…. stöder du verkligen allt skit SBK och SKK ställer till med?

Skärmavbild 2013-10-29 kl. 16.05.24

 

På bilden ser du Hans Rosenberg från Svenska kennelklubben.
Han var min gäst i går på Radio1 och Hundradio.

Vi friåkte då det gäller hund, det blev ett riktigt intressant program tycker jag :-

http://play.radio1.se/catchup/9046

 

Nu i kväll kör jag radio igen mellan kl 18-20, ”Fredrik Steen och Hantverkarna”.
Det blir dock noll byggsnack.
Vi löser världsproblemen istället!
Ring till oss i studion 0200 11 12 13

 

Hej, stöder du verkligen allt skit som SBK och SKK ställer till med?
Eller är det bara att du måste göra det för att behålla domarkortet?
Vägrar att vara med i dessa två föreningar / Y

Hej Y.
Det SBK och SKK i stort står för, stöder jag till 100%.
Utan dessa två giganter inom hund, så vore inte Sverige så duktiga på hund som vi är.
Jag har i stort sätt endast gott att säga om dessa två. De små detaljer jag inte tycker är bra, dessa försöker jag som medlem och aktiv att förändra och förbättra genom att gå på årsmöten och medlemsmöten.
Det är ju så – medlemmen är klubben och dess verksamhet.
Du har valt att stå utanför, vilket är helt okej.
Men så länge du gör det, då tycker jag inte att du ska komma med kritik.
Bli medlem, påverka åt det håll du vill.
Jag är stolt över att vara en del av dessa två .// Fredrik Steen

 

Fan, klockan är mycket. Nu måste jag illa genom rusningstrafiken och lösa av Aschberg på Radio1.

Vi hörs i kväll kl 1800 på Radio1  🙂

 

 

 

19 svar på ”…. stöder du verkligen allt skit SBK och SKK ställer till med?”

 1. Så länge SKK inte godkänner Vit schäfer som ras tänkte inte jag heller gå med. Jag har två vita och är medlem i vår egen klubb. Vitaschäferhundklubben. Vi jobbar hårt med att få dessa otroliga trevliga/snygga/friska och bra hundar att få bli en egen ras. Tills det händer har jag inget med dem föreningar att göra.

  1. Vita schäfrar kommer säkert att bli godkända framöver. Se bara på långhårig schäfer,den fick inte ens ställas ut tidigare. Dom långhåriga var inte ”en riktig” schäfer,dom var t.o.m billigare än normalpälsade. Samma med vita boxrar, förr (-80talet) skämdes nästan uppfödaren om det fanns vita i kullen, endel avlivade dom vita kort efter födseln. ”En vit boxer är inte en boxer”.
   Så tror nog att dom vita kommer mer och mer 😉

   1. En följdfråga. Om 2 ”vanliga schäfrar” får en vit valp. Klassas den då som blandras eller herdehund?

   2. Men det är ju inte SKK som bestämt att Långhårig schäfer skall vara en egen variant i rasen tysk schäfer. Det är rasens hemland.

  2. Vad glad jag blir att hitta nån som verkar vara insatt i detta med vit schäfer.

   Jag måste fråga, är vit schäfer och vit herdehund samma ras?
   Isf är alltså inte vit herdehund en godkänd ras? Eller är det så att två ”vanliga” schäfrar kan få en vit och då blir det ingen ras? berätta gärna det du vet, jag är ett stort frågetecken på denna punkt och har så länge undrat

   1. Ja det är samma hundras vi pratar om. Hör du något annat så är det ren manipulering med ord från fanatiska ägare av schäfrar med annan färg än vit.
    Jag vet. Har själv haft uppfödning av vita schäfrar. Mina brun/svarta schäfrar fick en vit valp i en av sina kullar. Denna parade jag med en vit schäfer importerad från Hawaii, och det blev fantastiska valpar efter dem.
    http://xn--schferhunden-icb.se/vit-schafer.html

    1. Tack för infon! Låter väldigt konstigt att 2 friska och renrasiga hundar kan få en valp som då helt plötsligt inte klassas som samma ras….

     Intressant det där!

   2. Vit schäfer förbjöds,och den vita schäfern blev ”vit herdehund”. Samma ursprung alltså. Schäfer (och även boxers) förfäder (stammoder) var vit,så det finns i anlag. Schäfer och vit herdehund är eg samma ras.

   3. Jag kan inte säga med säkerhet hur det precis är. Men jag tror det är egentligen samma ras. Jag har sett bilder på båda där dem jämför hundarna och ibland säger dem att vit herdehund har en längre näsa och på nästa bild är det precis tvärtom till exempel. Farfar till den första registrerade schäfer (1898) var faktiskt vit.=) Sen tror jag att färgen vit förbjöds i Tyskland i 1933, men hur det blev efter det och när det första ”vita schäfer” kom tillbaka så att säga har jag ingen koll på direkt.

    Om man googlar på vit schäfer/vit herdehund kommer det upp en massa forum. Mycket snack om SKK. Tyvärr är det många (när man läser inlägg på sådana forum) som tror att om ens hund/hundras inte är godkänt av SKK att dem bara avla på och inte har avelsregler. Jag måste bara säga att så är det absolut inte!! Dem som avla med vita schäfrar har också ”regler” att följa. Tillgänglighetstestar, höft röntgen osv. Vi vill få fram dem bästa hundar, inte tjäna mycket pengar, då är detta fel ras. Dem får ju inte säljas som renrasiga schäfrar som kan kosta 15.000 kr till ex. Vi har också en rasstandaard som vi följer. Ni som är intresserad av detta kan kolla på vår hemsida vshk.se

    Mina två vita är ”renrasiga” vita schäfrar. Stabilt mentalitet, rakryggade och otrolig vackra. Klara oss fint utan SKK med sina skumma åsikter om denna rasen…=)=)

  3. Är enig om att vit schäfer är lika mycket värd som den bruna. Har bott i Danmark och varit uppfödare av vita schäfrar som stammar från de brunsvarta. När jag kom tillbaka till Sverige blev jag faktisk förbannad när jag fick höra att de inte ens fick kallas för vita schäfrar utan herdehund., Skamligt gjort mot en så fin hund som den vita schäfern.

  4. Det finns fler raser där en färg inte är godkänd, tex flat där det föds gula valpar som inte är godkända. Men, det är inget SKK kan göra något åt utan det är engelska kennelklubben som kan ändra rasstandarden.

 2. Lyssnat på ditt radio program och måste bara säga det att han som ringde in nu på slutet och sa att ni skulle ”Klappa på huvudet och cirkulerande rörelse på magen” var ju lite rolig, han sa detta som om att ja men detta klarar ju ingen!
  Fast jag kan detta utan problem och jag vet att det finns många där ute som kan detta 😛

 3. Förutom rasdiskussioner återknyter jag till hundförare med djurplågeri som metod. Det görs för lite åt dem!

 4. Kommer aldrig att gilla SKK:s inställning till varg men så är ju Nils Erik Åhmannsson jägare gillade inte deras skrivelse FY FY

 5. Jag lyssnade på ditt program på jobbet häromdagen.
  Och jag som aldrig annars är besviken på ditt program blev det då ni tog upp detta med hur folk har sina hundar under arbetstiden.
  Egentligen kanske jag inte skulle tagit det personligt, men det gjorde jag.
  Jag har ingen karl i huset just nu, jag jobbar heltid, är inte ekonomiskt oberoende så jobbet måste jag ha. Mitt liv och min fritid är min hund så att ta bort henne är inte ett alternativ.

  Jag har ibland en hundrastare (en kompis) som går ut med min vovve efter 4 timmar och sen kommer jag efter 4 timmar.
  Men denna vecka har jag kommit hem under min lunch och tagit ut min hund.
  Det blir alltså en promenad på morgonen, ensam 4 timmar, sen promenad med mig, nosarbete hemma för att aktivera henne, ensam 4 timmar sen kommer jag hem. Hämtar henne och vi åker till bhk. Tar en promenad sen en timmes lydnadspass. (Har arbetat upp hennes koncentration såpass att hon fixar 45-60 min lydnad)

  Och för mig är det det enda alternativ jag har idag. Men mitt drömjobb, drömsituation är att jag skulle kunna ta med henne till jobbet.

  Så jag blev lite besviken över att det lät som att vi som har våran hund hemma ensam är dem som är ”sämre”. Kanske inte var meningen som det. Men så tolkade jag hela diskussionen. Du får gärna rätta mig om jag har fel.

  Mvh
  Johanna & Akira

Kommentarer inaktiverade.