Min tax bits i rumpan……

Sitter just nu på vår altan som är bara några meter från Indiska oceanen. Det börjar bli mörkt, och det luktar grillat och eld så där som det gör på exotiska platser vid matlagning.
Syrsorna börjar låta och lugnet lägger sig.
Solen går just nu ner i havet, och havet är i princip spegelblankt.

Emma och ungarna duschar och gör sig redo för grillad fisk och skaldjur på stranden där fiskebåtarna lagt till för att tillaga det dom tidigare fångat.
Paradiset på jorden om du frågar mig.

 

Fråga –

Hej Fredrik Steen, hundcoachen.

Min tax på 3 år har börjat bita små barn (3-10år) i rumpan. När barnen ska hälsa på hunden vill hunden inte gå fram utan står på någon meter och skäller. Så fort denna ritual är över och barnet vänder sig om – Smack!

Vad ska jag göra åt detta, jag har en längre tid låtit barn ge hunden godis men jag tycker inget verkar bli bättre av det?

Tacksam för svar X

Svar –

Hej, för mig finns bara en lösning. Från och med nu får barn eller hund inte hälsa på varandra. Punkt slut!
Förbjud varje typ av engagemang från både barn och hund.
Dessutom… när barnet vänder sig om… då vet du att det sker. Ha extra kontroll/krav innan detta sker, på så sätt sker det inte.

Glöm detta med att lära hunden – Barn är snälla!
Det går mycket sällan eller aldrig.

Ju längre tid det nu går och detta aldrig händer… desto närmre en problemfri hund har du.
Var konsekvent, hjälp hunden att slippa barn.

Anledningen till att hunden biter i baken är för att ”hotet” från barnen är mindre där.

/ Fredrik Steen

 

5 svar på ”Min tax bits i rumpan……”

 1. Jag tänker så här –

  Hunden har ganska säkert aldrig tyckt om barn, utan alltid varit reserverad. Socialiseringen ska ske redan i valpåldern, då man på ett positivt sätt låter valpen vara nyfiken och ta kontakt med lugna, trevliga människor och hundar. Att börja när hunden är vuxen är mycket svårare, ibland inte möjligt.

  Om hunden tidigare har varit förtjust i barn men plötsligt har ändrat sig så kan den ev vara sjuk.

  Jag skulle också råda frågeställaren att alla lär sig hundens s k lugnande signaler. (Sök på nätet) Redan när hunden t ex tittar åt sidan så visar den ”du är för på”. Man ska lära sig att känna igen och respektera hundens allra första signaler om att den är obekväm i situationen.

  Barnen ska hädanefter totalt strunta i hunden, sluta försöka ställa sig in hos en rädd hund. Inte ens titta på den! Då blir hunden tryggare och det kan göra att den slutar att bita bakifrån.

 2. Din replik om att Zanzibar är paradiset på jorden gjorde mig nyfiken. Så jag googlade på hur läget är i Tanzania och den delvis självständiga ön Zanzibar just nu.

  Zanzibar har en befolkning som till 90 % är muslimer (sunni) och har en egen regering. Spänningarna till centralregeringen på fastlandet har ökat då Zanzibars muslimer alltmer radikaliserats. Ön har blivit ett religiöst slagfält mellan de moderata, toleranta sufiska muslimerna och anhängare av wahhabism, en bokstravstrogen, fundamentalistisk inriktning av islam.

  Brottsligheten har också ökat och är mer våldsam än tidigare. Som resenär uppmanas du att ”klä dig konservativt”, uppträda försiktigt och undvika att hamna ensam på avlägsna stränder eller i stora folksamlingar, demonstrationer och religiösa ceremonier som kan leda till upplopp.

  Homosexualitet är förbjuden på ön.

  Källor:
  Finländska utrikesministeriet (jan 2014).
  Svenska utrikesdepartementet/Reseinformation från Sveriges ambassader.
  Wikipedia.

  1. Får hoppas att dessa religiösa fundamentalister inte lyckas förstöra detta paradis med sitt tjafs…

   Mvh,
   Johan

   1. Ja, verkligen, Johan.
    Religiös fundamentalism ställer till ett rent helvete. Så många människor kommer till skada p g a tokstollar och religiösa maktstrukturer. Oavsett om den är kristet högerkonservativ eller islamism med sharialagar.

    Hoppas Fredrik och familjen njuter av semestern och att de passar på att lära sig något om landet.

Kommentarer inaktiverade.