Så här ligger det till.

Skärmavbild 2013-11-24 kl. 09.32.04

 

Nu ska jag berätta något som i sig är lite tragiskt, men tyvärr en del av mänskligheten. Det handlar om mig, om att jag kanske är lite naiv och tror gott om alla, och det handlar om mina hundar, och till viss del även om dig.

Jag har nu bloggat i flera år och har under den tiden varit väldigt öppen med det mesta. Bland annat har jag varit öppen med vilka hundar jag själv har eller tar hem, och deläger.

Det är ju antagligen så här att vi som håller till här på bloggen till 99.9% gör det för att vi älskar hundar och tycker det är spännande. Du och jag är inte alltid överens och det gör det bara mer spännande och utmanande 🙂

Allt jag gör då det gäller hundar kontrolleras i minsta detalj av mina antagonister. Det innebär att jag under den senare tiden har blivit granskad och anmäld ett stort antal gånger – Där där det alltid visar sig att det inte finns någon grund för anmälan!

Jag tror mig ha kommit på att även de som inte bloggar med oss letar här på bloggen efter vurpor (som vi alla gör ibland) och använder det i sina anmälningar till polis, kommun, skatteverket, kennelklubben med mera där man på olika sätt vill angripa mig.

Jag har som sagt aldrig gjort något fel i dessa sammanhang och anmälningar har som sagts alltid lagts ner. Men dessa anmälningar tar tid, det skapar frustration, dessa kostar pengar…….

Därför har jag med flit dragit ner informationen här på bloggen om vilka hundar jag äger, vilka hundar jag har hemma och så vidare.
Det är inte kul, och inte alls tillfredsställande, men jag hoppas att du kan ha lite förståelse för detta 🙂

Jag skriver inte detta för att du ska tycka synd om mig, för det ska du inte – Jag har ett alldeles underbart liv med mina hundar och med dig här på bloggen – men jag skriver detta eftersom jag får en mängd frågor om vilka hundar jag äger, vilka hundar jag har hemma just nu osv.

Jag hoppas detta trots allt är okej för dig 🙂 🙂

Då vet du det!
Men du ska veta det att jag är oerhört stolt över denna blogg och oerhört stolt över du som bloggar med mig – Vi är helt enkelt bäst!    🙂

Nu ska jag till klubben och träna med vänner och hundar.
Vi hörs sen igen!    🙂

49 svar på ”Så här ligger det till.”

 1. Självklart har du rätt till ett privatliv! Fortsätt med intressanta, lärorika och tankeväckande blogginlägg och var så personlig som känns rätt för dig. Ha en skön söndag! 🙂

 2. Men jösses, har folk verkligen inget liv som måste läsa din blogg för att hitta smaskiga saker så dom kan anmäla dig för…..Men tyvärr så är inte den sista idioten född än så flera lär det bli tyvärr 🙁

  Ha det så bra på eran träning. Är ju kanon väder ute så det gäller passa på 🙂

  //Ann-Margret

 3. Hej Fredrik.
  Anmäld flera ggr och blir granskad hela tiden??Men har inte folk bättre för sig än att hålla på så..Tror bara det är avundsjuka,herregud säger jag.Finns då folk till allt/Laila

 4. Människors småsinthet har visst inga gränser? OK, du är inte allsmäktig men vem är det??? Vad du använder för metoder eller ej, så länge vi inte pratar riktigt djurplågeri, trodde jag det var helheten som räknades? Kärleken till hundarna? Har jag missat något nu igen? Klart att det sliter som fan att bli anmäld stup i kvarten! Been there…. ( av en så enkel anledning som hundar i vidöppen bil, i skuggan) Jag tycker i allafall du har sunda åsikter o är beredd att lyssna på den som tycker annorlunda. Stå på dig :-)!

 5. Fascinerande att folk orkar hålla på, tycker de kan ta tag i sina egna liv istället för att lägga tid på att gräva i ditt. Följer din blogg och får massor med tips och förklaringar till varför det gått fel ibland. Keep up the good work

 6. Intressant hur människor har tid!
  Vi andra som pluggar, jobbar, har kurser, hundar katter vänner. Vi har inte tid att se vad andra gör. Hur många hundar de har eller hur de lever.
  Så skaffa en hobby 😉
  Jag kan bli tokig på när jag läser sånt här! Det är sååå mkt obefogade anmälningar som kommer in, som verkligen tar bort tid ifrån de människor som är befogade! !
  Stå på dig och ha en bra dag med hundar och familj mvh 🙂 🙂

 7. Meeen, herregud, vad är det för fel på folk, är de inte intresserade av hund, ska de inte läsa bloggen. Att leta upp nåt och skriva skit. Jag älskar dig, Fredde. Du är ju bara bäst på hund. Nu ligger mitt intresse i olika raser. Jag ska köpa valp nästa år.
  Den ska utbildas till Assistanshund/Diabeteshund. Eftersom jag är svag, orkar jag inte hålla en för stor hund (tills den är utbildad) Sen lyder den väl, haha

 8. Att folk bara orkar! En person sa till mig i höstas att ”ju bättre det går för dig el dig och din hund, ju mer hatad blir du” tyvärr är detta sant, ynkliga människor om du/ni frågar mig!
  Ha en fin dag Fredde

  1. Det är så över lag i det här landet. Det får inte gå bra för ngn för då kommer svensk avundsjukan fram. Vad det än gäller! Har sjäv varit med om det, inom hästvärlden!

   Varför kan man inte bara glädja sig åt andras framgångar? Nä då letar man fel och anmäler! Usch!!

 9. Jäkla trist användande av denna blogg,
  men inte så mycket man kan göra. Tycks ju alltid finnas folk som inte drar sig för att missbruka information för eget syfte…

  Mvh,
  Johan

 10. Men skit i det nu! :):):)
  Ville bara förklara eftersom så många undrar.
  Nu glömmer vi detta o har kul! :):)

 11. Hej, jag är inne och läser här emellanåt men har aldrig kommenterat något. Nu kan jag inte låta bli, skitsnackare och avundsjuka finns överallt, min uppfödare har också blivit utsatt för dessa elaka tungor och det är trist att denna avundsjuka finns bland hundmänniskor, jag gillar din blogg och har sett dig på TV, sträck på dej Fredrik och försök skaka av dig dessa elaka kommentarer och anmälningar,

 12. För mig har det varit lite av en gåta, allt detta babblande på bloggen om dina hundar. Oavsett var de är och gör, så är i alla fall jag övertygad om att de har det bra. 🙂 Bra med en förklaring dock, så slipper folk fundera mer på det.

  Och nej, än är det väl inte synd om dig Fredde. Det finns väl fortfarande ingen snö i dina trakter? 😉 Snart vänder det för övrigt…

 13. Till de som klagar på metoder då så har jag en liten solskenshistoria om en av dina :-)! Minns alla bernern som inte ville klippa klor? Du avslutade med att sitta på golvet o klia mage tills den snarkade.. Min ridgebackhane blev ormbiten i en baktass i somras o efter det har det varit tji fan att röra tassarna överhuvud taget… Världskrig vid kloklipp o då har jag provat både belöningar, en i taget, klicker etc Glöm! Han har slagits för livet. Ny variant då då. Kommenderade sitt. Efter varje klo massa mys. Sedan två klor osv. Har nyss klippt alla klorna på 10 minuter o bara han får sitta i famnen efteråt går det lika lätt som innan! Så TACK för den metoden Fredrik :-)!

 14. Bra skrivet av dig Fredrik Steen . Självklart är det ok att ha åsikter , men att hålla på att anmäla stup i ett , det måste väl vem som helst fatta att du som offentlig person håller dig till reglerna om nå’n.

 15. Det gör du helt rätt i, man väljer ju själv vad man vill dela med sig av och bara för att man finns, syns & hörs är man inte allas egendom.
  Tråkigt att man inte kan dela med sig av det man vill för att det kan användas till tråkigheter.

 16. Ja du de finns alltid folk som lägger ner tid, alldeles föör mycket tid till att försöka förstöra och förgöra folk…jag var nog väldigt naiv när jag började med hunderiet för 6 år sedan med min rottis….alla dessa hundsidor där JAG i min enfald trodde att vi alla drog åt samma håll när de gäller våra fyrbenta vänner men ack så fel jag hade…trodde att vi alla ville våra hundars bästa men så fel jag hade…de handlar om att försöka sätta sig på andra människor och klappa sig själv på bröstet för att man e så förbenat bra (i egna ögon sett) för de är nog inte så många andra som håller med….har fortfarande kvar min rottis och utökat med en fransos och de är lika illa där många gånger…säger inte att alla e så men de finns ett gäng som ska dra ner stämningen på dessa sidor och våga be om råd e nått jag undviker…för även om jag vill mina hundars bästa så e de ofta någon jäkel som ska såga en vid fotknölarna….så med andra ord så förstår jag dig fullt ut (skulle bli ett väldigt kort inlägg med de drog iväg! 😉 )

 17. Ja hur folk orkar fattar jag inte. Jag har också blivit anmäld och jag är ju ingen känd person. Som blivit undersökt och nerlagt. Jag blev anmäld en gång att min katt var farlig för människor och hundar en perser och gick till angrep en katt som var kommer jag inte idag kommer jag imorgon.. När jag möte personen som gjort anmälan och hon fråga mig om polisen hade hört av sig undra jag varför. Hon berätta att hon anmält mig. Så jag ringde polisen ( Nu kände jag dom efter som jag höll på med ungdomar i det samhället ) så skratta han bara. För han viste innan att det inte fanns anledning att undersöka saken. Plus hon var känd att göra anmälningar visa har ju det till hobby.

 18. jag ska vara ärlig med att jag inte har läst så mycket av din blogg, men har de få gånger jag läst om dig eller har sett dig på tv gillat vad jag sett. jag är själv hundägare till två Airedaleterrier hannar och vet att man måste vara ganska så konsekvent för att få det att fungera. Men det jag vill säga är att det skrivs så mycket om olika hundars aggressivitet kopplat till våld i alla de former ( vilket jag i och för sig ifrågasätter) och jag e förundrad över att det aldrig skrivs om de som ” älskar” ihjäl sina hundar på olika sätt. att man inte uppfostrar för att de är söta, eller att man håller liv i hunden då den kanske borde tagits bort långt innan. Jag menar att vi borde titta mer på att det är hundar vi har vid vår sida och inte små bebisar för det gynnar inte hunden. sen kan det ju klart se olika ut för nu generaliserar jag men jag är orolig för utvecklingen och det är våra hundar som betalar priset.
  / Cia

 19. Vissa saker du gör håller jag inte med dig om eller rättare sagt, jag föredrar att göra på annat sätt än du. Allmänt så tycker jag att du är väldigt bra och har stor kunskap om hund och hur de fungerat och jag har lärt väldigt mycket av att läsa din blogg. Men som sagt alla har inte samma sätt att tänka på fast jag tycker absolut inte att du förtjänar anmälningar på grund av olika åsikter.

  Trots att du skriver att du inte vill skriva om dina hundar osv skulle jag önska lite träningstips! Du är ute och spårar mycket, kanske du kan skriva lite tips om det. Exempelvis så har jag svårt med ett tydligt slut för belöningen för min hund är inte bättre än själva spåren. Separationsångest och höga förväntningar är något jag skulle vilja höra lite tips om då det är någonting jag aktivt tränar på. Det kanske inte är det du vill lägga dit fokus på men det hade varit kul med lite sånt sett från ditt perspektiv. Tack!

 20. Suck, blir så trött på människor som inte kan sköta sitt & skita i andra!! Så synd om folk, som måste vara så svartsjuka, samt som inte har ett berikat liv.

  Bra att du sätter gränser Fredrik!
  Pussa på dina fina vovvar och ha en fortsatt trevlig söndag!

  Kram Susanne och massa boxerpussar från min flock….

 21. Finns som sagt folk till allt… Men det är dem det är synd om, då de klart och tydligt inte har något liv.
  Jag läser här titt som tätt, och mycket har jag fått att fundera på… och en hel del har jag fått bekräftat att jag tänkt rätt. Tack för det Fredde och alla andra. Att blogga är ibland som att gå på lina – hur mycket ska man lämna ut? Det är bara man själv som kan bestämma det, och ingen annan har med det att göra. Du Fredde bjussar mycket på dig själv här – oavsett du nämder hundar el ej – Forstätt gärna med det 🙂

  Ha en fortsatt bra söndag!

 22. Usch sånt djurplågeri du håller på med på den bilden, Fredrik.. hunden ser inte alls ut att ha kul… (obs IRONI!) fast en ganska cool bild iaf 😉

 23. Även om det är tråkigt med dessa människor så sträck på dig Fredrik detta betyder att du är bra och en del är så avundsjuka på dig att just du har sådan genom slag kraft och de själva inte når dit. Vi tycker ibland olika annars vore väl livet jävligt trist. 😉

 24. Dom som lägger sig i vad andra gör bevisar bara hur lite liv dom har själva, tragiskt!

  Helt rätt av Fredrik att inte skriva allt här på bloggen, alla har rätt till ett privatliv 🙂

 25. Hmmm.. Ja alltså inte för att jag nånsin idats leta efter saker att anmäla Fredrik för, men jag undrar ÄNDÅ fortfarande vad som hände med staffen han skaffade.

  På inlägget om amstaffmixen från Hundstallet är det kommenterat att Fredrik borde ta den, han skulle bli en så bra ambassadör för hundarna (han är redan hedersmedlem i amstaffklubben) – det borde han ha kunnat bli med staffen som det nu är helt dödstyst om.

  Så jag tänker fortsätta fundera över hur det kom sig att han alls skaffade den – och vars den tagit vägen.
  Ville han inte att folk skulle bry sig, så borde det inte blivit en sådan stor grej av införskaffandet av den heller. Då får man ju som räkna med att det finns folk som minns hunden och undrar över den. 🙂

  1. Senaste jag läste (vad Fredrik skrev) så var det ett delägarskap där den andra ägaren hade hunden….

   Mvh,
   Johan

 26. Ja vad ska man säga? Den svenska avundsjukan, de som gör så mot dej måste ha ett enormt tråkigt o innehållöst liv. Bloggen är bra ! Ha en trevlig kväll , själv tar jag vargarna och sparken , härligt i mörkret….Ååååå ni där ute -Glöm inte reflex

 27. Har någon av dessa dårar framträtt? Eller anmäler de dig ”i hemlighet från sina skumma gömslen”? Det handlar i sånt fall inte av hänsyn till djuren. Håller med ”Lejon”, det är synd om de kräken.

 28. Vadå? Har jag missat nåt? Anmäld för antal hundar? Spelar väl ingen roll hur många du har hemma, finns uppfödare som har över 20hundar hemma,och inte blir anmäld. Tror många undrar /jag iaf/ för att man är intresserad av hundar och hur det går för ex ’valpis’ utveckling 🙂

 29. Jag vet precis hur du känner det, till slut vågar man inte berätta för folk vare sig vad man gör eller hur man tänker, utan att bli påhoppad. Själv kämpar vi i Kammarrätten just nu och vad gör de anonyma anmälarna då ? Jo, ger sig på oskyldiga valpköpare istället. Detta kostar väldigt mycket skattepengar när anmälningarna är obefogade.

 30. Tråkigt med trångsynta människor, som gör allt för att skada andra.Från att ha trott alla om gott så lär man sig till slut att bara lita på sin familj. Det svider. Vi har själva skaffat oss valp och behöver all vägledning du ger. Står på din sida

 31. Att folk orkar hålla på, har dom inget annat att göra än att kritisera andra människor. Gå ut och träna med era hundar istället för att klaga. Tycker att bloggen är jättebra.

 32. Blir inte alls förvånad av att höra att ”bloggen används emot dig”.

  Bra att andra som inte förstått hur det ligger till, att de får veta att bloggen inklusive kommentarer kan användas på det sättet.

  Det är som det är…

 33. Visst är det jättejobbigt om Fredde är förföljd av folk som vill honom illa och polisanmäler hit och dit…

  Och jag förstår att han inte vill redogöra för exakt hur många hundar han har hemma jämt. Han kanske tar tillbaka någon hund från en tidigare kull som inte hade det bra? Han kanske passar någon bekants hund? Han kanske har köpt in en ny avelshund på prov som han inte vet om han ska behålla? Med mera.

  Men varför förmår han inte skriva ”Vi äger Denver, Ice och Amber och vår ambition är förstås att ha dem kvar i familjen så länge de lever.” Hur kan detta skapa polisanmälningar? Är meningen ovan inte sann?

  Jag är inte intresserad av vinkällare mm, men däremot av vad han gör med sina hundar och om deras olika personligheter. mentaliteter. Ska Fredde i fortsättningen bara skriva typ ”jag tränade med hundarna i dag och de var duktiga”? Jättetrist med både illasinnade människor och med hemlighetsmakeri!

  1. Fast det är väl skillnad på hemlighetsmakeri och att inte vilja lägga ut hela sitt privatliv på nätet?! Jag förstår inte heller hur man kan använda informationen om vilka hundar Fredrik har mot honom, men uppenbarligen görs det. Med tanke på hur kreativa folk kan vara i sin ”kamp mot ondskan” så är jag egentligen inte förvånad…även om jag som sagt själv inte förstår hur.

   Så själv har jag full förståelse för att Fredrik är selektiv med vilken information han publicerar och det är något som jag helt å hållet tycker ska respekteras. Det är ju inte så att jag har en rättighet att avkräva Fredrik svar utan snarare en förmån att ta del av den information han delar med sig av.

   Mvh,
   Johan

   1. Johan, jag vill inte veta någonting alls om Freddes privatliv – och dit räknar jag hans mänskliga familj.

    Hundarna anser jag hör till hans yrkesliv, ja till och med hans offentliga liv, eftersom de har varit med i TV och på små filmer. Vilka de nu är.

 34. Det där förstår jag inte, varför ge våra myndigheter mer att göra med ”skitanmälningar”, anmäl de som anmälas bör.

  Fick just reda på att en som har totalt djurförbud, ändå lyckats skaffa sig hund, ansvarar för en häst som dottern rider, men likväl FÅR hon inte handskas med NÅGRA djur. Guess what, jag kommer göra en anmälan.

  Skulle jag göra en mot Fredde, vi tycker ju väldigt olika i många frågor? Absolut inte!

  Att ha skilda åsikter och ventilera dem är bra, för alla lär sig något av dem.

  Har själv fått min beskärda del av anmälningar, men de går inte så långt, just för att de är okynnesanmälningar.

  Nä, stå på dig Fredde, ci kan tycka olika, men kan inte i min vildaste fantasi förstå varför man skulle anmäla dig, om det inte handlar om ren och skär svensk avundsjuka …. Förresten, undrar om vi inte skulle ta och ”anmäla Jante” så vi slipper honom för alltid

  1. Anmäla Jante, den är jag absolut med på! 🙂
   Är nog få som ligger bakom så mycket skit som Jante…

   Mvh,
   Johan

  2. Jag skulle heller aldrig komma på tanken att polisanmäla Fredde.

   Jag har själv blivit polisanmäld en gång, för att jag hade fem-sex hundar lösa på en äng. Det tog några dagar att reda ut att ängen inte var ”offentlig plats” som anmälaren hävdade, och att det således inte rådde kopplingstvång där… Obehagligt en stund, men det är ju bara att stå på sig om det inte finns någon grund för anmälan. Och polisen lär snabbt känna igen om en viss anmälare återkommer, för att jävlas…

 35. Nu är det ju så Fredrik – Att om samma person gör ett antal ogrundade anmälningar mot dig (vilket, som du så riktigt påpekar) kostar oss skattebetalare en del pengar o polisen en del kraft som kunde lagts på annat, så visst 17 är väl det ett brott i sig? Som typ ”stalking” eller nåt med ”ogrundade anklagelser” (det heter nåt annat men jag minns inte vad nu..)
  Tycker du ska fundera på en sådan anmälan om det är befogat. Att trakassera människor är inte ok någonstans. Oavsett om den man trakasserar är känd o tycker annorlunda mot vad man själv gör.

Kommentarer inaktiverade.