Triumphs Raizor och för mycket av det goda!

Det är nog bara en tidsfråga innan Maverick börjar tjata om Sean Banan, precis som storebrorsan Iceman  🙂
Önskar jag själv var yngre, dom är så cooliga med sina kläder…

Nu sitter jag hemma med barnen i soffan efter en underbart trevlig helg i temat – hund!

Igår hade vår uppfödning Bir valp normalpäls, samt bland annat Bim valp långhår.
Idag hade vi också framgångar men nådde inte riktigt ända fram.

Ice kom tvåa efter en annan hund jag gillar skarpt – Triumphs Raizor.
Självklart vill man alltid vinna men jag gillar verkligen Raizor.
Dessutom var han i kanonform och ägarna hade förberett honom superbra samt att han verkligen var välskött och taggad för dagen.
Jag gillar Raizor och gillar ägarna Janne och Chatarina samt uppfödaren Irene (tillika min extra mamma), så ett stort grattis till er och till certifikatet.

Det var ni verkligen värda efter allt slit.
Men……. nästa gång, då jädrans 🙂

Sen hade jag Ziegerkamp Konnie med. Hon kom trea med Ck i en kanonklass. Jag blev så otroligt glad att träffa Konnie och ägaren Helena idag. Hunden var i superform och Konnie verkligen stortrivdes i livet.
Det där har du gjort jäkligt bra Helena!!  🙂

Nu måste jag sätta mig ner och arbeta. I morgon har jag två radioprogram jag måste sy ihop.
Det första mellan 10 – 12, då ska det inte handla om hund. Sen senare på kvällen som vanligt kl 19 då det bara ska handla om hund 🙂

 

 

Hejsan Fredrik,
Vi har en kastrerad papillon som nu är 1 år och 3 månader. Han är jättefin men har ett extremt stressat beteende. Han både kissar och bajsar inne ungefär 1 gång per vecka och han har svårt att hitta ro. När han äntligen lägger sig ner, så ligger han i cirka 10 minuter och sedan börjar han gå runt.
Lämnar man ett rum så följer han efter, det räcker att man tittar på honom så reser han sig upp och kommer fram.

Kopplar vi upp honom inne så lägger han sig direkt och somnar.

Vi ger honom mycket uppmärksamhet, talar med honom, klappar honom etc, kan det vara felet?
Han får prommenader som han ska, det finns inga barn i hushållet. Det finns en tik som är jättelugn och som har låg profil. De två fungerar bra ihop.

Vi åkte på 9 dagars semester. Under den tiden så var han hos hunddagisfröken. Hon upplevde honom inte alls som stressad utan som världens lugnaste hund. Hon kunde till och med åka tunnelbana med honom och han var lugn!
Detta gör att vi förstår att det är något vi gör fel, men vad? Vi älskar vår lilla kille och behöver hjälp att förstå vad vi ska göra annorlunda. Snälla hjälp oss!!

Hej.
Att er hund kissar och bajsar inne ibland beror antagligen just på stress och kanske mer stress i dessa situationer.
Det ni beskriver att hunden var lugn då den var på pensionat tycker jag är positivt i detta läge, likaså att hunden blir lugn då ni binder fast den.

Detta tycker jag kan tyda på att ni måste hjälpa er hund att varva ner. Ibland kan stress hos hundar även komma i ”drömfamiljer” med mycket aktivitet och stimulans hos hunden. Det kan låta motsägelsefullt, men det tycker jag inte att det är.
En hund som älskar att vara med, en hund som får mycket stimuli, en hund som får mycket uppmärksamhet, kan få lite för mycket ”av det goda”. 🙂
I huvudsak anser jag detta som positivt men ni kanske måste hjälpa er hund.

Jag föreslår att ni gör en liten fyrkant av kompostgaller eller liknande där ni placerar hunden efter promenader eller annan stimuli. Dessa galler har samma funktion som att ”binda fast” men är bättre av en mängd orsaker.

Snart kommer hunden känna sig trygg i att bara slappna av där och verkligen vila, vilket alla hundar behöver. Då kommer sannolikt ni märka en stor skillnad på er hund till det bättre. // Fredrik Steen

2 svar på ”Triumphs Raizor och för mycket av det goda!”

  1. Dom kan ju oxå testa att köra nåra tysta dagar, det kan faktiskt lugna ner stressade hundar 🙂

Kommentarer inaktiverade.