Ibland känns det nästan kusligt.

Skärmavbild 2013-12-27 kl. 21.32.38

 

En Instagram ”selfie” på mig då jag sitter och arbetar med min kommande bok.
Det är givetvis en hundbok och den kommer att finnas för försäljning först i slutet av sommaren 2014 skulle jag tro.
Men om du inte kan vänta tills dess så kan du alltid ta en titt i min senaste bok – Stora hundboken – eller någon av mina tidigare böcker.    🙂

Jag sitter ju i min bostad och arbetar, men lägg märke till kaffemuggen i papper lite längre bak i bilden. 🙂  🙂
Ni som följt mig en längre tid vet ju att jag gärna och dessutom mer än gärna dricker kaffe ur pappersmugg.

I går kväll satt jag och snickrade lite på ett kapitel som ska komma och handla om barn och hund.
Det är för mig ett oerhört viktigt kapitel av flera anledningar. Dels så är det många barn som tyvärr blir bitna av hundar och är sedan rädd för hundar resten av livet. Men sedan är det oxå hundar som har ett besvärligt liv tack vare barn och att deras föräldrar inte tar sitt fulla ansvar.
Sen en hel del annat som har med detta att göra.
Intressant är det att skriva om i alla fall, hoppas det blir lika intressant att läsa om det sedan oxå.

 

Fråga – 

Hej, jag och min kompis har tre frågor till dig jag önskar svar på.
1/ Vilken är den bästa kurs/utbildning att gå om man vill bli duktig på hundar?
2/ Vad är det största felet man kan göra som hundinstruktör?
3/ Vad i ämnet hund är du bäst på tycker du själv?

Tacksam för svar, hälsn XXXX och XXXXXXXX

Svar –

Hej och tack för ert brev.
1. Denna fråga kan jag faktiskt inte svara på. Det finns en mängd olika utbildningar man kan gå och dessa är säkert bra på olika sätt.
Men att bli duktig på hund handlar minst av allt om olka utbildningar tycker jag. Det handlar till absolut största delen av att praktiskt arbeta med hund, att umgås med hund, att träna hund.

2. Oj ,detta var oxå en bra men klurig fråga. Kanske är det största felet man kan göra att man inte läser av hunden rätt. Men egentligen handlar det inte om att göra fel, det handlar mer om kunskap.
Då får svaret på denna fråga bli – När man slutar att lära sig mer.

3. Det är enligt mig själv att läsa av hunden samt att kommunicera med hunden på ett sätt som gör att hunden förstår och känner sig trygg.
Detta är en känsla som jag haft mer eller mindre hela mitt liv och ibland tycker jag att det går så bra så att det nästan blir kusligt.
Jag har nog lättare att förstå och kommunicera med en hund än vad jag har med människor.

Tack för era frågor// Fredrik Steen.

 

God morgon!

 

7 svar på ”Ibland känns det nästan kusligt.”

 1. Kluriga frågor som är svårt att svara rakt på :-)! Jag blev instruktör genom IMMI tex o det ingick problemhundslösning, hundpsykologi o ledarskap för att nämna lite som jag har haft enorm nytta av! Viktigast tror jag ändå att ta varje hund som individ när det gäller fråga 2. Ser fram emot boken!!!

 2. Såååå svåra frågor! Ibland önskar jag lite fler föräldrar var lika ambitiösa som ni alla här! Hur många föräldrar till barn finns det inte som varit fel föräldrar för sina barn!? Som förälder kan man i alla fall ibland få vara ”good enough”. Som matte skall man helst vara perfekt. Vi har en 1-årig Viszla, stark, harmonisk, smart och kanske lite föööör social, men älskar alla och alltid glad o lekfull! På semestern har hon nu smutsat ner i ( lite stress över förändring o nya människor) i hyrd lägenher på heltäckningsmatta och gjort klomärken på dörren. De vill att vi byter matta ( gammal ) i hela lägenheten 50m2, och reparerar dörrar. Någon som har erfarenher av liknande. Jag är så ledsen och vill gärna göra rätt. Inte lätt att få till det perfekt alltid! Är detta priset man får betala för att ha hund, familj o alla harmoniska tillsammans? Glad för kommentarer! All the best. Ia

  1. Jodå, vi har nog alla råkat ut för liknande händelser. I mitt fall så firade vi nyår med gäster och en av gästerna hade en svindyr ytterrock som alla beundrade när han kom. När gästerna gick hem var rocken strimlad i atomer av vår ettåriga hund som troligtvis letat efter godis i fickorna. Vi trodde att han låg i hallen och sov.. Den jävla rocken gick inte att få tag i heller utan vi var tvingade att specialbeställa en likadan.
   Samma hund var van vid att vara ensam i vårt gamla hus och så flyttade vi in i ett nybyggt hus och lämnade honom ensam några dagar senare. Det hade nog gått bra om inte en person ringt på dörren och det ljudet var konstigt för den stackars hunden. Alla våra dörrar på nedervåningen blev fullständigt sönderrivna av honom när han försökte ta sej ut.
   Var det helt mitt fel båda gångerna? Ja, naturligtvis.

   Ring ert försäkringsbolag på måndag så ordnar det sej så ni enbart behöver betala självrisken.
   Olyckor händer även i harmoniska familjer så försök se det positivt. Det kunde ha varit en värre olycka…

   1. Hej Anna, tusen tack för dina ord! Hade ni specialförsäkring för hunden eller täcker en vanlig hemförsäkring tror du? Verkar helt knäppt men jag har tecknat en försäkring som börjar gälla 1a januari 2014. Rätt typiskt!
    Det där med rocken var ju så förargligt! Oj vad man utsätter sig för när man har hund! Ett riktigt gott nytt år till dig och er! Maria

    1. Vi har en vanlig hemförsäkring och där ingår ”drulleolyckor” som du orsakar. Du är ju ansvarig för din hund och alltså du som orsakat olyckan.

     Läs på det finstilta i din försäkring så du vet hur du ska lägga orden innan du ringer…
     Har du ingen hemförsäkring är det surt förstås.

Kommentarer inaktiverade.