Det viktiga är inte metoder…. det är hund i stort!

Skärmavbild 2013-11-22 kl. 15.07.14

 

http://www.tv4.se/…/kronofogden-m%C3%A4tte-ut…

På länken, snacket på tv4 i morse om kronofogdens utmätning av hundvalpar.

Jag har haft så otroligt mycket att göra idag så att bloggen blivit lidande.
Bättring på det i morrn 🙂

Men jag vill så här tidigt på fredagskvällen, början på helgen, verkligen tacka för det enorma stöd jag fått från alla möjliga olika kanter och falanger, på FB, via mejl, och på andra sätt.
Stödet jag fått gäller min medverkan på tv4 i torsdags, och även efter morgonens inslag.

Jag får verkligen hopp när jag får detta stöd. Tillsammans kan vi bevisligen påverka saker, vi kan bevisligen få media att uppmärksamma oss.

Detta är inte jag, det är VI, du och jag, som åstadkommer detta.

Jag är oerhört tacksam!

Sen är det ju oxå så att vi kanske ska lära oss att gallra lite för vad vi ska ta strid över.
Det kanske inte är så viktigt med vilken metod som är bäst, det kanske inte är så viktigt om vem som är den bästa hundtränaren…. osv.

Det som är viktigt är det som vi gjort den sista tiden med dessa två ämnen – Hundars värde då det gäller hundstallet, samt hundarnas värde i myndigheters ögon.

Diskussioner ska vi ha om det ena och det andra, men vi ska inte vara osams över dessa skitsaker.
Krutet och energin ska vi lägga på mer viktiga saker, i vilket fall är det verkligen där vi ska gå samman och tvinga oss till en förändring.

Trevlig fredagkväll!  🙂

 

 

18 svar på ”Det viktiga är inte metoder…. det är hund i stort!”

 1. Hej Fredde.
  Både Carina och jag såg inslaget i Nyhetsmorgon. Vi tyckte båda att det du sa och tog upp om Hundstallet var mycket bra och nyanserat. Den känsla du förmedlade om kärlek till hundar som individer var lysande. Det finns knäppisar överallt allt även inom SKK organisation men jag är säker på att de alla flesta tycker som du. Du är en god representant för ”Hunden i centrum”.

  Med vänlig hälsning

  Jahn S

 2. Jag förstår inte vad kvinnans valpuppfödning har med hennes firma att göra. Eller är det så att om man startat firma/företag och den går i konkurs så kommer kronofogden utmäta alldeles privata tillgångar? Men hur sjutton kan någon våga sig på att starta eget under de förutsättningarna? Om man KK:ar så blir man alltså av med rubbet, även bostaden?

  Jag håller med dig fullständigt i den här frågan, Fredrik. verkligen obehagligt att aktionera bort levande varlelser till högstbjudande för småsummor. det är inte etiskt försvarbart och fogden måste väl ändå följa någon slags anständighetsprincip som går före de ekonomiska. Hoppas på ett kommande prejudikat i högre instans som gör det omöjligt att lagligt tvångsförsälja oskyldiga hundvalpar eller andra levande varelser som hästar t.ex.

  1. ps, trevlig fredagskväll på er doglovers wherever you are

   och tack för din fantastiska hundblogg, Fredrik!!!

  2. Sanna, det finns olika typer av bolagsformer, t ex enskild firma som är en enkel firma med ditt personnummer som org.nr.

   Skulle en sådan firma kursa, ja då står du med allt ditt privata för att täcka förlusterna (obetalda fakturor, ev lån etc)

   Har du däremot ett aktiebolag så är det endast (i teorin) bolagets tillgångar du kan förlora, dvs aktiekapitalet på 50 000 kr, som du förlorar. MEN, om företaget då har tagit lån så kan det vara så att ägarna ställer sig som borgenärer, och då kan det gå lika illa som för en enskild firma.

   Det med bolagstyper, vilken man ska satsa på/vilket som är bäst lämpligt, bör man ta hjälp av från någon kunnig, annars kan det skita sig rejält

   1. Tack för klargöranden, Patrik. Fy för sjutton vad läskigt ändå att sätta allt på spel för att dra in lite kosing… Hur törs folk…

    1. Låter man bara bli att belåna firman för mycket och har koll på vad man sysslar med så är en enskild firma inte så farlig. Med tanke på hur arbetsmarknaden ser ut idag så är ju en anställning inte heller ett direkt riskfritt alternativ, även om det är andra typer av risker jag utsätter mig för då…

     Mvh,
     Johan

 3. Hej igen Fredde.

  Min tidigare kommentar gällde din närvaro härom dagen som du fick ett taskigt SMS om men jag delar även din uppfattning om Kronofogdens framfart.

  Jahn S

 4. Håller med dig Fredrik, vi är många som står på din sida i dessa frågor 🙂
  Ha en skön helg alla härliga hundmänniskor 😀

 5. Det är tydligen inte bara valpar som kronofogden mäter ut. Detta har varit ett av inslagen på svt för en tid sedan:

  Elsa Bertils i Habo mister sin älskade foderhäst Challe. ”Jag förstår inte hur dom kan göra så här” säger hon.

  Elsa som själv lagt ett bud på hästen Challe trodde att hon bara hade en spekulant att slåss mot när anbudstiden till Kronofogdens exekutiva auktion gick ut i fredags. Då hade en visning hållts där Elsa själv tvingades visa hästen för en spekulant. Men Kronofogdens auktion var sluten så Elsa hade ingen möjlighet att bjuda över när en tredje person dök upp och la ett bud. Och i går efter beskedet var Elsa förtvivlad.

  – Att sälja till en person som överhuvudtaget inte sett hästen känns inte seriöst. Vilken människa med hästkunskap skulle köpa en häst med Challes skadehistoria utan att först se honom, undrar Elsa Bertils.

  – Jag begriper inte hur Kronofogden resonerar. Dom struntar ju fullständigt i var han hamnar.

  Ha en trevlig helg alla.

 6. Hemskt att sälja levande varelser av kronofogden, stackars djur….
  Gillade också Isak, igår. Hoppas det går bra för honom. Minns att du hade en Staffe, du skriver aldrig om den sötingen??
  Ha en underbar helg ….

 7. Det har legat rätt många annonser på Hästnet från Kronofogden. Riktigt bra hästar med varav några med toppstam för reapriser….. Det borde vara förbjudet att sälja djur så!!!

  1. Varför då? För att de är för billiga, för att det görs på nätet, för att det är en myndighet som är säljare eller för att de auktioneras bort?

   Mvh,
   Johan

 8. Otroligt tacksam för allt stöd jag fått när jag slåss för mina hundar. KFM ska absolut få så mycket pengar som möjligt men det gör de inte på detta viset. Och mina hundar ska inte lida för att mitt företag gick i konkurs efter nästan 6 år. Eftersom det var ett handelsbolag så blir de skulder som fanns kvar efter vi sålt lager i butiken privata. Detta gör att de nu utmäter allt de kan. Våra fritidsintresse är våra hundar och tar de dem så har vi igen kvar.
  Ni kan se intervjun med mig om detta på TV4 play lokalnyheter Malmö.
  Med vänlig hälsning, Lisette Lood

Kommentarer inaktiverade.