Tack och (apport)bock!

Kolla denna sötis 🙂
Bilden tillhör för övrigt brevet nedan.

”Hej Fredde
Vill bara tacka för tipsen du har gett både på youtube och i dina Hundcoachen filmer samt böcker.
 Den lille Kax jag har 4 månader nu, är ju lite osäker vid möten av nya hundar och människor. Men han är väldigt lyhörd när man säger till honom, på samma sätt som du visade med valpen o hundmöten. Litet tag i kinden o talar om att jag tar hand om mötet med människan eller att hundar nonchar vi!!
Ytterligare bevis på att DET fungerar!!
Tack igen”

Hej och superkul att det fungerade. Jag är dessutom övertygad om att det till största delen är din egen förtjänst. Självklart kanske du fått något tips från böcker eller film, men det är ändå du och din hund som gjort något bra tillsammans.
Bra jobbat och ge din hund en puss på nosen från mig // Fredrik Steen

 

Hej,
Har en labradorhane på 9 månader som är go och snäll men stressar upp sig så in i bomben när han förstår att det är något på gång. Hur får jag honom att sitta och lugnt vänta innan jag kastar apporten? Hur får jag honom att låta bli att hoppa upp i ansiktshöjd (det är en spänstig rackare) när man passerar honom med något ätbart i näven?

Han sitter i övrigt och väntar vid matuppläggning och går och lägger sig på komando, men minnet är något kortJ

Tacksam för svar. Vänliga hundhälsningar

 

Hej.
Det första du ska tänka på är att din härliga hund fortfarande är väldigt ung.
Då det gäller apportering så är det först viktigt att hunden verkligen vet vad – sitt – är och vad som gäller.
Sen kan du göra så att du håller hunden i halsbandet, kastar apporten, när hunden själv sätter sig så får hunden springa dit.
Alternativt att lämna hunden sittande, gå ut med föremålet, ge en godis då du kommer tillbaka till hunden och den fortfarande sitter, sen sända hunden.
Sen kan du ha hunden sittande vid dig, slänga apporten bakom dig, ge hunden en godis för att den sitter, sen sända hunden…. osv.
Det finns massor med alternativ, fundera och använd din fantasi.

Hoppandet du beskriver ska du arbeta ”förekommande” med. Du vet när hunden hoppar, låt det inte ens ske.
Var före hunden!
Det kan handla om att du med rösten säger nåt till hunden, eller att du ”tappar” en godis på marken som hunden får ta, eller egentligen vad som helst som får hunden att INTE hoppa. Gör detta en tid, då försvinner problemet.  // Fredrik Steen

 

 

7 svar på ”Tack och (apport)bock!”

  1. Tack Anki, Kul att Du tycker det!!! Den som säger ngt annat vet jag inte… 😉
   Det blev ett lyckat foto iaf.

   Nu tillbaka från kursen där vi tränat sitt kvar, inkallningar och koppelträning(gå fint). Och han är ju duktig som vanligt, ja nästan bäst faktiskt om man får skryta lite! Fast det får man inte, vi bor ju i Sverige 😛

   1. Jo då skryt på du 🙂 så trött på att man inte ska få skryta eller säga att man gjort nåt bra.
    Fortsätt du, så hänger jag på o skryter jaha om vad,jo att jag har varit så bra o klarat av min kamp så bra. Imorgon ny behandling sedan är det bara 10 kvar. Kram på dej

Kommentarer inaktiverade.