Ett smakprov från min kommande bok.

Här kan du läsa lite av en text som kommer i min nya bok. Texten är visserligen inte korrigerad, men det är ändå ett litet smakprov.
Texten är hämtad ur ett kapitel som handlar om hunden som inte ska bli besvärlig då det kommer besök till bostaden. Men kapitlet handlar oxå om hur man kan lösa ett problem med att hunden ex vis skäller då det kommer besök.

 

””””Då jag fått en ny hund i min ägo, och när jag lagar mat första gången och ska ställa fram maten på bordet så kanske hunden på grund av dofter är lite intresserad.
Men eftersom hunden inte riktigt vet vad som gäller och därför ser lite orolig ut, så lockar jag fram hunden till matbordet så att hunden kan få lukta och smaka lite.
Första gången är hunden lite försiktig, men den kommer snart på att detta är trevligt.
När hunden ätit en stund av min mat puttar jag försiktigt undan hunden eller tar undan hunden med hjälp av ett kommando jag lärt hunden – ”Gå nu och lägg dig!”
Nästa gång jag lagar mat så vet hunden att en del av maten faktiskt är till hunden och hunden är nu inte alls lika osäker.
Att hunden visar sig själv mer säker då jag lagar mat, och ställer fram maten på bordet, tycker jag nu är skönt.
Jag vill ju inte att min hund ska vara osäker.
Nu när jag ställer fram maten på bordet behöver jag inte längre locka på hunden, hunden tar för sig av sig självt.
Jag måste nu vara lite snabbare att få bort hunden eftersom hunden annars äter upp all mat själv.
Som tidigare puttar jag bort hunden, även om det är svårare nu. Eller också använder jag mig av samma kommando som tidigare – gå och lägg dig – men nu lägger sig hunden under bordet och detta med stor fokus på vad som finns på bordet.
Efter en tid, en relativt kort tid, är hunden så intensiv då jag ska ställa fram maten på bordet så att jag tycker det börjar bli besvärligt.
Hunden hoppar på mig och försöker stjäla maten innan jag ens ställt maten på bordet. Och när hunden äter maten på bordet har jag väldigt svårt att få bort hunden från maten så att det även räcker till mig.
Jag puttar på hunden, men det hjälper inte. Jag säger åt hunden att gå och lägga sig, men det hjälper inte heller.
Därför provar jag nu andra tekniker eller metoder.
Jag provar att stampa med foten i golvet samtidigt som jag säger – Nej!
Jag provar att säga – gå och lägg dig – med en allt grövre röst.
Jag provar till och med att spruta vatten på hunden, men inget fungerar.
Det verkar nu som att hunden tål vad som helst för att kunna äta upp maten.

Därför försöker jag nu lösa problemet, som jag själv har skapat, med att lära hunden att om du sätter dig ner bredvid matbordet och väntar en stund, sen kan du få gå upp på bordet och äta upp resterna.”””

Denna text kommer att finnas i inledningen av kapitlet där jag verkligen vill visa läsaren att detta problem – Besvärlig hund vid besök – precis som de flesta andra problem beror på att ägaren själv skapat problemet.

God morgon!

8 svar på ”Ett smakprov från min kommande bok.”

  1. När jag började läsa tänkte jag oxå ”Va f**n, e han go eller…”. 😀

    Tur att jag fortsatte läsa. Tror det kan bli ett riktigt bra kapitel då väldigt många troligtvis kommer haja till och tänka efter lite oavsett hur man resonerar i frågan. Well done ! 🙂

    Mvh,
    Johan

  2. Men hallå där, vad är nu detta… Tycker inte det är okay att hunden får hoppa upp på bordet för att ta resterna. Allra helst skall den inte heller sitta med vid matbordet medan man äter, något som tyvärr förekommer i detta huset. Tack och lov bara när vi är själva hemma. Har vi gäster är hon väldigt väluppfostrad – eller nåja, nästan i alla fall – hon lägger sig gärna under bordet i hopp om att något skall falla ner till henne. Inte okay annars att ta sådant som hamnar på golvet utan lov. Eftersom jag äter mycket medicin är det rätt lätt hänt att någon tablett hamnar där också och det är inte så lyckat.

    God fortsättning till er alla och gott nytt år. Idag har vi fått snö igen så nu är det livat och glatt ute. 🙂

Kommentarer inaktiverade.