Grabbarna står och laddar.

Här står Ice och Denver och laddar upp lite inför eftermiddagens träning på brukshundsklubben.
På väg dit blir det spår, väl på plats på klubben kör vi lydnad och kanske även lite skydd. Det sistnämnda beror på hur lydnaden går och hur hundarna känns.

Denver är det alltid okej med, men den andra terroristen, Ice, har lite svårt på att skilja på när vi ska köra lydnad eller skydd.

Det är något jag tränat hårt på den sista veckan.

När en hund ska spåra – då måste hunden ha ”spår” i tankarna för att det ska funka bra. Likaså är det med lydnad och skydd.
Här arbetar jag mycket med att lära mig själv tillsammans med mina hundar att hamna i rätt sinnestämning/motivationsgrund.
Det är ofta stora skillnader mellan hund och hund.

Att gå in och prestera ett bra lydnadsprogram med en hund som tänker – ”skydd” – är inte så framgångsrikt 🙂

Medan hundarna står och laddar upp, så målar jag 🙂

Jag körde ju en liten inofficiell folkomröstning på twitter för en tid sedan om kulör på vårt hus.
Frågan var då – helvit, eller som tidigare en ljus grå kulör (kulören ni kan se på gaveln uppe på kupan)?
Det var nog 50/50, kanske med tendens åt grått. Men det skiter jag i 🙂

Nu kör vi helvitt, och jädrans vilket målande det är.

Nu ska jag måla vidare en stund, sen klubben 🙂

12 svar på ”Grabbarna står och laddar.”

 1. Alltid snyggt med vitt….Det är ju kul att måla oxå….Lycka till med din träning Jag har oxå spårat idag med min tjej Chanel har börjat att lägga apporter i spåret men jag har problem att lägga henne vid dom. Viss få dom sättar sej oxå framför apporterna i IPO spår ???
  Ha en skön helg
  Anita

 2. Idag har jag trädgårdstjänst, hundarna ligger på altan, tittar på när jag sliter och latar sig. En kall nu skulle inte sitta fel

  1. Fy vad hemskt!!

   Men rätt oansvarigt beteende från henne… Hon band sin hund för att sola och somnade, det var VÄLDIGT varmt den dagen. Och hon vaknade inte trots hundens ljud/vaktande, skott eller att de lyfte in henne i ambulansen. SJÄLVKLART är det lika förskräckligt ändå att hunden är död!! Men som ägare har man ansvar för sitt djur i alla lägen, här lät hon hunden ta ansvar för henne…

  2. Dom flesta hundar blir vaksamma om ägaren lägger sej ner. Har jag en skarpare hund så måste jag som hundägare räkna med att hunden kommer vakta och skydda mej om jag somnar utomhus. Det betyder inte att det är något fel på hunden, tvärtom, den gör det som är ”rätt”.
   Varför går man då ut och lägger sej i gräset med hunden bredvid sej när man är både trött och bakfull och vet att man kommer somna? Någon kan gå förbi som inte uppmärksammar hunden i tid, ett barn eller en annan hund och då hade hunden garanterat agerat. Hundägaren hade ju bevisligen inte vaknat ens om hunden börjat morra och ställt sej upp.
   Jäkligt oansvarigt som hundägare att försätta sin hund i den situationen och jäkligt oansvarigt att inte ta ansvar för att hunden inte kan skada någon annan.
   Vet man med sej att man blir så påverkad av alkohol att man inte kan ta ansvar för sej själv så ska man nog lämna bort hunden när man festar. Djur, barn och alkohol hör inte ihop!

 3. På tal om det här med polisens skjutningar, så hörde jag med en bekant i england om hur dom gör. Och han är en polis som jobbat med hundar och är insatt. Jag fick det här svaret av honom:
  ”No, we dont shoot dogs, for a number of reasons. They are hard to hit, small target so could miss and hit someone else.
  And it classed as cruel and in humane.
  If its a dangerous dog, it has to be put to sleep.

  We do taser dogs, sometimes, if they are rabid. Or we have a thing called a dog shield, which is like a riot shield hook up to a large battery which gives them a shock if they attack.

  But no, we are not like the Swedish Police in that way,”

  Nu vet jag inte riktigt vad han menar med ”taser”,men det är kanske ngn här som är en jäkel på engelska? Ska fråga honom om detta åxå.

  1. taser = elpistol eller vad det heter, hunden/människan som drabbas utsätts för en elchock och oskadliggörs på så sätt.

 4. Hejsan! ser härligt ut! Jag funderar på att bygga en hundgård i sommar, men det verkar finnas ett antal olika tillvägagångssätt. Det svåraste verkar vara att bestämma grunden. Vad har ni för underlag i er? Är den grävsäker?

  Ha en bra helg allihopa!

Kommentarer inaktiverade.