Diskussionerna drog igång redan i går kväll!

20140301-091903.jpg

 

God morgon här ifrån Göteborg.

Nu sitter vi och väntar på att det ska dra igång. På bilden jag själv och Biologen och Etologen Lars Fält.

I dag föreläser Lars Fält, Göran Bodegård, Hans Rosenberg, och till sist även jag själv.
Jag tror faktiskt det kan bli en oerhört intresserad dag idag.

I går kväll var jag trött som tusan och hade planerat att gå och lägga mig tidigt. Men intressanta diskussioner oss emellan kom upp redan vid middagen vilket innebär att jag inte kom i säng förrän midnatt i alla fall.

Bland annat kom vi in på diskussioner om rasers förändring över tid. Jag la fram mina synpunkter om att man fokuserar på denna förändring i huvudsak på utseende, och alldeles för lite, eller till och med inget alls på detta med förändring av hundens sätt att arbeta.
Att bruks och andra tävlingar också bidrar till förändring av raser genom tid, det är en sak som är helt säker. Och enligt mig då något man pratar alldeles för lite om.

Det kändes som kennelklubbens representanter tyckte detta var intressant och på något sätt kanske ”nåt nytt” på så sätt att man inte arbetat med detta.
Lars Fält sa inte så mycket då jag lyfte detta ämne, men han nickade och log brett.

Nu drar vi igång!  🙂

 

Ps… Hans Rosenberg Skk hälsar så gott!!

12 svar på ”Diskussionerna drog igång redan i går kväll!”

 1. Lars Fält har nu avslutat sitt prat och Lars personifierar det jag brukar säga – Ju mer hund man kan, desto ödmjukare blir man!
  Oerhört bra och intressant – jag har funnit en bästis! 🙂

  Nu kör Hans Rosenberg….. det ska oxå bli oerhört intressant! 🙂

 2. Väldigt trevlig dag med givande debatt, Tack !!! Nu hoppas vi på en uppföljning 🙂

 3. Det är tråkigt när rasernas arbetsegenskaper försvinner. Min första isländska fårhund, köpt för drygt 20 år sedan, hade många fler talanger än nummer två som jag köpte för några år sedan. Min första isländska fårhund fick en tvåa på sin enda utställning och var inte helt rastypisk i utseendet. Min andra vann sin ras första gången hon ställdes ut.
  Så den första var inte utställningsvacker – men blev SLCH, kunde spåra, valla mm.
  Den andra är utställningsvacker – men kan inte så mycket, är inte lika klok, har för mycket kamplust och jaktlust (ej rastypiskt) mm…
  Suck…
  (Men man kanske inte ska dra några slutsatser bara baserat på detta exempel)

  1. Klart man kan dra (korrekta) slutsatser av detta exempel. Man får bara passa sig för att dra för generella slutsatser… 🙂

   Mvh,
   Johan

 4. Tycker mig se att inlägget om sanningen om Zanzibar har försvunnit. Kanske Agria som plockade bort. Synd, det kändes som viktig info.

  1. Vad ahndlade inlägget om? Jag har missat det helt och hållet men vill gärna veta sanningen om Zanzibar. just nu är jag i.o.f.s helt uppkopplad på läget i Ukraina. Glädjen över störtandet av Yanukovytj som nu snabbt förbyts i skräck för vad som ska komma…
   Om Ryssland annekterar/ockuperar Krimhalvön, och andra delar av landet, är vi förmodligen en hårsmån från ett nytt ”kallt krig”.

Kommentarer inaktiverade.