Vill ha……..

Skärmavbild 2013-11-05 kl. 16.15.07

 

Goda vänner till mig har dessa sötnosar 🙂
Pappan till valparna är polishund, och mamman är aktiv jakthund.
Dessa valpar finns för försäljning nu…… Jag ÄR så sugen!
Gå in och kolla på fler bilder 🙂
www.windcatcher.se

Tycker ni jag ska slå till?
Denna ras, Springer Spaniel, är en av mina absoluta favoritraser. Underbara hundar.

Kommer ni ihåg Rottisen som bet sig tag i en liten kille i Brunnsparken för en tid sedan?
Det blev ett väldigt rabalder och man började återigen skrika om förbud mot vissa raser med mera.
Jag själv, och flera med mig, berättade som alltid sanningen – Det är inte hundens fel, det är ett oansvarit ägande som är problemet.

Om de uppgifter jag fått stämmer, då är nu denna Rottis död. Den lämnades ensam i en månad av ägaren för att helt enkelt svälta och törsta till döds.
Enligt uppgift levde hunden då man fann den, men var så dålig så man tog bort hunden.

Så jäkla vidrigt, och jag har sett bilder på hunden innan den togs bort. Vill inte ens lägga ut bilder här på bloggen eftersom de är så otäcka.

Fy f-n vad hemskt!

I kväll kl 19 00 är det radio igen på Radio1.
Kvällens ämne är inte hund, ämnet är – manligt och kvinnligt.
Vad tror ni om det ämnet…….?

32 svar på ”Vill ha……..”

 1. Var det hunden som passades av någon annan eller är det någon annan händelse?
  Att låta hunden svälta till döds, det borde straffas riktigt hårt, vidrigt!

  Klart du ska ha en springer, roliga hundar! 🙂

 2. Jag har sagt det förut,och säger det igen!
  Man upphör aldrig förvånas av folks grymhet.
  När man tror att det inte kan bli värre,så……
  Jag kan inte beskriva med ord,vad jag tycker om detta.
  Ej heller vad jag skulle vilja göra med ägaren,jag blir så arg.
  Stackars lilla vovve 🙁

 3. Om det stämmer med rottisen så hoppas jag på ett riktigt j#%”*a hårt straff för de ansvariga! Finns få saker som gör mig på upprörd och illa till mods som djurplågeri!

  Ang. Springer spaniel så tycker jag oxå de är kanonfina. Övervägde en sån själv, men kom fram till att de inte passade för den jakt jag bedriver. I ditt fall handlar det väl mer om hur mycket tid du har över, men det verkar ju inte vara ett problem det heller. 🙂

  Mvh,
  Johan

 4. För övrigt – om du funderar på att köpa en springer och ha kul med, surfa då in på denna sida och kolla hur aktiva uppfödarna är 🙂 🙂

  1. -fredde- Ska du börja jaga nu åxå? Huuuur ska du hinna med allt?? 😛

   Hade det inte varit bättre människan som hade denna rottisen skänkt bort den till ngn annan, istället för att plåga ihjäl den! Jag blir så förbannad så jag finner inga ord!!

 5. Springer spaniel av ursprunglig jaktmodell skall leva hos jägare som ger dem ett liv för en jakthund! Underbara hundar är det – fantastiska rent av!
  Men inte för sport/bruks/agility verksamhet tycker jag. Till det finns det andra bättre lämpade raser. Till tull och polis – där funkar de fint absolut – men de ska inte födas upp med mål på andra användningsområden än det de avlats för. Därmed inget sagt om just den här kullen – men på en så allmänt hållen blogg som Din vill jag ändå inflika detta.

  1. Birgitta jaktspringern är en bra lydnadshund och en fantastisk agility och sökhund. Det finns naturligtvis en anledning till att polis och tull använder dom. Enastående vilja att söka och ett outröttlig temperament gör att hunden passar för det mesta inom hundsport. En av mina bästa vänner som har tävlat på mycket hög nivå med bc kommer förmodligen att skaffa sig en sådan nästa gång.

  2. Springer spaniel är en suverän sökhund. Hade ju en som tullen köpte,och den gör sitt jobb utmärkt. Rasen passar även till ex agility och spår. Känner en som håller på att utbildas till räddningshund. Själv har jag springer/bc blandis och det är en hund som älskar att arbeta. Tycker nästan att spaniel slår schäfer i nosarbetet 😉

  3. Håller med dig även om det är en sjukt fin och arbetande hund hoppas jag den ägs av jaktintresserade och inte enbart för de som är intresserade av lydnad agility etc för då tror jag många bra egenskaper hos denna hunden kommer försvinna.

   1. Vi pratar nu om jakttypen springer spaniel, hade extriörtypen också väldigt fin hund men hoppas jakttypen bevaras för det den är ägnad för 🙂

 6. Ja det med rottisen är sant. I veckan gick media ut att en ung tjej lämnat
  sin hund ensam i lägenheten i ca 4 veckor för en resa. Detta hände redan i marsmånad.
  Förhörsprotokollet ligger nu ute då det är färdigt, därför fick media nys om detta nu.
  Allt går att läsas här HELA protokollet med hemska bilder på en avmagrad hund 🙁

  https://anonfiles.com/file/df200bc2d1485e11b4d5df093f1c5609
  Man blir gråtfärdig när man läser detta 🙁
  Förstår heller inte hur man kan göra så här. Personen i fråga tog sitt ansvar
  när hunden tog tag i en ung pojke i Gbg.
  Svårt att fatta denna helomvändning.

 7. Jag känner att detta med rottisen i Göteborg är grymt likt de så kallade ”instagrambråken” i göteborg och även om det ligger sanning bakom det hela så är det ovärdigt att sprida bilder av döda hundar, tycker jag, som nu görs i sociala medier. Om någon vet att ryktet stämmer så polisanmäl det istället. Att elda under folks ilska pga ett rykte är inte rimligt, tycker jag.

  Klart du skall köpa fågelhund, underbara 🙂

  1. Det är inget rykte. Kolla in länken jag hänvisar till ovan.
   Allt står i förhörsprotokontrollet. Det är riktig Källkritik och
   inget påhittat rykte !
   Vad är det dem skall polisanmäla ??

  2. Jag tycker det är kanonbra att vi får se bilder på hundar som lidit till döds. Det kanske gör oss medvetna om att misshandel och vanvård sker runt oss och att vi tillsammans måste göra allt för att stoppa det.

 8. Gillar din blogg och din hundsyn. Själv äger jag nu min tredje springer och absolut inte den sista 🙂 En grymt bra allroundhund. Det jag vill träna vill min springer träna 🙂

 9. Man blir förtvivlad över många saker när man ser bilderna på rottisen..
  En fråga. Efter händelsen i Göteborg blev det inte då en polisanmälan och utredning om ägaren var kapabel att ta hand om hunden? Om det gjordes så trodde jag att man dels utvärderade om hunden var farlig OCH om den hade en engagerad ägare som verkligen ville ha hunden kvar och kunde ta ansvar för den.
  Slutsats. Polisen ansåg att hunden var ofarlig men struntade i ägaren.

  Är det inte just det här vi hundägare kämpar för i debatter om (farliga) hundar? Alltså att det inte är hunden som ska bedömas utan ägaren. Om en hund ska utvärderas hos polisen så måste dom ta stor hänsyn till om ägaren verkligen vill ha tillbaka hunden och ger den ett bra och ansvarsfullt hem. För den här hunden hade det ju varit bättre om den blivit omhändertagen och ev. avlivad direkt…

 10. Klart att du ska ha en spaniel ! 😀 Spaniel o retriever är en av dom få raser som du kan göra mest med. Du kan köra allt utom skydd 😀 Bruksraser är du begränsad på. Så slå till!

 11. Herregud, stackars hund!! Man blir förtvivlad över att sådant här händer 🙁 🙁 Hur kan man bara göra så??

  Vilka goa valpar du spanat in! Förstår att du blir sugen! 🙂
  Inte alls för att jag har med det att göra överhuvud taget, har ändå undrat vad som hänt med dina andra hundar? När jag började läsa bloggen för ett tag sedan hade du Doris, Denver och Amber men nu skriver du bara om Ice?
  Amber har ju förekommit i inlägg här i kommentarsfältet så jag antar att ni har kvar henne.

 12. springarna är härliga!
  har själv en springer spaniel som liksom många andra säger, det du vill göra, vill din springer göra! underbart följsam och härlig att jobba med. jag har ingen ren ”jaktspringer” och jagar inte med min hund, däremot lägger vi blodspår för att hon älskar det och är duktig (jag har dock inga ambitioner mer än att göra det för skojs skull även om de flesta i hennes släkt är champions) sen tränar och tävlar vi i rallylydnad, samt leker, busar, cyklar, åker skidor osv. Min hund är en stor del av vår familj, är med på det mesta och lever, vill jag hoppas och tro, ett bra hundliv även om hon inte är aktiv jakthund.

  en toppenras och tror du skulle gilla deras sätt att VILJA vara till lags o arbeta tillsammans =)

 13. Alla är tyvärr inte lika hänsynsfulla som du Fredrik. GP har lagt en bild på den avlivade och undernärda Rottweilern på sin första sida på internet. Är glad att här inte fanns ett barn i närheten när jag skrev in gp.se då jag mötes av den hemska bilden.

  Så fruktansvärt att man kan göra något sådant här mot sin hund. Hoppas människan får ett rejält straff för det här. Läggs utredningen ned vet jag inte vad jag gör, bevisen här är ju kristallklara.

 14. nu har jag läst artikeln och sitter med gråten i halsen, och är så förbannad så jag kokar!! blev det INGEN uppföljning när hunden bitit barnet?? varför hände inget då? hunden lär ju knappast mått bra vid det tillfället heller…
  jag tror inte, men jag önskar, att denna människa får ett långt fängelsestraff och totalt djurförbud resten av livet!!
  åh andra sidan, så vad är en hund värd i rättssystemet idag…. =(

 15. Blir ledsen när jag ser bilderna på den stackars rottisen. Undrar hur han kände sig när han långsamt tynade bort, ensam och övergiven? 🙁

  Folk är as.

Kommentarer inaktiverade.