Så här förberedde vi oss!

Skärmavbild 2013-11-04 kl. 20.36.06

 

I morgon är det Hundradio igen på Radio1.
Kl 19 00 precis som alltid.
Ring och prata hund med mig 0200 11 12 13

Jag får massa frågor om min insats på Globen i går och den Agilitytävling vi vann.
Några frågor handlar om vad jag kan om agility, några frågor handlar om hur mycket vi tränat innan, några frågor handlar om lite annat.

Jag är långt ifrån en expert på agility, men viss erfarenhet har jag. Jag har för övrigt oxå kommenterat Agilitytävlingar från USA på Eurosport några gånger.
Jag gillar agility på alla sätt.

Min insats var nog i ärlighetens namn inte så stor, men ungefär så här la vi upp det –
Dagarna innan hade jag och ryttarna viss telefonkontakt. Och jag kan avslöja att någon tog det lite med en klackspark medan andra tog detta på större allvar än vad jag trott.

Några timmar innan själva tävlingen träffades vi – ryttare, hundar, och jag – backstage på globen. Vi byggde en enkel agilitybana och körde igenom hundarna. Det såg först lite bekymmersamt ut om jag ska vara ärlig.
Vi tittade på vilket tempo hundarna arbetade i, vilken kontakt hundarna hade med sina förare, vilka signaler ryttarna skulle ge sina hundar och timingen i detta.
Jag gav lite tips och synpunkter då det gäller tempo, då det gäller tydliga signaler, och vi gick igenom vad vi skulle göra om inte allt gick som det skulle (lite fusk med andra ord).

Eftersom jag vet att Malin, Jens och Douglas är grymma tävlingsmänniskor så blev jag
inte förvånad av deras engagemang under träningen.
Det som både imponerade och förvånade var dock resultatet de gjorde på tävling och under press. De plockade verkligen ut maximalt av vad de kan.

En rolig grej på alla sätt. Inte minst förbaskat bra för hundsporten i Sverige 🙂

6 svar på ”Så här förberedde vi oss!”

      1. Det som är bäst är ”mannen som talar med hästar” ,jean francois pignon (kke felstavat), han är otroligt duktig! Riktigt imponerande!

      2. Gick in och kollade och fick faktiskt riktigt roligt en stund. Kul att se alla hundarna och deras uppträdanden. 🙂

Kommentarer inaktiverade.