Känslan och viljan finns där, men jag avstår…..

Skärmavbild 2013-10-31 kl. 16.46.58

 

Det här vaknade jag till i morse 🙂

När alla ungar i området klär ut sig, så blir jag förbannat sugen på att oxå klä ut mig, gömma mig i busken och skrämma tillbaka lite 🙂
Men då kommer väl polisen kan jag tänka.

Men känslan och viljan finns där även om jag avstår.

Nu i kväll var jag på klubben en sväng.
Jag tränade bara lydnad och det gick fint tycker jag. Just nu håller jag på att köra in momenten för IPO3.
Sen blev det givetvis ett par koppar kaffe och hundsnack innan hemfärd.

Nu ska jag gå en långpromenad med jycken.

Vi hörs i morgon bitti igen 🙂

8 svar på ”Känslan och viljan finns där, men jag avstår…..”

 1. Jag som inte firar det här spektaklet, är glad så länge vi slipper någon på dörren… Å andra sidan, är det här en sån där dag jag är glad över att min hund skäller då det ringer på dörren… De som inte känner honom, är rätt platta då jag öppnar.. särskilt här, då flera är hundrädda.. Så oftast slipper vi därför besöken 🙂

 2. Hej! Alltså är det någon här, antingen Fredrik eller någon annan vettig hundmänniska som har något bra tips till mig.

  Självklart handlar det om det omtalade ämnet – hundmöten. Min schäfer/vit herdehunds tik är helt förjävlig vid hundmöten. Jag har tittat på alla hundcoachen avsnitt där detta problem dyker upp titt som tätt. Men ingen metod som visas i avsnitten fungerar. Jag blir så himla frustrerad och arg när jag inte vet vad det beror på. Hon har aldrig visat tecken på aggressivitet (hon är 10 månader), utan hon älskar att busa med andra hundar. Hon är trots allt färdigväxt så det är ju 30 kilo som rycker i kopplet, vilket inte är något jag är speciellt stolt över. När vi möter hundar gör hon ju det klassiska i början, höjer svansen, spetsar öronen och fokuserar på den andra hunden. Självklart har jag försökt bryta redan där men det är för tusan omöjligt!!!

  Jag vet inte vad jag ska göra, hon är så otroligt fin, lyhörd och kontaktsökande annars men absolut inte när vi möter hundar. Det låter som att hon vill döda dem, morrar, skäller konstant och låter allmänt farlig! Börjar bli riktigt less detta problem då jag märkt av det sen tidigt i somras.. Speciellt när man inte ser något framsteg över huvudtaget hur mycket man än tränar! 🙁

  1. Svårt att ge råd över ett forum. Vi vet inte vad som verkligen händer. Finns det någon duktig hundmänniska där du bor så vore det bra att anlita denne.

   Men det är aldrig fel att ”blåträna” sitt – där även ”sitta kvar” ska ingå.

   Ha också alltid med jättegott godis, t ex grillad kyckling, och träna varje promenad att varje gång hon hör sitt namn så får hon genast en bit kyckling. Hon kommer att lära sig att lystra även vid hundmöte.

 3. Testar för tredje dan om det går att lägga in ngt! Helt omöjligt det här ju!!

  -fanny- Om din lilla är från Orsa så får du gärna kontakt mig, jag har en liten i samma ålder o ras därifrån nämligen…
  Teamekstrom.se
  /marie

Kommentarer inaktiverade.