att skada eller attackera tillfogar inte en rodnad.
Till och med en så liten hund som en Chihuahua skulle tillfoga större skada.

Ägaren till hundarna är nu polisanmäld.
Ska bli intressant att höra vad som händer med anmälan.

19 svar på ”Näe… det är ingen hundattack om du frågar mig.”

 1. Blir intressant att se hur utfallet blir. Känns som det saknas bitar i rapporteringen, känns inte så troligt att hunden plötsligt sliter sig och rusar in i trädgården för att sen hoppa på en liten flicka, som sagt hon fick inga skador jag får märken efter min hunds tänder när vi leker utan att han bitit så det finns alltid två sidor av myntet.
  Sen undrar man varför ingenting görs när en hund attackerar människor och andra hundar i bara man passerar lite för nära i hundens ögon….. Jo han är belagd med munkorg efter att han bet en flicka i kinden så hon fick sy, men har han någonsin minkorgen på hunden…..nej. Jag anklagar inte hunden, jag önskar han fock slippa leva med sin alkoholiserade husse, men det kommer ju inte att hända så vi får vänta och se nu när sommaren kommer och husse tar en tupplur på någon gräsmatta där folk rör sig, vem som blir näst på tur……

  1. Har hunden blivit belagd med munkorg är det lag på att hunden ska ha den på . Har inte hunden munkorgen på tror jag om jag inte har fel polisen rätt att omhände ta hunden. Och detta är andra incedenten med samma hund . avliva eller omplacera hunden till en bättre husse . Och sätt förbud på hundens husse att inte få skaffa fler djur .

   1. Jag håller med dig, den här hunden har bitit flera hundar och människor, hans uppgift i livet är ju att skydda sin husse som är periodare.
    Jag ringde polisen när jag såg hunden sitta utanför mataffären utan munkorg, men de var allmänt ointresserade, frågade hur hussen verkade, men det har ju inget med saken att göra hur husse inne i affären verkar det är ju hunden det handlar om. Tänk om ett barn hade gått förbi lite för nära…..

    1. Tänk .. Att dessa satans jävla snut jävlar inte kan agera innan det händer något är något som gör mig riktigt arg . Men det är väl så att hunden ska få bita ihjäl en unge först och sen ska dom agera ” FEL ” . Polisen är till för att förebygga och upprätthålla ordningen i samhället och ska därför ligga ett steg före och inte efter i detta fall . hade jag varit polis hade hunden avlivats … och hade jag varit ägare hade mukorg varit på 24/7 på hunden .

     1. Vad hade det hjälp att avliva hunden?! Ägaren skaffar ny hund. Omhänderta hunden och sätt den i annat hem ,och se till att ägaren får hundförbud hade varit det rätta!

     2. Jag blir också så jäkla trött på detta, men det verkar som att är det missbrukare som har en labil hund så låt dem hållas, men när det händer EN olycka för en ”vanlig” hundägare då jäklar sätter man in det tunga artilleriet direkt…….

     3. Tycker som du där Thea, han ska inte ha hund! Han är säkert en bra husse under de nyktra perioderna men när han är full, vilket är största delen av tiden så är han det inte!
      Det finns vittnen som sett hunden bli slagen och han kan sitta utanför puben i timmar. Stackars hund.

 2. Tack för att du är så vettig och säger så bra saker. Samma väldigt oansvarigt av ägaren och synd om flickan men inga onda hundar.

 3. Intressant detta över huvudtaget.
  Om min papegoja biter mig, ska den så avlivas ?
  Skratta ni, men har en en Triton gallerita bitit er nån gång i rent försvar ?
  Det har jag och fy fan säger jag, det gör så jävla ont !!!
  Men avliva ?
  Varför ?

  Detta har blivit det modernas samhälles hysteri, allt som avviker ifrån vårt ”normala” samt önskan skall avlivas när det gäller djur !!!

  1. Haha om hamstern biter då? Det gör också jävligt ont! Jag har haft en hamster från helvetet men hon fick leva ändå 🙂

  2. Så du har en papegoja Claes, jag har haft en Amazon papegoja förut som jag blev biten av ett par gånger och jag kan avslöja att det KÄNDES 😀

   Jag sålde papegoja, inte för att den bet mig utanför att jag flyttade till studentstaden Umeå där det inte var så lämpligt att ha en papegoja som skrek så tapeterna rullade ner från väggen 😀

 4. Attackerade, det fanns en rodnad”, nej, det är verkligen ingen attack! Förmodligen har ungen viftat med armarna och hunden har ,i farten, reagerat med munnen. Precis som du skriver, en hund som attackerar/vill skada tillfogar inte endast en rodnad! Dags för myndigheter att skaffa lite kunskap!

 5. ”Mannen som var ute med hundarna har berättat för polisen att han plötsligt tappade kontrollen över sin kropp och sjönk ihop på marken och att han då tappade greppet om kopplen.”

  Vad händer om man fortsätter hålla i sin hund, eller om den sitter ”förankrad” i en på något sätt, men hunden till exempel försvarar en när man ligger medvetslös på marken?

  1. Om hunden då skulle försvara sin husse/matte har polis (tyvärr) rätt att skjuta hunden. Läste om en sån händelse där husse (full) hade somnat inne i city,och hunden försvarade sin husse. Det slutade med att polisen sköt ihjäl hunden. Helt onödigt, polisen saknar tyvärr kunskap i sånna situationer! Hunden kunde ha tagits omhand om dom visste hur dom skulle göra!

 6. Det är intressant när media ska vrida och vända på ett sådant här ”scoop”. Väldigt sällan oavsett, när det kommer till hundar som agerat mot människor, så handlar det ytterst lite om hur och varför. Det är bara inriktat på resultatet av en händelse.

  Om man skulle tänka så i all media som skrivs så vore det ju aldrig intressant om en människa blivit mördad, råkat ut för en olycka eller bara naturligt dött. Alla rubriker skulle vara ”En människa dog idag igen”.

 7. Tyvärr är det väl så många gånger att folk säger att hunden biter, anfaller m.m fast det kanske då bara rör sig om ett nafsande. Vi har en schäfer hane på 2,5 år. Han gör det inte så mkt nu men när han var liten eller yngre så ville han gärna ”hålla” dom som kom och hälsade på i armen, typ leda dom. Han blev så fruktansvärt glad och ”nafsade” eller typ ”höll” i dom, det är ju långt ifrån att bita anser jag. Kan tänka mig att det vart nåt liknande här men folk blir ju så hysteriska

Kommentarer inaktiverade.