Bara negativa saker, inget positivt.

50 st meterslånga rosor fungerade alldeles utmärkt idag. Min oro över twitter var obefogad 🙂

Vi har ju treårig bröllopsdag idag, å den skulle jag ju aaaaaaldrig missa!  🙂

 

Stort tack för alla tips om Ice och hans hopp/apportering.
Jag har studerat alla tips och ideer från morgonens inlägg och tackar allra ödmjukast.

Mycket av det ni skriver har jag själv funderat över, men det känns alltid kul med lite bekräftelse.
”stressen/motivationen” behövs för tempot i utförandet, men som sagt – Ni har gett mig lite ingångar på lösning av problemet 🙂

 

Jag vill oxå här på bloggen från familjen Steen passa på att säga stort grattis till Tommy Andersson och Elinior som just nu blivit föräldrar för första gången 🙂  🙂

Även då ni är ”Dobbis-folk” så gillar jag er skarpt.
Lycka till med allt, ni kommer att bli/är en härlig och fin familj   🙂 …….     Trots typen av jyckar!

 

Även då jag älskar alla hundar oavsett ras/blandras så har jag en ganska bred erfarenhet av en stor mängd hundar.
Och på mitt sista radioprogram i måndags snuddade jag lite på ämnet om att jag kan säga lite om de problem som jag anser ofta uppstår på vissa raser.

Jag tänkte jag kan ta några raser då och då. Sen kan ni fylla på eller dra av utefter er egen erfarenhet.

Men då skriver jag bara negativa saker, de positiva är en självklarhet och nämner inte… ok?
Jag vill understryka att denna text nedan bygger på de mejl jag får från hundägare, inget annat.

Jack Russel – Här kan inte jag se några specifika problem, utan snarare att denna ras då dom får problembeteende nästan kan ha vilket som helst.

Lagotto – Ofta problembeteenden som handlar om osäkerhet och rädsla.

Rottis – Många gånger handlar dessa problem om saker som har med hundens integritet att göra.

Grand Danois – Sällan allvarliga problem. Jag uppfattar att de problem jag kommer i kontakt med ofta handlar om ”trevliga” problem. En stor hund som ibland på grund av sitt höga temperament kan bli lite problematisk.

Schäfer – Drag i koppel, hundmöten, skäller på besök (ofta på vaktande sätt)

Chihuahua – Aggressivitet (bits), skällande på folk och hundar, rumsrenhet, i viss mån oxå problem likt Lagotton.

Staffe – Ofta drag i kopplet, sällan andra problem.

Amstaff – drag i kopplet, besvärliga hundmöten.

Irländsk setter – Väldigt sällsynt. Då det händer handlar det ofta om överdriven glädje, alternativt jagar vilt.

 

Det var några 🙂
Kom med egna synpunkter!

 

 

14 svar på ”Bara negativa saker, inget positivt.”

 1. Grattis på bröllopsdagen! Tjusiga rosor 🙂
  Vem smälter inte för sådana.

  Tack för tipsen i radion sist. Har ännu ej testat något och nu blir det inte på ett tag,ska in en sväng på sjukan igen. Skriver mer om det på min blogg lite senare.

  Men om ett tag tänkte jag ta hjälp av Kjelle. Han verkar vara en mysig,lugn kille 🙂
  Ha en trevlig kväll,hälsa frugan

  1. Det tycker jag du gör alldeles rätt i Anki. Hörde precis reprisen av hundradio……
   Kan varmt rekommendera att ta hjälp av Kjell. Efter ett antal kurser utan ngt som helst resultat insåg jag att jag måste ta hjälp och fick tips på F’s hemsida om Kjell. Hoppas att allt löser sig för er

    1. Hörde på programmet och fick uppfattningen att Kjell har mer positivt att säga om CM, än vad Fredrik har 😉

  2. Hoppas det går bra för dig. Vet själv hur det känns när man är dålig och inte riktigt har orken även om det i mitt fall ”bara” handlar om SLE och reumatism samt benskörhet.

 2. Jag tycker att det är bra att man i forum som dessa pratar om de olika rasernas egenheter och problem.

  Skulle säga att att Lagotto, som jag har, också är oerhört envis och läraktig.

  Ett annat tips om någon funderar på att skaffa hund är att läsa på ”Vi som har Lagotto” eller andra sidor som rör andra hundraser för att få ett hum om hur hundarna är och vilka problem man kan stöta på. Då blir man mycket bättre förberedd och vet vad man ger sig in på. Att bara skaffa en hund för att valpen ser så gullig ut är ju helt hål i huvudet. Man skaffar hund för att man vill leva med hunden fullt ut på samma sätt som man skaffar barn.

  Det är ganska enkelt, man mår bättre som hundägare om man redan innan förstår vad det innebär och är öppen för den fantastiska upplevelse det är!

  //Jonas

 3. Hej alla!

  Först och främst, grattis på bröllopsdagen Fredrik!

  Sen så tänkte jag höra om ni läsare kanske skulle kunna ge mig några tips, ni brukar ha mycket bra att säga 🙂

  Har en malamute tik på 2 år som jag kör en del ”cirkustrick” med, hon kan vara ganska svårmotiverad så jag får passa på när jag märker att hon är taggad på att hitta på något kul. Hon är ett riktigt matvrak, så småsmå godisbitar är hennes bästa belöning. Problemet är att hon ibland blir så taggad att hon skäller till just när hon utför tricket(det är inte heller alltid säkert att det blir rätt trick i ivern), även fast jag är väldigt lugn, lågmäld och inte gör yviga rörelser.
  Det hade inte varit något problem om jag bara skulle göra det för mitt och hennes eget höga nöjes skull, men jag håller på att utbilda henne till terapihund nu, och då är det inge bra om hon ska börja skälla om vi ska köra något trick inför gamlingarna, som de ju tycker är så roligt att se på.

  Tacksam för alla tips! 🙂

  1. Min hund blir lite likadan då jag använder superbelöning så jag har gjort så att jag använder lite tråkigare belöningar under själva träningen och sen ger jag superbelöningen efteråt istället. Det fungerar betydligt bättre för oss.

   Mvh,
   Johan

   Ps. Får även passa på att gratulera fru och herr Steen på bröllopsdagen! 🙂

   1. Haha, ok, jag får se om jag ens får henne att göra något då öht 😉 som sagt väldigt svårmotiverad fröken om hon själv inte känner för det. Kanska varvar med morotsbitar, det gillar hon ju också, fast kanske inte precis lika mycket.

Kommentarer inaktiverade.