Beach 2013

God morgon!

Idag kör jag radio igen kl 10 00 – 12 00, men jag ska inte prata hund.

Jag ska ta upp detta med fjantiga personer som springer på ett gym och bara snackar strunt istället för att träna, samt lite hur man kommer i form inför sommaren. Samt en hel del annat.

Min inställning kan nog skapa en del debatt antar jag 🙂
Och som vanligt kan man ringa direkt in till oss i studion – 0200 11 12 13

Den som är min gäst, och som ska hjälpa oss att komma i form inför beach2013, samt försvara dessa gymfjantar är en kvinna som heter Anette Lundström (bilden nedan).

Äh… vad kan Anette om träning och att komma i form?    🙂

 

En godis kan betyda så mycket.
Den kan betyda näring, den kan betyda belöning, den behöver inte betyda någonting om något annat är mer intressant…….

En klapp på sidan av hunden kan betyda så mycket.
Den kan betyda att jag är sur och att jag vill att hunden lägger av med det den gör. Det kan betyda att jag vill leka, den kan betyda belöning, att jag stöttar hunden i det den gör…..

Ett klick från en klicker betyda så mycket.
Det kan betyda att hunden gjort något bra och att belöning är på väg, det kan betyda att hunden gjort något dumt så att bestraffning är på väg, det behöver inte betyda ett endaste dugg……

En kram kan betyda så mycket.
Den kan betyda att jag vill vara nära, att jag vill ha fysisk kontakt. Den kan betyda att jag tränger mig på, att hunden känner sig trängd……

 

Så här går det att vrida och vända på nästan allting och allt handlar om hur du gör, hur hunden uppfattar saker och ting.
Det här bör man tänka på som hundägare. Både då man ska belöna hunden, då man ska tillrättavisa hunden, eller helt enkelt i vardagen.

Ställ dig själv frågan – Hur uppfattas jag av min hund?

Jag hoppas att svaret blir – rolig, hänsynsfull, stark, spännande, aktiv, som en ledare….

Annars ska du göra någonting åt det 🙂

 

Vi hörs på twitter under hela dagen (@Fredrik_Steen) , men även på bloggen lite senare. 🙂

 

 

 

 

 

29 svar på ”Beach 2013”

 1. Ahhh….folk som snackar på gym istället för att träna. Ibland går de att ignorera och andra gånger går det ut över min egen träning. Samtidigt är den sociala biten en del av det trevliga att gå på gym. Så det är lite av en dra strecket i sanden-fråga 🙂 Får lyssna på reprisen 😉

 2. Hej! Du pratar hela tiden om att man ska vara intressant ,rolig ,spännande osv.plus en bra ledare.Men hur vet jag att jag är allt detta.Hur ser jag på hunden att det är så.
  Mvh Kerstin

  1. Det här är bara min tolkning men jag tror man märker på hunden genom att den ofta tar kontakt med dig under promenader och om den är uppmärksam, öronen riktade mot dig, halvöppen mun, man ser nästan förväntan i blicken på hunden, ungefär som att den tänker….. Ok matte vad händer nu! 🙂

  2. Hur du ser det på hunden……?
   Hon tycker de e ROLIGT å ”svarar” på de du sejjer åt henne,med god ögonkontakt,följsam heltenkelt !!

 3. Tänkvärt, särskilt för dem som inte är så väldigt hundträningsvana.

  Jag kom på två exempel till:

  ”Nu är det bra” säger folk oftast när de menar ”Sluta med det du gör” än att det faktiskt ÄR bra… Visst, hundar går på tonfall, men de förstår också många ord.

  Och om man går promenad med hunden och sedan stannar så kan det betyda t ex: Du ska få en godis. Det kommer en hund. Sluta dra i kopplet. Lugna dig, passivitet. Det kommer något farligt. Eller ingenting.

  1. Just den där…… Nu är det bra, säger alltid min mamma när hon vill att hundarna ska sluta med något, jag brukar fråga henne vad som är bra 🙂
   Jag säger ju Bra till hundarna när de gör något som är just Bra. Men det verkar inte riktigt gå in hos mor min 🙂 Tur att vi inte bor under samma tak.

   1. Rent allmänt förstår ju inte hunden ord men har jag lärt in att ett ord betyder en viss sak så ”förstår” ju hunden betydelsen av det ordet…

     1. Råka skicka iväg inlägget för snabbt, titta på rubriken ”Hunden kan inte ord”, 19dec. Där förklara Fredrik sin syn på det här med ord..

    1. Hunden förstår INTE ORD !!!
     De är TONFALLET i ordet !!
     Vi hade en man på vår klubb för många år sen som vi kallade grönsakshandla’n,han va en myck’e klok gubbe, sa samma sak hunden fattar INTE ORD detta ville tydliggöra för oss hundägare.
     Han hade lärt in sin hund på grönsaker 🙂 !
     HIT va gurka
     Sitt-morot
     Stå-lök
     Osv,osv
     Funkade hur bra somhelst.
     Han tävlade med sin golden i lkl 3

     1. Men du säger ju emot dig själv. Gurka är väl ändå ett ord och inte en benämning på ett visst tonfall…eller så har mina föräldrar jävlats å det grövsta med mig och lärt mig associera ”gurka” med en lång grön sak som man ska äta upp för att vara en duktig pojke 😉

      Mvh,
      Johan
      Mvh,
      Johan

     2. Jag kan säga ord med olika tonfall och min hund förstår ändå, klart de känner igen ord 🙂

   2. Där håller jag inte med honom helt och hållet, de kan ju lära sig meningen med ett ord så klart, det märker man inte minst med ord man omedvetet sagt i vissa situationer och sen kanske säger det i en annan situation och hunden kopplar. Ett kul exempel med min hund är när jag gömde godis i en trädstam, han hittade inte den sista biten som var något högre upp, och jag säger utan att tänka mig för, Sök uppe. Han ställer sig direkt på bakbenen och söker högre upp på stammen, jag trodde det var en tillfällighet och testade ett par gånger till och varvade irdet upp med ordet ner och han gjorde som jag sa. Så han har lärt sig vad de orden betyder helt klart, och kopplar dem inte bara med att hoppa upp eller ner från saker 🙂 han kan ord på flera olika saker.

    1. Är nog inne på ditt tänk där, mina hundar som jag haft genom åren har lärt sig betydelsen av vissa ord som vi tränat in och det har inte handlat om en viss plats eller en viss situation.
     Har fungerat liknande på både fåglar jag haft och hästar.
     Så min egen erfarenhet säger en sak och någon annans erfarenhet säger något annat.

 4. Själv tar jag min gymträning väldigt seriöst, och har tränat på ett gym där folk hade kafferep både när dom lyfter och när dom vilar. Självklart ska dom få prata och så länge dom inte stör min träning är det ok, men när dom står i vägen eller börjar lyfta av vikter från t.ex smithen när man bänkpressar och hela ställningen rör sig säger jag självklart till och det har folk köpt.
  Nu har jag bytt till ett gym där folk är fokuserade på sin träning och det är faktiskt himla skönt att slippa höra massa prat.

 5. Om Fredrik inte snackar hund i radio så vill jag då inte ringa in, för då kommer jag säkert fram 😀 … när jag verkligen VILL komma fram och ställa hundfrågor så kommer jag aldrig fram 🙁

  Eller jag har kommit fram 2ggr men råkade bli borttryckt båda gångerna 🙁

 6. Är det någon av er som känner till Bernt Hasselström?… han bor i Kiruma och håller på med hunddressyr.

  Det ska vara en jaktmässa i Korpilombolo där jag bor den 25:e maj, då ska det komma 2st som ska snacka om hundar och jakt.

  Johan Hellman föreläser om björnjakt och injagning av hundar.
  Bernt Hasselström föreläser om ”Hunddressyr på mitt sätt”.

  Känner ni till någon av dessa 2 personer?, skriv gärna här på bloggen om vad ni tycker om dom.

  En länk till Bernt sida… http://www.behass.se/index.htm

  1. Känner tyvärr inte till någon av dem…men alltid kul att gå på jaktmässa! 🙂
   Tycker du ska gå dit med öppet sinne och bilda dig en egen uppfattning om det är något att hänga i gran eller inte…

   Mvh,
   Johan

   1. Jo jag ska självklart gå dit 🙂

    Tänkte bara om någon sett/hört något om dessa 2 tidigare, jag hoppas att dom är duktiga, men dom är ju knappast lika duktiga som Fredde Steen!… få som är det 😀

 7. Einfache {Studie|Analyse|} zeigt Ihnen die {Ins|In das|} {und|ebenso|au?erdem|zumal} Outs {für|für jedes|je|pro} Power Leveling sowie jene Aktionen, die Sie wollen, um {sofort|gleich darauf|von jetzt auf gleich|alsbald} {zu|nach|} tun.{Aufh?ren|Sein lassen|Sparen|}, {zu|nach|} jammern {und|ebenso|au?erdem|zumal} beginnen Sie Ihre {ganz|jeglicher|freund und feind|allesamt} eigene Energy Evolving {und|ebenso|au?erdem|zumal} Gold Marketing-Plan Vorzugsweise.{To People | an Einzelpersonen | To The People | Um Folks | Für diejenigen, | Um Gelegenheit Suchende | Um Perspektiven | zu den Menschen, {}, die wollen | Wer zu wünschen | Who Like To M?chtest | Who Wants To | Wer wünscht To} {lernen | verstehen | master | lernen | Kenntnis von | werde auf qualifizierte | Griff} {billig|fair|gerecht|recht} Powerleveling {und|ebenso|au?erdem|zumal} Gold Aber {kann nicht | kann nicht | Sind nicht | Sind nicht in der Lage | Simply nicht | finden Sie es schwierig zu | kann einfach nicht | ist nicht | finden Sie es schwierig zu | K?mpfe | to Fail | finden es schwierig,} {Get Started | Get Going | ins Rollen | Move On}{Eigentümer | Besitzen | Importieren | Get | Erhalten | Seien Sie der Eigentümer von einem billigen} Powerleveling {und|ebenso|au?erdem|zumal} Gold {Ohne | Mit out | Ohne | Mit ohne die Notwendigkeit von | Ohne die Notwendigkeit | Ohne Notwendigkeit} {Investieren | Bezahlen | Spending | Putting in} {A Single Cent | Penny | Dime | Nickel | Dollar | Münze | Pfund}

Kommentarer inaktiverade.