Därför angrep hunden flickan i barnvagnen (?)

radiop4

 

I veckan som gick var jag med en sväng i Sveriges Radio P4 Extra och pratade hund.
Idag ringde dom och önskade min medverkan i morgon Söndag.

Exakt vilken tid det blir har vi inte bestämt ännu, men någon gång mellan 13 -15.
Du som följer mig på Instagram ( @hundcoachen ) kan se i morgon vilken tid det blir 🙂

 

Hur kommer det sig att en hund hoppar upp i en barnvagn och biter ett barn?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18630687.ab …

I aftonbladet kunde vi läsa om detta hemska som inte får ske.

Mina gissningar hur och varför detta hände är sannolikt lika bra som dina, men för mig då jag läser artikeln blir jag förundrad.

Hunden hoppar upp i barnvagnen och biter flickan på tio månader. Flickan tas till sjukhus och flickan får lämna timmar senare.

Med andra ord är inte skadan stor (allt är relativt) även om det som inträffat är rent utav förjävligt och förbannat oacceptabelt.

Två alternativ finns som jag ser det –

Antingen blev hunden skrämd/överraskad över att det helt plötsligt rörde på sig i vagnen, och därför gick till angrepp, eller så är det en, för hunden, leksituation.
Ytterligare en gissning är det sistnämnda – leksituation – eftersom man relativt fort fick bort hunden och att skadorna inte blev större än vad dom blev.

Åter igen, även om det börjar bli tjatigt – Brist på ansvar över att man har ett djur i koppel, ett romantiserande över hund (min hund är så snäll, vilket ingen hund är då hunden blir engagerad tillräckligt).
Oavsett hur detta gick till så har hundägaren inte haft kontroll på sin hund – Punkt slut!

Hunden kommer om jag får gissa sannolikt att avlivas, och en än gång är det möjligt att en trevlig hund med oansvariga ägare indirekt dödar sin hund.

Mina tankar går i kväll till flickan och hennes föräldrar, till hunden, och inte minst på mitt och andras arbete mot förbud av vissa hundraser.

Djupt tragiskt!

Hörs på Radio P4 i morgon!

50 svar på ”Därför angrep hunden flickan i barnvagnen (?)”

 1. Säker på att det inte är rasrelaterat? Säker på att det inte är en icke kontrollerad kamphandling? Säker på att det inte är någonting som skulle kunna hända igen?

  1. Hundar med kamphistoria, även Amstaff, är avlad på att inte bita människor. Sedan MÅNGA generationer. På 1920-talet var American Pitbull Terrier den överlägset vanligaste familjehunden i USA. Du behöver inte vara rädd.

 2. Väldigt tragiskt när sånt får hända.
  Men de är inte en specifik ras fel.
  De handlar om ägaren.
  Kunde lika väl vara en mellan pudel i samma ägares händer.

  Att förbjuda specifika raser?
  Fel.
  Då får hundar helt förbjudas!
  För vilken hund som helst kan bli farlig i fel händer!

  Har mött massor av rädda/ agressiva / osäkra hundar
  Ingen av dem har varit amstaff eller av bull raser.
  Men små hundar som gör utfall mot mig eller min hund på 40kg.
  Ja inte bara små utan av alla dess slag.
  Men inte en enda ur bull släktet.
  antar jag haft en jävla tur?

 3. Lasse min vän 🙂 – jag är inte säker på någonting i denna händelse eftersom jag inte själv sett vad som hänt. som jag sa – Gissningar som inte är bättre än andras 🙂
  Men även om jag tror/tycker att det finns en mängd andra raser som är minst lika ”farliga” som denna ras, så tror jag inte på att det är rasspecifikt.
  Däremot kan det mycket väl vara rasspecifikt att man får en känsla av att det finns fler oseriösa hundägare som väljer denna typ av hund.
  Jag tror inte riktigt på en ren kamphandling i denna situation. Jag tror att skadorna hade blivit betydligt mer allvarliga då.
  Till sist – jag är säker på att liknande saker, till och med värre saker kommer hända igen. Så länge vi romantiserar omkring hund, och så länge det finns ägare som inte har kontroll på sin hund – då kommer det att ske igen!
  Så tänker jag 🙂

   1. ja tragiskt får man väl börja med, men varför ska det alltid vara så dramatiskt,,,,attack,anfall,slita….o barnet fick fara hem snabbt. Alltså inga stora skador, man har inte sett ,men tänkte mej en lekgrej, kanske ett lurvigt skinn ….bus. .. Men givetvis ska man ju ha koll på sin hund så att det inget händer, men man kan se på flera ställen där folk har problem med oseriösa hundägare, de har de lösa, bevisligen skadat folk, påkörda mm det är som om polis/länsstyrelse inte tar det på allvar. Sådana personer kan förstöra för en hel by. ÅÅÅåå det är inte!! hundarna fel.,

 4. Eftersom det står ”hund” i artikeln så kan vi nog sluta oss till att det inte handlar om en hund av kamptyp. Aftonbladet brukar vara snabba med epiteten kamp- eller mördarhund.

  Vidare så verkar det som om det inte var hundens ägare som hade hand om hunden, just då.

  Oavsett hur man vrider och vänder på det så är det tveklöst så att ägaren är den ytterst ansvariga för händelsen, även om man naturligtvis måste ifrågasätta hur den som hade hunden har betett sig.
  Han har ju inte haft full kontroll i alla fall.

  1. På Rapport talar de tydligt om att det är just en hund av rasen amstaff, ja de uttalar tom hela rasnamnet. De sa också att ägaren till hunden är gripen.

 5. Min gissning lite så här ur det blå är att även om kampraser förbjuds, så kommer andra raser allteftersom framträda som ”farliga”. Alla hundraser är väl benägna att agera farligt i olika situationer, oavsett ras. Det är väl ganska individuellt egentligen? Och mycket beror väl på ägaren. Skaffar en individ en hund ska denna individ kunna hantera den också. Så länge vi människor felar med hunden desto fler ”fel” gör hunden. Man borde ju istället gå till källan av problemet, som jag gissar på hänger på okunskap och/eller skeva avsikter.

  Rasens kamplust står väl dessutom vi människor och våran avel för från första början?
  Då borde vi ansvara för den också.

  Bara en spontan tanke.

 6. Är väldigt enig med dig Fredrik, alltför många förstår inte att det faktiskt är ett rovdjur som de har hand om, inte ett sött kramdjur. Och att det man lär sin hund eller inte lär sig hund kommer att visa sig under hundens levnad.

  Jag har själv hundar som betraktas som snälla, trevliga, vänliga individer (och som ras) men aldrig att jag ens skulle stå så nära en barnvagn att det fanns minsta risk att hundarna skulle ta sig fram till vagnen och upp i den samma. Finns ingen anledning att ta risken även om jag står och pratar med föräldern.

  Det som hände får inte hända, ändå händer det gång på gång. För mig spelar det ingen roll vad det är för ras, det har inte med rasen i sig att göra, det har med ägaren att göra och jag tycker att det börjar bli dags för hundägare att förstå att de har skyldigheter, gentemot sin omgivning, som hundägare, de har inte rättigheter, de har skyldigheter, att se till att deras hund fungerar i samhället, inte ställer till med saker, inte skrämmer människor. Kan inte hundägare ta sitt ansvar ska de inte ha hund och vi får räkna med fler och fler förbud, är det det vi vill ha? Nej det är det ju inte.
  Kan inte hundägare ta hand om sin hund och se till att den fungerar i vårt samhälle kan konsekvensen av det bli att hunden avlivas. Det är inte hundens fel i de flesta lägen men ska vi då istället ha rehabcenter för de hundar vars ägare inte kan ta ansvar för sin hund? Och hundägare som skaffar en till hund som sen hamnar där även den…

  Tragiskt det som hände idag, hoppas barnet inte får bestående men av händelsen och hoppas att vi slipper fler liknande händelser framöver (vilket jag inte tror vi gör tyvärr).

 7. Är det inte så också att tikar oavsett ras har moderskänslor
  Att de kan ta an sig små bebisar som sina valpar
  Kan det vara nått sånt i det här fallet?
  Nån teori om det Fredrik?

 8. Man född 1988, som hade hand om hunden vid tillfället. Han misstänks för grovt vållande till kroppsskada och brott mot lagen om tillsyn om hundar och katter.

  Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han är inte hundens ägare.

  – Han var påverkad av någonting vid tillfället, vad vet vi inte än, säger Robert Öhman, vakthavande befäl på polisen.

 9. Läste någonstans att det var en mastiff,ev mastiffblandis. Oavsett ras så är det väldigt synd att sånt här händer.
  Nu tror jag eg inte att hunden var ute efter att direkt skada. Då hade barnet,som Fredrik skriver, varit betydligt mer skadad,nu blev det ju ”bara” ett nafs/bett.

  Men det här förstör för så många seriösa hundägare med liknande raser. Nu får media ännu mer att skriva om dessa ”farliga kamphundar”

  Hade inte blivit såna här rubriker om det var en ex golden som var gh (gärningshund 😉 )

  1. Håller med dig!

   Men tror faktiskt att det blivit rubriker om detta även om det varit en hundras som bedöms vara ”snäll” som var inblandad. Det är ett så litet barn det handlar om och barnet var inte involverat med hunden då den bet.

 10. Så sorgligt på så många plan det här!

  Jag är inte för förbud av vissa hundraser, men man blir lite modfälld när sånt här händer om och om igen. Det är absolut ägarens fel som inte tagit ansvar för sin hund, men med dagens lagar och regler verkar vi ju inte komma någon vart alls 🙁 Om de oseriösa bara kunde låta bli att skaffa dessa hundar, men det kommer ju inte att ske.
  Ett rasförbud skulle säkerligen i förlängningen endast medföra att de skaffar andra ”coola” och ”farliga” hundar, för hundarna skulle det givetvis vara lika illa som det är för de kamphundar som idag har dessa idioter till ägare. Men för barn, småhundar och andra som råkar illa ut skulle det kanske i alla fall inte får fullt lika tråkiga konsekvenser. (Jodå jag har fått berättat för mig att de ”flesta och värsta” hundbetten är taxar och olika småhundar skyldiga till, men med en dåres envishet skulle jag hävda att jag hellre blir biten av en tax än en ”kamphund”…)

  1. 21 februari 2014
   Biten av polishund får skadestånd
   En flicka i Lunds kommun får 13 800 kronor i skadestånd av Rikspolisstyrelsen efter att hon blivit biten av en polishund.
   Den då 14-åriga flickan skulle klappa hunden då den bet tag i hennes underarm. Trots att hunden släppte taget när hundföraren sade till orsakade betten djupa hål i armens över och undersida, skriver Sydsvenskan på nätet.

   Samtliga inblandade är överens om att olyckan var en olyckshändelse…

   Hunden har avlivats efter att mentala brister kunnat konstateras.

   1. Precis. Om man bortser från händelsen med flickan i vagnen så föds det faktiskt, hör o häpna, hundar med mentala brister. Oavsett hur mycket o hur ägaren arbetar med sin hund så finns de där. Så man kan inte i alla olycksfall ”hänga” ägaren

    1. Nej det är klart, en hund är en levande individ precis som ägaren och kan därigenom agera på ”eget bevåg” oavsett uppfostran. Men generellt sett skulle jag ändå vilja påstå att vi har ett större problem med ”kamphundar” och andra liknande raser än vi behövt ha om alla ägare uppfostrat och tagit ansvar för sina hundar.

 11. Hej Fredrik!
  Blir nyfiken (och en smula oroad) när du skriver om ditt arbete att förbjuda vissa hundraser. Vad är det för hundraser du har i åtanke då?

 12. Hund är en social fråga, även i Norge och Danmark.

  Norge:
  Hund en social fråga: ”Det är förbjudet att hålla schäferhund, dobermannpinscher eller hund som är korsprodukter av någon av dessa raser”
  Bra och dåliga raser och bra och dåliga människor. De farliga hundarna i lagstiftningsarbetet och åtgärderna mot dem säger något om förändringen från ett synsätt där rashunden blev associerad med personer med hög moralisk standard och blandraser med ”vanligt folk” till ett förmodat sammanhang mellan bra och dåliga raser och bra och dåliga människor.
  http://bit.ly/16r24V9

  Danmark:
  ”Fint folk” deras hundar rör vi inte . Även om de biter. Och definitivt inte när de som en schäfer också fungerar som polishundar. Nej skall vi ha ett förbud, får det endast påverka en mycket specifik typ av hundägare.
  http://bit.ly/ZpMf9T

 13. I norrländska tidningar har det även stått dogo canario/ mastiff korsning.
  Hunden omhändertogs och än har inte verkliga rasen tagits reda på, bara för att någon säger den ena eller andra rasen är det inte samma som att det är sant.
  Leif Persson. Ring mig, annars måste jag åka till storstan och slå dig lite ;P

 14. Jag känner såhär fredrik, när ska någon ta ansvar och välkomna dessa hundägare med dessa hundar? Vet själv jag som har en JRT hur mycket vi behöver träna för att han ska må bra vi tränar jaktapportering, uppletande och lydnad. Ser bara framför mig att dessa hundar behöver få mentalstimulering av olika brukssporter.
  Jag tror inte alla som äger dessa hundar vill att deras hund ska bita andra tror majoriteten vill väl men är okunniga.

  När ska skk eller sbk välkomna dessa hundägare och ge de kunskap?

  Är så förbannat trött på att vi snackar om att det inte är hundens fel utan ägarnas ( såklart är det ju så) men när ska de utbildade proffsen nå ut till dessa människor? Jag bara spekulerar nu, men många köper ju dessa hundar för de är billigare än rashundar kanske är det fördyrt för dessa personer att gå på hundkurs, de kanske borde få bidrag för att ta sig till klubben.

  Bara tankar såklart men oerhört tröttsamt att läsa och stackars familj och barn:(

  1. Hur det än är så har du som hundägare ett ansvar, köper man en hund ska man också kunna tillgodose dess behov, det kan man väl inte lämpa över på andra. Jag tar ansvar för mina hundar, varför skulle jag betala för att andra ska ta ansvar för sina hundar.
   På brukshundklubben tex är alla välkomna, blandras som renras, där finns ett stort kursutbud för alla men intresset att ta sig dit måste finnas hos hundägaren själv.
   Alla som håller på med krusverksamhet är inte utbildade proffs som lever på detta, de stora flertalet gör det på ideell basis. Där jag bor tar det 5 min att gå från centrum till brukshundklubben, de som har ett genuint intresse ser till att utbilda sig och sin hund på kurs.

   Hur du än vänder på det så kommer man tillbaka till ägaren, det är ägaren och ägarens ansvar det handlar om, finns lagar som reglerar detta. Lånar ägaren ut hunden till någon som inte är lämplig så är det likafullt ägarens ansvar. Kan man inte ta sitt ansvar så kanske man inte ska ha någon hund alls.

   1. Jo absolut är alla välkomna men varför ser man inte dessa människor med hund på klubben?
    Har de verkligen fått tillräcklig kunskap om vad brukshundsklubben har för verksamhet. Jag är inte helt säker på det.

    Vi kan absolut enbart skylla på alla ägare men någonstans har vi ett samhällsansvar. Vi läser hela tiden om att dessa typer av hundar biter någon hund eller människa, ska vi bara stå där och blunda och låta flera människor och hundar skadas?
    Jag tycker vi har ett ansvar att sprida kunskap om att brukshundsklubben finns och det eventuellt borde finnas stöd för de som inte har råd. Även om det är under fel provinser att skaffa hund så gör folk det ändå!

    1. Jag tror inte dessa hundägare skulle besöka brukshundklubben även om dom skulle få gratis kurser och råd/hjälp och utbildning.

     Dom här hundägarna är alldeles för tuffa för nåt sånt.

     Tror inte dom är speciellt hundintresserade heller.

    2. Samhällsansvar, visst, det är bara att anmäla till polisen och till länsstyrelsen när man ser felaktigheter i hundhållningen. Tyvärr händer inte mycket den vägen och vad ska man göra då, gå emellan själv och be dem gå kurs med sin hund? Tror inte det…
     De flesta av detta klientel är förmodligen mest intresserade av att ha en hund som just gör det vissa gör, går till attack. De har en hund istället för ett vapen för det ger lägre straff. Ta ifrån dem hunden och ge djurförbud är kanske en bit på väg, skaffar de då en ny så bryter de mot fler lagar och kanske att straffet kan bli hårdare. Biter kanske inte eftersom en hel del av de som hamnar i fängelse på korta straff ser det som en träningsperiod och vila…

     Så jag tror tyvärr inte att vi laglydiga medborgare kan lära dessa mindre laglydiga så mycket om hundhållning. Känns mest som om vi är på väg mot hur de har det i landet i väster på andra sidan Atlanten…

     1. Ni båda har bra poäng men det betyder att vi kommer läsa om betydligt fler fall. Jag vill verkligen inte att det blir rasförbud för egentligen älskar jag dessa hundar men blir så oerhört ledsen för de drabbades skull. Min far blev biten av en sån typ av hund som ägdes av en sån typ av ägare pga att hen tappade koppler. Men själv har jag bara stött på trevliga hundar an denna kaliber samt ägare!

 15. Varför är det oftast en viss typ av ras som går till attack ?
  Sedan hävdar många att det är ALDRIG rasrelaterat, men varför har då vissa raser tagits fram ?
  Var det inte så att det fanns en baktanke till användningsområdet för rasen ?
  Tycker nog inte att man skall blunda för detta, oavsett hur mycket man älskar sin hund.

  1. Tror inte det alltid är en viss ras som går till attack. Att det sen är populära raser som toppar listan är ju inte så konstigt då det finns många av dem. Särskilt om de är populära i kretsar som skaffar hund av fel orsak.

   Frågan som måste besvaras är ju om resultatet hade varit annorlunda om dessa personer haft andra raser. Jag är tveksam…

   Men visst har du en poäng med att det inte hade hänt om inte hunden haft det i sig…men det tror jag är mer kopplat till arten snarare än rasen. 🙂

   Mvh,
   Johan

  2. I just detta fall framkommer det fakta som gör att man inte är förvånad.
   Den som hade hand om hunden var känd av polisen. Han var påverkad av något.
   Jag tror knappast den killen har med sig just denna hund för att det är så puttinuttigt med hund. Eller att han planerar att träna bruks med den.

   Den typen av människor vill ha med sig en ”farlig” hund.
   Dels för att det är ungefär lika ballt som att vifta med en skarpladdad pistol. eller vifta med en kniv. I dom kretsar som personen rör sig på.
   Då kan man nog vänta sig i princip vad som helst. Då personen om den tidigare var känd av polisen. Troligtvis visat att den personen inte är en ansvarsfull medborgare.

   Då spelar det i princip ingen roll vilken ras det är. För denna typ av person kan få i princip vilken ras som helst att göra konstigheter.

  3. För att tidningarna exploderar över ”pitbull attackerar”.
   För några år sedan var det en hund som de lite löst kallade ”av pitbulltyp” som attackerat. Vad visade det sig egentligen vara? En labradorkorsning. Men ja, labradorer är ju också korthåriga och med breda huvuden, så det kvalificerar väl som en pitbull, eller hur? (Enligt pressens raskunskaper, ja.)

   En annan gång sprang en ”pitbull in på ett dagis för att äta upp barnen!” och det visade sig vara en engelsk mastiff som råkat hoppa över stängslet, och gjorde ingen skada.

   Historier om golden retriever som sliter ihjäl småhundar och skickar barn till sjukhus finns också, men de säljer inte lika många löpsedlar så tidningarna exploderar inte över det på samma sätt. KAMPHUND ANFÖLL – stora krigsrubriker, gärna bilder på slumpmässiga hundar som morrar och tuggar fradga. Golden retriever bet – en liten notis utan bilder.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11853209.ab
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11779392.ab
   Hade det varit en hund av pitbulltyp, hade de här artiklarna varit så små och obetydliga?

 16. och så Aftonbladet också:/
  så lätt för tidningar att skriva så fort det är en amstaff, pitt Bull, rottis som agerat!

  1. En sak som glöms bort i detta resonemang är att det faktiskt var ett litet barn/baby som blev skadat av en hund (legatl vilken ras) och jag anser INTE att man skall försöka hitta några förmildrande omständigheter. En hund som gör så kan, nästan, omöjligen vara en bra hund. Och varför skall vi ha hundar som är sådana….obs jag har själv hund, så inget generellt hundhat, men vi, hundägare, måste ta vårt ansvar och se till våra hundar. Ingen babys skall behöva bli biten/urdragen eller på något sätt skadad i sin barnvagn.

  2. Men det var ju en amstaff. I det här fallet spelar det ingen roll vilken ras det är, hundar som attackerar och biter små barn upprör och många ser nog att hunden avlivas.

 17. Jag röstar på att försöka locka mer människor till hundklubbar!!!!
  Ha ”öppet hus” typ. Få dit dessa människor med dessa hundar till rätt kvarter där ALLA hundar är välkomna och där man får lära sig saker som hundförare eller hänga o byta erfarenheter.
  Mera pengar till dessa klubbar så det finns instruktörer men att försöka hålla kostnader rimliga till kurser. Eller samla ihop eldsjälar ut o utbilda där folk är med dessa hundar!
  Det finns nåt som har ett lite negativt klang o de e ” hundmänniskor”. Att dom är lite knäppa utav sig o att man inte ska beblanda sig med dom. Det måste bort!!!
  Jag vet inte, nu babblar jag på men jag tycker att det är så synd att detta ska behöva hända om o om igen o kamphundar får sämre o sämre rykte:(

  /mizzniff

 18. Till att börja med måste man få bort namnet ’Kamphund’. Bara det lockar fel personer..

  Att det ofta är dessa raser i media,beror dels på ras,men dels (mest) på ägaren. Som någon tidigare skrev- dessa raser är ’lättare att väcka till kamp’.

  Om dessa personer skulle äga ex labrador,skulle det säkert ske ’bit-attacker’ men inte lika lätt ,inte lika mycket,så att säga. Nu är det tyvärr ’tufft’ att ha en ’farlig kamphund’

  Tragiskt. Hunden är den stora förloraren i allt det här..

 19. Har en stor kärlek till dessa hundar som kallas kamphundar. Inte för att dom är tuffa att ha utan av den enkla anledningen att dom är underbara, kärleksfulla familjehundar. (Anser jag.) Det är synd att det går så långt att det diskuteras att vissa raser ska förbjudas.
  Det är inte hundarna man ska åt, det är dom oseriösa som köper hundarna och dom som tar avlar fram dom för att få snabba pengar och sen säljer dom för en skitsumma på köp och sälj sajter. En hund går aldrig att lita på och det spelar ingen roll vilken ras det gäller. En person som köper tex en Amstaff för att den är tuff, köper ingen hund ham köper ett självförtroende. Inför förarbevis för hundägare eller gör något annat men lägg inte skulden på hundarna.

 20. varför låter man sin hund hoppar upp på en barnvagn, det var det mest oansvarliga jag någonsin har läst, som är själv hundägare. Jag skulle aldrig för mitt liv låta min hund göra detta hur snäll han än är. Hunden kunde lika gärna vält vagnen, så otroligt korkat.. stackars hund som får skulden, det är ju hundägaren som gör FEL!!

  1. Jag tror på dina uppgifter, Leif. Något är allvarligt fel här. Min erfarenhet är verkligen inte att en ”vanlig” hund gör så här utan tidigare varningstecken – inte ens en kamphundsblandras.

   För att en hund ska attackera en bebis i sin barnvagn kan jag inte se annat än att det krävs både en mycket dålig uppväxt för hunden och även en oförmåga hos både ägare och de andra närvarande personerna att läsa av en hunds signaler/sinnesstämning, både före och vid det aktuella tillfället.

   Även om hundar är rovdjur etc så vill jag kalla det för ett onormalt beteende – oavsett ras.

   Hundförbud för ägaren borde övervägas lika mycket som avlivning av hunden.

   1. Räcker väl egentligen med en ouppfostrad och nyfiken hund med låg retningströskel som går upp i vagnen och greppar det som hastigt rör sig så är katastrofen ett faktum. Det behöver inte vara med komplicerat än så egentligen. Men vi vet ju inte exakt hur det har gått till och vad hunden har haft för tankar och tidigare erfarenheter…

    1. Den är uppenbart mentalt störd och ska inte vara i närheten av barn. Hunden bör avlivas. Ge ägaren och den person som hade hand om hunden när den bet bebisen livslångt djurförbud.

 21. Jag blir frustrerad över att attacker av kampbenägna raser viftas bort som ett handhavandefel. Jovisst går det säkerligen för den skicklige att fixa till vardagen så att en olycka aldrig kommer att inträffa. MEN det är ju inte realistiskt.
  Vad är då det näst bästa att göra?
  Förbud av raser?, jo om det innebar att de här hundarna försvann från gatan, men ett förbud kommer sannolikt innebära att aveln sker vid sidan om och som sagt, var drar man gränsen. Tveksam om det kommer att få avsedd effekt.

  Det enda raka är att informera o försöka få bort efterfrågan. Dvs sluta att säga att kamphundar inte är farligare än andra, det är precis lika absurt som att säga att mina högt specialiserade jakthundar inte jagar mer än ngn annan ras….
  Informera om att kamphundar biter gärna och mycket o i det mesta. Punkt slut. Orsaken till varför de biter är ju eg ointressant. Har du småbarn, köp inte en sån. Har du andra hundraser, köp inte en sån. Det är ju inte bara ”värstingar” som köper dem…
  Jag har ”nöjet” att bo bredvid en fd amstaffuppfödare. Här pratar vi hägnader med överhäng pga rymningsrisken (italienska linjer är tydligen värst), hundar som tvingas leva helt åtskilda, tikar som inte ens kan vara samman med sina söner, skalperade hundar med helt avbitna öron, 8 veckors valpar som man måste dela på för att de slåss!!!!!!!! Kan aldrig vara lösa pga risken att de träffar på nån annan hund, kan aldrig träffa andra hundar, ” får aldrig bli arga”. Allt detta berättat för mig/egenupplevt efter att ha haft dem som grannar i ett decennium…… o de har nu bytt ras….

Kommentarer inaktiverade.