Märkligt vad man kan få motivation ifrån.

Bråken mellan polis och ungdomar i Husby väster om Sthlm, samt den kamphundsdebatt jag förde i Sveriges Radio igår har fått mig att gå igång.

Därför har jag idag sökt kontakt med Stadsdelsnämnden Husby tillsammans med en duktig hundkille tillika lärare i detta område.

Vi vill på Fredag och Lördag kväll påbörja en gratis utbildning för hundägare i den regionen.
Vi vill köra de första tillfällena då det är störst risk för bråk och försöka på vårt lilla sätt göra nåt bra samt ändra fokus.

Jag har pratat in meddelande på telefonsvarare samt sänt mejl till ansvariga och väntar nu spänt på någon form av respons.

Knäppt och naivt av mig kanske, men sån är jag 🙂

Om någon i beslutande position i detta område läser min blogg – Jag söker er!
Och jag är inte journalist, så svara!   🙂

 

Kan vi bara hjälpa en enda kille eller tjej, och få den personen att tycka detta med hundträning är häftigt och coolt – Då har vi gjort en insats 🙂

Det senaste –

http://play.radio1.se/catchup/8151

 

24 svar på ”Märkligt vad man kan få motivation ifrån.”

 1. Ni har gjort en insatts även om ni inte når ut till någon för ni försökte! Det är kanon!

 2. Hoppas du får svar. Tycker att de styrande borde ta till sig, när någon försöker ställa upp för att rätta till missförstånd (snällt sagt).

 3. Bra och intressant grej!!
  …dock har jag en bekant som mailade dig om exakt detta upplägg för över 1/2-år sedan – utan respons. Men det mailet kanske försvann på väg till dig någonstans i cyberrymden 😉

 4. Mycket bra! Härligt med människor som du, var jag bra på att träna hundar så hade jag gärna varit med 🙂

 5. Först vill jag säga att du och den andra hundkillen borde få en kram för viljan/ansträngningen.. en jätte stor kram och eloge….

  Med det sagt vill jag även påpeka att jag inte tycker att det är en bra idé… eller rättare sagt så tycker jag inte att det är bra tillfälle.

  Just nu är det väldigt oroligt där och det verkar som om polisen, brandkåren mm har väldigt mycket att göra – detta borde även vara fallet för Stadsdelsnämnden. Att ge klartecken för sådana aktiviteter innebär även ett stort ansvar när läget är så oroligt. Vad händer om något händer under gratis utbildningen? Vem bär ansvaret? Skall man förvänta sig att polisen är där, istället för någon annanstan där deras insatser gör större skillnad?

  Jag är väldigt mycket för sådana insatser, men de måste vara väl organiserade och genomföras i förebyggande syfte – inte i ett nödläge. Det är som med skalan Fredrik använder för att illustrera i vilket läge man har en chans att nå hunden vid ett besvärligt hundmöte…. Just nu befinner sig dessa ungdomar på 7:an, så det är försent. Man måste lugna sig och vänta tills en ny ”lucka” öppnar sig…

  Problemet är att alldeles för många människor inte agerar när dessa ungdomar befinner sig på 1:an eller 2:an. De väntar, håller tummarna och hoppas på att det inte eskalerar.

  Men jag kan ha fel.

  1. Jag instämmer helt i det du skriver. Din liknelse med den berömda skalan är ’spot on’! Jag tror inte heller att detta är ett lämpligt tillfälle för en sån aktivitet. Jag ser dessutom en risk för att det kan få motsatt effekt om det uppfattas som att en ”kändis” ska komma och ”visa upp sig”.
   Jag hoppas att vi båda har fel, men jag hade iaf tänkt över detta en gång till…kanske två gånger t.o.m….innan jag hade kört igång.

   Samtidigt vill jag även sålla mig till hyllningskören för viljan, engagemanget och initiativförmågan förtjänar en stor eloge! Kan väl slänga in en bamsekram oxå när jag ändå håller på…:-D

   Mvh,
   Johan

   1. Om det blir av så hoppas jag också att vi har fel – men hur troligt är det att du och jag har fel? 😉 😀

 6. Ha ha ha… va neggo ni är! 🙂
  Klart det blir svårt att få till, klart det kan bli skit, men jag kan avslöja att jag inte är ensam. Å ni som är lite neggo, vi har tänkt på det ni säger och vi kör ändå om det går att lösa.
  Det är inga monster där ute i Husby. Det är killar och tjejer som är lite vilsna 🙂

  1. Jag är inte neggo och jag håller med dig om att de inte handlar om monster utan vilsna ungdomar…. precis som hundaggressiva hundar inte är ”farliga hundar” 😉

 7. I love utmaningar 🙂 men ni har säkert rätt, det är nog svårt att få till vid ett tillfälle som detta… men va fan, stökar jag om lite nu om detta kanske man minns våra viljor och motivation till ett annat tillfälle.
  Jag skulle dock inte banga för en sekund 🙂

  1. Men nu vet du iaf vad du har att göra när det lugnat ner sig. 🙂
   Kanske anordna ett hund-boot camp under en helg för förortskidsen…

   Mvh,
   Johan

  2. Jag älskar verkligen din vilja och entusiasm, Fredrik.

   Som jag ser på saken när det kommer till dessa områden/ungdomar så finns det EN punkt/fråga som man alltid skall ha fokus på; hur påverkas ungdomarna av insatsen? … i vissa lägen så handlar det inte om att ”inspirera” makthavarna/politikerna, det handlar inte om att få en kick och det handlar verkligen inte om att göra en ”kick fix” som lämnar ungdomar med en ”förnyad känsla av övergivenhet”.

   Dessa ungdomar håller på att få väldigt mycket uppmärksamhet just nu – från polisen, media, politiker och andra vuxna som blir oroliga. Vilken känsla lämnar man dessa ungdomar med när en efter en lämnar de så fort läget har stabiliserats?

   MEN jag vill återigen påpeka att dessa ungdomar behöver sådana aktiviteter och behöver människor som engagerar sig i de. Jag är bara ”skeptisk” till tidpunkten – ingenting annat.

  3. Så bra tankar och idéer som ligger bakom detta! Men håller med de övriga som är neggo 😛 Och då helt och hållet ang tidpunkten. Når man verkligen ungdomarna med denna insats just nu?
   Jag funderar även på hundarna. Jag bor inte alls i närheten så jag vet bara vad jag sett på TV. Men bränder, bråk och sirener borde ju vara rätt skrämmande även för hundar. Kan de lära sig något då, eller kommer upplevelsen bli mer negativ för både människa och hund? Om man inte lyckas nå sin hund kan ju det i sig upplevas som ett misslyckande och medföra att man inte vill fortsätta med detta senare?
   Så jag tror starkt på idén men inte just nu!

 8. Go Fredde go!!

  Du är verkligen hela hundsveriges kille!!
  Det är inget litet äpple du biter i nu men jag är helt säker på att du ger dig in i detta med öppna ögon och självbevarelsedrift.

 9. Bråket i Husby har ju eg inget med hundar att göra, det börja väl med att polis sköt ihjäl en person..

 10. Jag tycker att det är en superbra idé!

  Jag har tillbringat en del av min uppväxt i närheten av husby och vet att det finns en hel del ungdomsproblem. Jag tror att det största problemet är att barn och ungdomar inte har så mycket att göra helt enkelt. I en hel del fall arbetar inte föräldrarna, vilket leder till att barn och ungdomar får en felaktig bild av samhället och vad som förväntas av dem. Enligt min mening behöver dessa barn och ungdomar en förebild. Det är därför jag hoppas att du kan hålla i kursen. De (barnen och ungdomarna) behöver inte någon som kommer dit och ”glassar”, utan endast någon som faktiskt uppmärksammar att de finns där och som försöker hjälpa dem.

  Jag bara varnar dig om att de kan vara lite kaxiga utåt sett, men att de inners inne är glada att du kommer. Jag tror även att det skulle locka till sig ungdomar som inte har hund och som inte har något bättre för sig. Detta kan i sin tur leda till att ett nytt intresse väcks hos någon, vilket kan leda till att denna person kommer bort från allt bråk och koncentrera sig på och hittar gemenskap hos folk genom hundar och brukshundsklubbar.

  Lycka till!

 11. Va f-n är det inte bättre att ge dessa vilsna en målarkurs då 🙂 Så kan dem rita av sin frustration och besvikele i samhället. Dem behöver väl knappast en hundkurs. Nä inte neggo men tillfället är i inte rätt läge. Hade du varit konstnär då kanske du hade kunnat skapat ngt 🙂 Tjing

Kommentarer inaktiverade.