Du, du är min hund!

Skärmavbild 2013-11-27 kl. 19.36.25

 

I går var ingen bra dag för mig.
Jag fick tre vuxenskäll, och en parkeringsbot!

Vuxenskäll 1 – Av en cyklist i city som skällde och skrek som en besatt. När jag genom rutan försökte fråga varför han skrek och var arg, då fick jag långfingret.
Tack för den!

Vuxenskäll 2 – Jag var och tittade på ett pågående projekt som vi arbetar med. När jag klev in i den närliggande lägenheten för att kolla på en gammal skada i lägenheten så fick jag en rejäl utskällning av kvinnan i bostaden. Mitt i utskällningen som bestod av att alla byggare var fuskare och skitstövlar, sen klämde hon in – Det gäller inte dig – men ändå fortsatte hon att skälla som tidigare.
Lite märklig känsla eftersom jag aldrig träffat henne förr.

Vuxenskäll 3 –  På min Instagram. Jag la ut en bild på en tavla jag tog en bild på idag. En ”instagramare” skällde då ut mig på instagram för att jag inte svarat på hennes mejl, men hade tid att lägga ut denna bild. Det gick ut på att jag inte ”behagat” svarat,  på mitt ”kändisskap” som gett mig hybris och så vidare……….. (?)
F’låt då att jag la ut en bild på instagram……

P – boten orkar jag inte ens berätta om. Men det var en så kallat justitiemord, så klart 🙂

Därför vill jag strunta i människor i detta inlägg och istället börja dagen med följande –

Inte jag eller annan människa går igenom livet utan att någon gång göra något dumt med flit – Det gör aldrig du!
Det spelar ingen roll om jag är på dåligt humör eller sur – Det är aldrig du!
Oavsett om jag inte ger dig den uppmärksamheten du är värd, så finns du alltid där ändå.
Jag är ofta trött och lite tråkig – Det är aldrig du!
Är jag snäll mot dig så finns du alltid där.
Är jag dum mot dig så är du ändå alltid där.
Jag kan avbryta min relation med dig när jag vill, det kan inte du men du är ändå glad över att se mig varje dag.
Du är aldrig sur när jag kommer hem oavsett om jag är sen eller har missat något jag lovat dig.
Du bryr dig aldrig om hur min frisyr ser ut, hur jag luktar, eller vilka kläder jag har på mig.
Om jag misslyckas på arbetet eller på annat sätt, så finns du alltid där utan att ens bry dig om mitt misslyckande.
Du gnäller aldrig över den mat jag ger dig, du säger aldrig att något är tråkigt.
Vill jag vara med dig dygnet runt så ställer du alltid upp, vill jag lämna bort dig en stund är det okej.
Du och jag pratar inte samma språk ändå känns det som du alltid förstår mig. Tyvärr så missförstår jag dig många gånger men även det förlåter du.

Jag säger och visar det antagligen allt för sällan, men jag älskar dig.

Du, du är min hund!

29 svar på ”Du, du är min hund!”

 1. Verkligen träffande det du skrivit om att du är min hund. Vad sedan gäller gnällspikarna och parkeringsboten, ta det med ro. Ha en bra dag, hoppas den blir bättre än gårdagen. 🙂

 2. Vilka fantastiska människor det finns!!;)
  Det du skrev om hunden satt som ett smäck!!
  Herregud så sant!!:)

  Ha en gräjtans dag!!

 3. Usch, din text fick mina tårar att rinna och nu sitter jag här och bölar. Ska gå och krama min vovve när jag postat det här.

  1. Jag blev också tokrörd av Fredriks text. Älskade lilla jycke… älskade lilla valp.
   I morse vaknade jag av den skarpa doften av bajs ifrån köket. Valpisen viftade överjävlaglad som vanligt på hela kroppen och gjorde små luftpiruetter när jag kom emot grinden i dörröppningen men hon steppade varken i bajset eller den stora kisspölen. Och när jag öppnade bakdörren ut mot trädgården så girade hon så fint förbi olyckorna. Tänk så mycket hon lärt sig på fem månader. Vilken liten klok tjej. Det händer inte så ofta nu för tiden att jag vaknar av bajs eftersom jag blir bättre och bättre på att vakna just när hundarna vaknar och hinner släppa ut lilltjejen i tid.

 4. Så sant och fint skrivet!
  Strunta i alla gnällspikar låt inte deras missnöje påverka dig.

  Ha en toppendag, nu ska vi ut och busa i skogen 🙂

 5. Hoppas att denna dag blir bättre än gårdagen! Gnällspikar finns det över allt. Låt det rinna av dig som vatten på en gås. Men parkerings boten borde du nog ta dig en funderare på. Har aldrig hört talas om någon som får så mycket botar som du 🙂 dagens tips..ta kontakt med en bil skola om du har problem med vägskyltar 😉 fantastiskt fins text annars.

 6. Synd på din ledsamma dag, klockrent alltför ofta råkar man ut för div saker, hjälpt många gånger att man har en så underbar vän på 4 ben.

 7. Egentligen ska man inte bli förvånad!!
  Sådana människor kommer vi väl alla att träffa på någon gång i livet.
  Stressade,smått hysteriska människor,som bara måste jävlas lite med andra.
  Det var så fint skrivet så man blev alldeles tårögd.
  Det är alldeles precis så det är <3
  Älskar mina vovvar.

 8. Men Fredrik, det vet du väl att det är helt ok att skälla och gnälla på hantverkare, dom är ju fuskare allihop, och så ska dom ha betalt för sitt jobb 😉
  Mycket fint skrivet om hunden och så sant.
  Önskar dig en bättre dag idag.

 9. Det finns ju ett enkelt test man kan göra för att se om det är ens hund eller ens partner som älskar en mest. Stoppa in båda i skuffen på bilen och se vem som är glad att se dig efter två timmar. 😛

  Mvh,
  Johan

 10. Vi människor är bra konstiga ibland, vi som ska vara så begåvade……!? Nej, det är tur att våra underbara djur finns!

  Fortsätt att vara den du är Fredde, härligt roligt att läsa din blogg!!!:-)

 11. Där skrev du sanningens ord, det är ju inte konstigt att det är hund som gör livet ljust långa härliga promenader, något att leka med fast man nåt 66 år. Någon som ger en bekräftelse när man pratar. Någon att utveckla ett intresse med. Som gör att man bryr sig mindre om dessa människor som lever i en bubbla i sig själv och tänker snävt. Ja att leva utan min hundtjej är ommöjligt och skulle ge en tomhet i livet. Vi pratar ju samma språk fast hon inte kan prata det gör man inte alltid med den mänskliga varelsen fast det är svenska. Sen underlättar det om den mänskliga varelsen kan säga sin mening utan att förta min mening.

 12. Du är fantastiskt! Var på en föreläsning i Piteå för 2 år sen, den var grym!

  Jag pluggar just nu på Värmdö & min svarta schäfer tjej som snart är 3 år (i jan) är hos min mamma & familjen under veckorna i öregrund.
  Jag saknar min Blixtra så galet mycket, saknar all vår träningen vi hade i Arjeplog. Den kärlek till våra hundar är så otroligt fin. Vilka djur ❤️
  Tack för att du hjälper oss att hjälpa våra hundar!
  Hälsning Lina

 13. Ja, tänk vilken ynnest det är att få äran att ta hand om djur! Särskilt då hundar ( för min del). Man får skratta varje dag, alltid är det nån som gör nåt knas. Underbart!! Hoppas att hundarna känner lite likadant?!? Det får man väl aldrig veta… Mina vovvar har varit hemlösa, så lite bättre liv för dem har jag väl kunnat ge?!? Fast vad vet jag, Timmi kanske skulle välja att jaga apor i Costa Rica’s djungel om han fick välja…fast så kärlekstörstande som han är…hm…jag vet inte..Dara som bodde på ett shelter i Alicante, hon jobbade där, med att ta hand om å gaska upp små rädda hundar, själv är hon stor vovve. Men vi har så kul ihop, inte hade de väl kunnat få det bättre än i Sverige hos mig???
  Mina älskade vovvar♥♥♥♥

Kommentarer inaktiverade.