Det fattar man inte om man inte förstår.

Skärmavbild 2013-12-17 kl. 16.09.15

Vår lilla Amber på ett modelljobb för tidningen Expressen för en tid sedan.
Kläder – ja
Skor – Nej
Om Amber själv får bestämma, alltså 🙂

I kväll kl 19 00 har jag mitt sista uppdrag som programledare på radio och Radio1.
I kväll ska vi prata om äckliga saker, samt oxå om relationer. Får se var vi hamnar med detta 🙂
Ring in och hjälp till – 0200 11 12 13

 

För att kunna ställa ett krav på din hund, då måste du vara värdefull för hunden.
Eller vara elak.

Jag tror kanske att det är just här diskussionerna hamnar eller handlar om.

Om en person jag inte tycker om, som jag inte har en relation med, som jag inte respekterar, kommer fram till mig och ber mig hämta en kopp kaffe, så är det troligt att jag aldrig just gör detta.

För att denna för mig betydelselösa person ska få mig att hämta en kaffe så måste denna tvinga mig med våld/hot om våld, eller muta mig med en stor summa pengar.
Under pistolhot hämtar jag givetvis en kaffe, om jag blir erbjuden tiotusen kronor så hämtar jag oxå gärna en kaffe.
Eller hur?

Men om en person som jag respekterar, som jag älskar, som jag tycker om, som jag ser som en stor tillgång – ex vis min mamma – säger åt mig å hämta en kopp kaffe, så gör jag det.
Mamma behöver inte hota mig, inte heller muta mig.

Precis likadant är det med hundar anser jag.

Ju mindre bra relation du och din hund har, desto större ”röd boll” måste du ha för att belöna.
Ju mindre bra relation du och din hund har, desto elakare måste du vara mot din hund för att kunna kräva något.

Precis likadant för en hund som för oss människor.

Jag tror att det är så att den person som eventuellt är en stark motståndare till klickerträning helt enkelt inte förstår sig på klickerträning.
Den som är stark motståndare överhuvudtaget mot en teknik eller metod som ger ett fint och bra resultat, är det just därför personen i sig inte har kunskap nog.

Sen kan man givetvis hitta sina egna favoriter och arbeta efter dessa, det anser jag inte är något fel.

Med större kunskap kommer oxå ödmjukhet.
Men det fattar man ju inte om man inte kan eller förstår 🙂

 

 

 

5 svar på ”Det fattar man inte om man inte förstår.”

 1. My way or the highway..nä så kan man inte resonera för då förstår man inte.
  Jag fick ett telefonsamtal igår från en person, ingen jag eg känner men vederbörande behövde hjälp. De hade tagit över en 1årig Schäfer och det visade sig nu att hunden kunde inte alls vara själv hemma (vilket hade utlovats att hunden kunde)

  Denna person hade pratat med flera sk hundkunniga och fått råd om hur de skulle gå tillväga(folk som sitter och gapar högt och lågt på olika hundforum)De visade sig vara metoder som inte riktigt var ok. Jag gav henne några tips och dessa köpte de och tyckte de verkade vettigt och sjysst mot jycken.

  Jag tänker lite ibland så här: hur svårt kan de va, jo riktigt svårt om man inte förstår!!

  Gällande Radio1 ikväll, kör så det ryker!!

 2. Hej!
  Jag är en tjej som är 14 år. Jag har alltid älskat hundar, stora som små. Jag har alltid velat ha hund, men vi i familjen har inte kunnat skaffa en pga de levnadsförhållandena vi left i, då min pappa var sjuk i cancer. Han dog för ungefär ett år sedan. Nu har våran familj fått in rutinerna igen och bearbetat sorgen någorlunda.
  Vi i familjen har funderat på att bli fodervärd åt försvarsmakten, vilket då resulterar i att det kommer att vara en schäferhund. (vilket inte gör situationen sämre eftersom jag älskar schäferhundar)

  Min fråga är om du vet något ställe där man kan gå ut med hundar / hjälpa hundar när man är under 18. Jag är stammis på stockholms stadsbiblotek’s hundavdelning. Har läst sjukt många böcker, även dina. Visst, böcker är bra men man är sig bäst av ”learn by doing”.
  Inga av mina kompisar/bekanta har hund. Hundstallet har 18 års gräns. Jag vill inte ha några pengar överhuvudtaget, det bryr jag mig inte om. Vill göra det för att jag älskar hundar och vill hjälpa dem.. Så åter igen. Vet du något ställe där man kan gå ut med hundar / hjälpa dem när man är under 18?

 3. Visst är det så, i en nära relation får man respons om man ber om saker, utan att man behöver skälla eller muta, i en nära relation kan man även knuffa till sambon lätt på axeln när han är inne i ett tvprogram och inte lyssnar när jag säger något viktigt, då släpper han tvn, tittar på mig och lyssnar, sen får han återgå till tvn =)

  Tror det kallas kärlek o respekt <3

Kommentarer inaktiverade.