Så blir du mer värd för din hund.

hundtest

 

Hundstallets och min helt ovetenskapliga ”Hundprofilen” där vi med hjälp av din Facebook-profil talar om vilken ras du är om du vore en hund, har kraschat.

På grund av alldeles för många som gör testen så har systemet kraschat.

Vi är extremt ledsna för detta, även om vi är glada över vilken succe den blivit, men de arbetar 24/7 för att få igång den igen.

https://hundprofilen.tas.se/

 

Lite tips på hur du kan bli roligare och mer intressant för din hund –

– På koppelpromenaden. Släpp kopplet rätt var ett är och vänd för att gå åt andra hållet. Då hunden kommer efter dig så leker du kort och fortsätter promenaden som vanligt.

– Ha all mat i dina fickor istället för att lägga maten i hundens matskål. Varje gång hunden spontant tar kontakt med dig, ge hunden lite mat.

– Prata inte med hunden på en dag. Allt du gör eller ska göra med din hund gör du som vanligt. Men idag använder du bara fysisk kontakt och kroppsspråk/mimik. Du kommer att bli förvånad över resultatet.

– När du är ute med hunden. Så fort hunden inte är helt uppmärksam på dig så börjar du leka med en ”luft-hund” som inte finns. När din hund kommer till dig för att vara med och leka, så slutar du leka och gå vidare.

– Ställ dig på knä, uppmuntra din hund till lek med dig som två hundar gör. Putta på hunden, vänd rumpan till och putta till med rumpan, nyp hunden lekfullt i tassar och ben, brottas med hunden och låt hunden brotta ner dig.

– På promenad. Stanna upp och låtsas att du ser vilt. Stå och titta några sekunder, släpp sedan hundens koppel och jaga efter ”luft-viltet” i ett tjugotal meter. Avsluta jakten och återgå till en normal promenad igen. Du kommer att imponera på din hund att du uppmärksammar vilt som din hund inte ens gjort.

– Lek med två roliga leksaker tillsammans med din hund. När din hund har den ena, då är den du har den roliga. På så sätt kommer hunden att älska dig för du är roligast.

– Flirta med hunden i vardagen. När som helst, använd din mimik och lätt beröring på samma sätt som mot din partner. Din hund uppskattar detta.

– Äg saker! En leksak eller godis/mat. Saker som din hund tar för givet är hundens. Lek med sakerna, lägg sakerna på golvet…. men det är dina inte hundens. Visa det med kroppsspråk och fysisk kontakt. Hunden kan få ta del av dessa saker då hunden visar att den förstått att det är ditt.

 

Mer tips kommer längre fram!   🙂

 

 

10 svar på ”Så blir du mer värd för din hund.”

 1. Hur tänker du när det gäller punkt.4, att leka md en ’luft-hund’ och sen sluta när hunden kommer fram till? Hur skulle det få hunden att tycka du är intressant? Speciellt om du bara avslutar och går vidare?

  Tror nästan hellre att hunden skulle ta kontakt för att se om ’allt är okej’?

  Att vara jakt-ledare ,kräver ganska bra lydnad, finns en risk att ’din’ metod ökar jaktlusten hos hunden. Kan tänka mej att vissa raser/individer fortsätter att ’jaga’ även om föraren stannar och avslutar jakten.

  Här har vi bara kallat in hundarna och gått andra hållet när vi sett vilt. Funkar utmärkt.

  1. Det handlar nog om att focusera hundens uppmärksamhet på föraren istället för vad som är runtomkring. Om hunden vet att föraren har koll på vad som händer runtomkring. Så är det en uppgift som hunden då lämnar därhän. Och koncentrerar sig på vad föraren gör istället.
   Och agerar istället utifrån vad föraren gör. Istället för att hålla span själv.

   1. Att hunden ska fokusera på föraren förstår jag.
    Men om en hundägare ,vars hund inte är van att vara lös eller/och har som vana att sticka iväg på egna äventyr, skulle köra denna jakt-ledar metod,så skulle det förmodligen inte fungera.
    Kanske t.om skulle bli värre.

    Därför tror jag man måste ha en slags grundlydnad och bra kontakt/relation med sin hund innan detta kan funka.

    1. Självklart är det ju så.
     Man måste anpassa sig efter omständigheterna.
     Och det går ju aldrig att alltid bokstavligt följa råd på internet.
     Lika lite som man kan kritisera råden för omständigheter som inte finns upptagna i exemplen.

 2. Att inte prata med sin hund en hel dag – funkar 🙂
  En klubbkompis sa en gång att jag inte skulle prata med honom, under promenaden.. Svårt då jag alltid småpratat med min hund 🙂 Men.. försöka var ju var ju värt det tänkte jag…. Första gångerna var det jättesvårt att vara tyst – jag menar… jag småpratar alltid med min hund… Men nu när vi är ute och jag är tyst, har vi bättre kontakt med varandra. Han är en hund som drar på egna äventyr, så lös får han inte vara, men långlina funkar det också 🙂 Häftigt att se förändringen.

 3. Kanongrejjer för folk att göra för sina hundar! Men se till att ha lite förnuft innan ni gör det!För en del hundägare tror jag nog att de måste tala om för hunden att snart kommer vi träna….. Att helt plötsligt bara släppa kopplet, vända och gå åt andra hållet, tror jag skapa mer förvirring och osäkerhet hos hunden än mer bra gemenskap! För hur som haver vill ju hundar ha en Packleader i ”flocken”….. För så gör ju packleaden,vände och går sin väg

 4. haha, trodde jag var knäpp, gör allt detta med min hund, men aldrig sett det som något som gör mig intressant, Fast i mitt fall är det jag som gör detta för jag tycker det är kul, min hund står oftast och tittar på mig och tycker jag är en idiot,;) Tror det är han som håller koll på mig mer..

Kommentarer inaktiverade.