89-åring skadad efter hundattack i Landskrona.

Min senaste bok 🙂

Idag har jag ett möte med mitt bokförlag.
Jag har ju skrivit ett antal böcker som sålt fantastiskt bra, och även släppts till viss del i andra länder.
Det var meningen att jag nu till hösten skulle släppa ännu en bok, men så blev det inte. Jag hinner helt enkelt inte med.
Men innehållet är klart i mitt huvud 🙂

Därav mötet idag med bokförlaget. De har en längre tid bett mig om ett möte för en ny bok. Nu är det dags (kanske) 🙂

 

Så har det hänt igen……

…. även om jag är lite skeptisk till vad som egentligen hänt.

Att en hund orsakat skada står antagligen helt klart, men om hunden bitit eller ej är enligt uppgift inte säkert.
http://www.bt.se/nyheter/tt_inrikes/89-aring-skadad-efter-hundattack%283911936%29.gm

Om, jag säger – om – det nu är så att hunden inte alls har bitit kvinnan så tycker väl jag att det är att ta i att kalla det hundattack.

Nu har jag inte mer info om fallet än vad ni har, men man kan ju tänka sig att det ”bara” var en glad hund som hoppade på kvinnan som föll.
Illa nog för den stackars kvinnan.

Det är fruktansvärt tragiskt för kvinnan och givetvis helt oacceptabelt ändå, men det är trots allt skillnad på ”äpplen och päron” i så fall.
Om jag lite vårdslöst råkar cykla på en kvinna med min cykel, kallas det då ”cykelattack”?

Som sagt, jag vet inte mer än ni men jag är bekymrad över vår hundhållning rent generellt som bara verkar bli slöare och slöare, friare och friare.
Jag anser att vi sågar på den gren vi själva sitter på.

Usch och fy… tragiskt för alla inblandade, och jag håller verkligen tummarna för att damen återhämtar sig helt.
Tragiskt och helt oacceptabelt!
Vi kan väl alla ägna en tanke till den oskyldiga kvinnan idag.
Trots allt – God morgon!   🙂

23 svar på ”89-åring skadad efter hundattack i Landskrona.”

 1. Håller med om att människor är respektlösa. Okopplade hundar i elljusspåret jagar joggare, hundar utan tillsyn inne på tomt i timmar ”rymmer” och brottar ner unghund som är ute på promenad med husse på gatan utanför. En kopplad tik får varje vecka bli avnosad av lös hane som ägaren tränar fritt följ med på bruksshundklubben. En cyklist förföljs av mindre hund på sin träningsrunda, jag hinner inte ens svara på frågan ”får de hälsa” innan en främmande hund socialiserar sig med min. Etc etc… Jag har min bajspåse, jag umgås och tränar min hund och försöker informera andra hundägare. Det är kul med hund och jag hoppas jag kan fortsätta med hundar resten av livet. Ett spännande intresse fullt av kärlek!

  1. Som igår när jag var ute med sju dagishundar i koppel helt plötsligt kommer en lös jack Russel bakifrån och in i gruppen av hundar, ägaren ropar men hunden struntar i det, jag försöker så gott det går att trassla ut hundarna och när han kommer fram så frågar han om det här var något nytt….. Eh ja, jag är mest orolig för din hund, svarade jag. Är dom elaka? Frågar han…..
   Nej men sju hundar i koppel som är sin egen flock kan säga ifrån om det kommer en främmande hund. Då såg han lite spak ut och hämtar hunden och kopplar den.
   Hur i hela friden tänker man? Nu gick det bra, men det hade lika gärna gått åt skogen, då hade det väl stått i tidningen, Jack Russel attakerad av sju hundar!

   1. På min promenad igår mötte jag tvärtom sju lösa hundar i flock!! Inte på landet utan i tättbebyggt villaområde utanför Sthlm. Två kommer rusande mot mig o min kopplade hund 50 meter bort. Jag ställer mig framför min hund o säger NEJ!! så de vänder. Därefter kommer nästa ur flocken rusande vilt morrande o skällande. Efter ljudligt o tydligt agerande från mig så vände till slut även denna hund tillbaka. Vad gör ägarna, jo de tittar på o ropar på sina hundar som inte lyder för fem öre. Förbannad blir man!!

 2. Man kan inte nog påpeka detta med slapp hundhållning! Senast igår när jag körde sakta genom stan såg jag en man med en brukshund på gatan, bakom honom kom det en tjej och joggade. Jag såg hur hunden började krångla i kopplet å brösta upp sig när tjejen närmade sig. Det syntes tydligt att det skulle hända nåt:/..å jodå, när hon kom upp jämte dom på några meters håll gjorde hunden ett rejält utfall mot joggaren!!helt vansinnigt utfall å tjejen lyckades komma undan med en hårsmån!! Det kunde slutat riktigt illa! Men ägaren verkade oberörd å gick bara vidare som om inget hänt??..Jag har sagt det förr å säger det igen, sålänge ledarskap, uppfostran och fysisk hantering anses som fult och förlegat kommer problemen öka!!..tyvärr

  1. Fast i just det fallet är det ju inte särskilt konstigt. Jag menar en främmande människa som kommer ”springandes” mot hund och hundförare är ju ett (i hundens ögon) hot och det borde ses som naturligt att den vill ”försvara”. Jag säger inte att det är okej, bara att det är naturligt. Och det är synd att inte även folk utan hund får lära sig lite vett kring hundar och hur hundar fungerar. Ömsesidig respekt och hänsyn.

   1. Nej, om man har en hund som inte fixar att människor springer förbi den utan att den anfaller så kan man inte ha den bland folk. Vi har valt att vara hundägare och det är vårt ansvar att se till att hunden uppför sej trevligt mot andra. Dom som ogillar hundar eller är hundrädda ska inte behöva bli hotade eller påhoppade av en rädd/osäker/ilsken hund.

    Att det säkert finns förklaringar till varför hunden gör det den gör är en annan sak. Det är upp till hundägaren att hjälpa hunden att känna sej trygg utan att övriga människor ska behöva agera på ett speciellt sätt.

    1. Men hur ska jag veta att du kommer joggandes? Joggaren kom ju bakifrån. Ska jag som hundförare behöva montera backspeglar på en keps och ha på huvudet eller?

     1. Tja, i just det här fallet så kunde hundföraren ha tittat på sin hund som bröstade upp sej långt innan hon sprang förbi. Vridit på huvudet för att se vad hunden reagerade på och gått ur vägen.

   2. I mina ögon är det konstigt, håller nog med pj. Rätt uppfostrad så har hunden ingen anledning att göra utfall mot personer i sin omgivning och går jag med min hund i stan så är jag skyldig att se till att inget händer. Det är ALLTID jag som hundägare som har ansvaret för min hunds uppträdande, det kommer man aldrig ifrån.
    Jag kan uppfostra min hund men jag kan inte uppfostra mina medmänniskor, jag kan önska att de vet hur man beter sig men de har faktiskt ingen skyldighet att veta hur man uppträder runt hundar, de har inte valt att leva med hund, det är det jag som har gjort.

    1. Om man nu har en hund som inte är van att vara bland människor, hur ska man då kunna träna den om den inte får vara bland människor. Det är lite samma inställning att, har du en häst som är rädd för bilar då har du inte på vägen att göra….Sen att en del människor inte tar sitt ansvar för hunden om den nu är otränad ja det är en helt annan sak. Dom ska inte ha hund!

     1. Om jag har för avsikt att träna min hund bland folk får jag faktiskt se till att den inte gör utfall mot människor, det är min förbannade plikt som hundägare!
      Har jag skaffat hund så har jag inte en massa rättigheter med min hund, jag har skyldigheter, jag kan inte sätta krav på andra människor, det är jag som får anpassa mig efter samhället.

      Och nej, en bilrädd häst har inte i trafiken att göra, det får man träna vid sidan om innan man ger sig ut i trafiken! Sen att bilister ska ta hänsyn till mina medtrafikanter är en helt annan sak, kan inte jämföras med hundägare och icke hundägare.

     2. ojojoj ta ett chillipiller vat ja´! kan inte vara bra att hetsa upp sig på det viset!

      Orkar inte ens förtydliga hur jag menar, det blir bara missuppfattningar ändå!
      Tack för mig!

     3. det är alltid hästen som har ”rätt” och det är viktigt att komma i håg det, för även bilföraren har det strikta ansvaret. Är väl inga problem om man tar hänsyn till varandra. Ska det vara så svårt.

     4. Nej, att bilföraren alltid har strikt ansvar mot hästar stämmer inte. Jag har fått en häst på motorhuven och ryttaren fick ersätta mej. Hästen och ryttaren var oskadade vilket givetvis var viktigare än att min bil blev kvaddad.

 3. Funderar lite på åtgärderna som det står om i artikeln. Koppeltvång? Hunden slet sig väl?
  Om en hund sliter sig så tycket jag inte att ägaren har brustit i tillsynen på det viset. En kurs i allmänlydnad kanske skulle sitta bättre så ägaren får hjälp med att träna sin hund i detta område.

  Om hunden nu varit aggressiv och bitit kan jag tycka att både koppeltvång och minkorg är lite mesigt. Då borde ett test göras oavsett om hunden bitit innan eller ej.

  Hundhållningen måste bli bättre!!

 4. tränade med min rottis som var kopplad när det kommer springande en hund stor som en hare skällandes som en tok,,ägaren till hunden skriker ,det är lugnt den är inte farlig nähä jag skriker tillbaka men det kanske min e då blev det fart och han fick tag på sin hund precis innan den var framme.Och sen det vanliga får dom hälsa

  1. jaaa hann inte skriva klart nästan,går ut o går med mina schäfrar i koppel som alla andra dar. Kollar in efter en liten gata i byn ..klart…ingen hund i långlina..som det kan vara ibland…å som sagt inte större än en hare 🙂 🙂 kommer ut ur huset, rusande mot mina o jag vrålar ta fast hunden
   -svaret Den kommer ändå !!!! Den ska inte ! fram till mina hundar, den ena skulle väl svälja den hel o den yngre bara leka. Men mina låter inte ett ljud. Då vrålar jag till hunden -stanna…men den stannar upp, men precis då den ska hoppa över diktet mot oss hugger han tag i pälsen. Ååå vem skulle få skulden, inte den lilla hunden i alla fall. Förra hunden var större den blev påkörd av en bil, den kastade sej mot bilar. Den satte de på en neonfärgad sele med bling på för , ett strypkoppel är ju hemskt o att lära den nåt gick inte 🙁 🙁 tragiskt. Men så är det nog lite överallt. men så synd när alla skulle kunna gå utan att behöva bli påhoppade.

 5. Det tråkiga med tidningar är att dom skriver för att sälja nyheter.

  Kanske det var två ansvarslösa hundägare utan noll koll på en hund som var aggressiv, illa i så fall.

  Kanske det var en äldre person som agerar som min mamma när hon möter en hund. Hon älskar hundar och pratar med alla hundar hon möter med en glad röst, om jag inte är med så hoppar mina stora hundar gärna upp i hennes famn eftersom hon ”ber” dom om det.
  Mamma förstår inte att hon inte känner alla hundar så hon skulle mycket väl kunna locka på en hund i koppel som sedan sliter sej för att hälsa på henne så hon tappar balansen och faller i gatan. Är det en glad hund som älskar folk så svarar den kanske bakom ryggen på husse och går till mamma och sedan behövs det inte så mycket lekfullhet innan mamma ramlar.
  Om det skulle hända vore det jättesynd om mamma och ägaren borde ha haft mer kontroll på sin hund men det hade knappast varit en hundattack av en ilsken hund som ville skada henne..

 6. Ja tragiskt det som hänt, sen vet ju alla att tidningar vill sälja. MEN det som är tragiskt är att hundhållningen överlag blir som sagt, slöare. Nu är det jakthundar som släpps, de sätter på en pejl o sen bryr de sej inte. Stör andra hundar , sen alla människor som är rädda. Och som hundägare är man skyldig o hålla koll på sina hundar och av respekt har man de kopplade. Tycker man är ”ambassadör” för sin ras, hundar i överlag. Att visa respekt ! Ska det vara så jäkla svårt. Just nu irriterad på ”nån” som sätter ut sin hund kl 5 far väl på jobbet o hunden står o skäller oavbrutet hela fm. börjar om på eftermiddan o håller på till sena kvällar. Fast man är hundägare är såna saker åxå väldigt irriterande. Varför har endel hund över huvudtaget??? Tycker uppfödarna har ett stort ansvar o i mesta möjliga mån ska se till att inte sälja till folk som inte aktiverar, motionerar sina hundar. Vilken ras det än är.

 7. Visst finns det många oansvariga hundägare. Tycker dock att ”diskrimineringen” av hundägare/hundar har gått på tok för långt. Hur många platser i stockholmsområdet får du ha din hund lös ”lagligt”? Typ bara i rasthagar. Detta leder ju till att många, inklusive jag själv skiter i koppeltvång och går med lös hund ändå. Tycker att min hund är värd det när hon har så bra lydnad – skulle ALDRIG springa fram till en främmande hund/människa. Träffar vi någon brukar jag koppla henne mest för syns skull, om någon skulle vara hundrädd. Nu har min hund inte ett aggresivt ben i kroppen, men är reserverad och många gånger lite rädd för andra hundar. Självklart har vi råkat ut för många ”ovälkomna” hundmöten med lösa, framspringande hundar som (tack och lov!) bara har varit glada och velat hälsa – vilket dock inte alls uppskattas av min hund. En gång hände detta två gånger på samma promenad(!). Det är synd att dessa ägare genom sin dåliga lydnad på sina hundar förstör så mycket för oss som jobbat hårt med det och lyckats få mycket god lydnad på våra hundar. Kan erkänna att jag låter min hund gå lös även i naturreservat. Hon håller sig alltid inom synhåll och jagar inte om hon inte får tillåtelse (vilket hon ju aldrig får!). Nu förfäras ni vän av ordning säkert rejält, men jag ser inget som helst fel med det då min hund inte stör djurlivet (vilket är motiveringen bakom koppeltvång i reservat).

 8. Kan tillägga att jag tycker att det är oprofessionellt av många journalister att fokus i artiklarna inte ligger på att återge fakta korrekt, utan mer på att skapa rubriker. Förklara vad som hänt istället för att generalisera tills det blir otydligt! Som Fredrik påpekade, ”hundattack” kan ju vara allt möjligt…

 9. Min tik löper o. jag bor i skogen har inhägnad tomt med staket, nu får man jaga horndjur med sina jakthundar, två olika har kommit fram till staketet för det luktar ju så gott. Säger tur att ingen hoppat över o. att jag har varit ute

Kommentarer inaktiverade.