Advokaten resonerar ungefär som jag.

Skärmavbild 2013-11-20 kl. 14.53.34

 

Advokaten Thomas Martinson, ombud till hundägaren vars två hundar sköts ihjäl av polisen, ska överklaga att åklagaren inte väckte åtal mot poliserna för dödsskjutningen av hundarna.

Det jag kan få fram i detta så resonerar advokaten ungefär som jag själv – det är inte okej att skjuta hundarna vare sig man är polis eller ej. Det är också så menar advokaten att det kvittar vem som sköt vilket skott, man gjorde detta i samförstånd.
Advokaten menar att det är ett brott det poliserna gjort.

Jag är mycket glad för detta, väldigt glad.
Inte för jag vill de tre poliserna något ont, utan bara för att vi ska få en dom som säger att det inte är okej för poliser att skjuta hundar godtyckligt.

I morgon bitti kl 08 45 gästar jag Tv4 Nyhetsmorgon och pratar hund 🙂

19 svar på ”Advokaten resonerar ungefär som jag.”

 1. Det är fler som resonerar som advokaten. Fruktansvärt att skjuta dessa hundar, och polisen utsatte dessutom killen för livsfara, en kula kunde lätt träffat honom. Men poliserna kommer att gå fria.Ska mycket till för att få en polis åtalad och dömd,tyvärr.

 2. Tror tyvärr Thea har helt rätt. Personer som har någon form av maktposition öht brukar komma mkt lindrigt undan 🙁

 3. Jo poliserna kommer gå fria. Det tror jag tyvärr absolut. Att en advokat som jag tycker resonerar helt korrekt tycker annorlunda lär inte ändra på den saken. Men klart de ska överklaga för allt vad det går. Vem vet.

 4. Tittar på Nyhetsmorgon på Fyran nu där du är med. HUR kan du säga ”dumpa katterna och skaffa hund”.. Förhoppningsvis ett mycket illa valt ord i sammanhangen med tanke på hur många katter som faktiskt dumpas i plastpåsar, i kartonger osv osv? Fyyy skäms! Det ena utesluter inte det andra! Man kan, som du själv säger, ha både katt och hund utan problem! Nu blev jag besviken – igen!

   1. ”Skämt”?? Ska man ens säga sånt på skämt? Näe, jag tycker inte det! Det var förbannat klumpigt om jag får säga min mening. Katt och hund fungerar i regel mycket bra ihop, har själv 3 katter och en hund. Vi är många som kämpar för katternas status, att de ska märkas, kastreras osv och ett sånt här uttalande från en så pass känd och etablerad person kan vara väldigt olyckligt!

    Hoppas faktiskt att Fredrik skriver en dementi på det klumpiga uttalandet. Det enda det möjligtvis ledde till var att fördomarna om att hundmänniskor är katthatare fick mer styrka. Jag VET ju att Fredrik inte är det, men det är många som inte förstår. Som tur var räddade Jenny situationen där genom att fråga om hund och katt fungerar ihop.

    1. Jag tolkade det också som ett skämt från Fredriks sida, men nu när jag tänker efter så har du helt rätt. Katter har väldigt låg status i förhållande till hund, Så det är bra om vi allesammans uttrycker lika mycket omsorg och vördnad även för katter. Jag har en katt sen sex år tillbaka. En röd och vit lite tjock bondkatt med små ögon och lite kort nos. Himla mysig och kelig när hon själv väljer att hoppa upp i knäet. Men hon står mig inte alls nära på samma sätt som våra hundar. Hon liksom bara finns här. Ligger och spinner i soffan och sprider ett behagligt sken omkring sig. Har hon inte kommit hem på några dagar så registerar jag det med viss oro. Men jag går för den skul aldrig ut och letar efter henne. Bara håller uppsikt lite mer än vanligt. Och visslar efter henne ute på förstubron. Och sen när hon plötsligt står där och jamar och vill komma in då blir jag alltid själaglad.

     Det Sussie skriver får mig att skämmas litegrann.

     Jag ska definitivt skärpa mig.

     1. <3 Tack Sanna! Det är farligt när kända personer uttalar sig på det här sättet. Senast var det en kontroversiell programledare på Radio1 som bl.a uttryckte att man ska slå ihjäl katter som kommer oinbjudna till ens hem. Det är illa, mycket illa men det är, eller har varit, milsvid skillnad mellan den personen och Fredrik men då tydligt avståndstagande från uttalandet (förutom i twitter- och fb-kommentarer) uteblivit blir jag fundersam.

  1. Sist jag kollade var det ok att skämta, även i TV. Frågan är väl varför du väljer att tolka det så och varför du väljer att ta illa upp.

   1. Ja du, kanske för att jag ser verkligheten när det gäller de här katterna som dumpas till höger och vänster? Kanske för att jag är volontär hos ett katthem? Jag är inte snarstucken, men när det gäller djur reagerar jag för INGET djur har mer värde än något annat. Man dumpar skräp, inte levande varelser!

   2. Nu såg inte jag programmet.
    Men hur katter ute i samhället behandlas vet jag. Och det är ingen trevlig syn! 🙁

 5. Apropå nyhetsmorgon, tycker det är sjukt bra att du tog med hundar från hundstallet så folk får se dem. Är nog många som går in och kikar efter att få se hundarna 🙂

  Sen apropå skaffa hund på våren tror jag också att det är det med rumsrenheten som gör att många vill ha då. Så var det för mig och är fortfarande. Jag är ute i snöstorm och regn utan problem men med en valp underlättar det att kunna flyga ut i bara pyjamasen och tofflor när valpen tvärt vaknar på morgonen ;P
  Jag som bor på nionde våningen behövde bära min valp från när han vakna och lyfta ut han, detta blir svårt på vintern om man ska böka på sig jacka och skit ;P

  1. Jag är övertygad om att lilla söäta Anja redan fått en massa intresseanmälningar inmailade till Hundstallet sedan imorse.

   Det är nog ganska stort tryck efter att få köpa lille söte Isak. Mitt tips är att även han har ett nytt hem inom kort efter att ha visats i TV. Men utan den exploateringen skule han förmodligen ha lång väg fram till ett nytt hem…

   Jag har kommit på mig själv med att stelna till de senaste åren när jag ser amstaffar och amstaffblandningar och liknande. Även fast jag känner en del jättehäftiga hundar i de kategorierna. Inte minst vår grannes bullterrierhane Buster som är mysig och snäll som ett lamm.

 6. Nu ska jag skriva bara snällt, för en gångs skull 😉

  Jag tittade igenom klippet nyss och tyckte det var väldigt trevligt. Bra reklam för Hundstallet och även om kattkommentaren inte var helt lyckat så förstod man ju tydligt att det var på skämt.

  Och jag tror också att världen skulle se bättre ut om alla barn fick växa upp med hund. Jag tror faktiskt att texten i ”Jag mötte Lassie” är sanning för en del barn. Jag fick inte ha hund när jag var liten – se hur jag blev! En grinig felfinnare… Jag har dock tagit igen det med råge i vuxen ålder.

  Jag och Fredrik har kanske inte exakt samma strategi, men även jag vill verka för ett samhälle där hunden är en självklar del, där det är lätt att ha hund. När jag var liten (på 70-talet) så fanns, vad jag vet, inga hunddagis, så jag var nästan rädd för att tvingas vänta med hund tills jag blev pensionär! För att ha hund och samtidigt jobba heltid gick ju inte.

  Samtidigt måste man komma ihåg, som Fredde sa, att en hund är ett livslångt ansvar, där man inte gör sig av med hunden bara för att man byter jobb eller partner. Ibland är det förstås bättre om hunden får ett nytt hem. Men har man tagit på sig något så ska man inte ge upp i första taget. I USA finns det nog minst ett hundstall i varenda stad – låt det aldrig hända här!

  Slutligen BRA tips att ha hund på helgerna och gå ut med Hundstallets hundar om man bor runt Stockholm! Det gjorde jag och syrran när vi var tonåringar. En gång släppte vi (jag) en borzoi i Lill-Jansskogen för att den skulle få springa lite… (säkert en ovanlig ras på Hundstallet!) Bland folk, andra hundar och hästar… Tror att vi satte lina på hunden, men den hade ju kunnat rymma ändå, men det gick bra… Hoppas det är preskriberat nu 😉

Kommentarer inaktiverade.