Den hundaggressiva är störd, den andra har också en störning som inte går att bota…

Skärmavbild 2014-08-27 kl. 19.30.36

En annan del av den ”pilot” jag visade tidigare idag. Den här delen – kändis med hund – har lite ”Berg flyttar in-känsla” men det är alltid med hundprofiler.
Avslappnat hundsnack över en kopp kaffe helt enkelt.

Skärmavbild 2014-08-27 kl. 19.30.09

Och givetvis hundträning. Hundkändisen får visa vad han/hon tycker är roligast med sin hund. Här tränar Jerry momentet kryp med sin malle.

För övrigt kan jag säga att jag även släppt en snutt av denna film på min instagram @hundcoachen    🙂

 

Jag är lite nedstämd.
Efter det att jag kom hem med mina hundar från en härlig men jobbig motionsrunda så har jag mottagit två mejl.
Mejlen är från två olika hundägare och med två olika raser.
Raserna mejlen handlar om är Basset, och Labrador.

Båda hundarna hotas av avlivning.
Den ena är besvärlig vid hundmöten, den andra vaktar sitt tuggben och bits.

Jag blir ledsen då jag får såna mejl. Två problem och båda två är lätta att lösa.
Jag kan inte låta bli och undra över vad man som hundägare egentligen trodde om detta med hund innan man skaffade sig en.

Nu har väl kanske båda haft lite otur eftersom de båda har sökt hjälp men inget blivit löst, trots att de betalat pengar.
Den hundaggressiva menar instruktörer på har en störning det inte går att göra något åt, den andra som är snäll i vardagen men som kan bitas om den har ett tuggben, tror man också har en allvarlig störning som inte går att bota…………….. (suck).

Hur som helst, ha en fin kväll så hörs vi i morgon!

9 svar på ”Den hundaggressiva är störd, den andra har också en störning som inte går att bota…”

 1. Usch vad hemskt. Rent åt he-vete att instruktörer uttrycker sig på det sättet.
  Hoppas verkligen att de två hundarna inte behöver avlivas i onödan.

 2. Alla är ”experter” men vad är en ”expert” ?
  När ”experter” har olika åsikter så måste ju en eller flera vara ”icke expert” ??
  Knepigt men så är det !!!!

  1. Eller så är det som när de fem blinda träffade på en elefant för första gången. De var nyfikna på vad det var de stött på men de hann inte alla undersöka elefanten ordentligt utan hann bara med att känna på en del var.
   Den blinde som lyckats känna på snabeln beskrev en elefant som något mjukt, långt och ganska smalt med en öppning i ena änden.
   Den blinde som kom åt örat var övertygad om att en elefant är något tunnt och fladdrigt.
   Den som kände på svansen beskrev en elefant som en liten pinne med en tofs på.
   Den kortaste av de blinda som bara kom åt benen beskrev elefanten som något som påminner om en stubbe.
   Den långa blinde som klappade elefanten på ryggen beskrev elefanten som något jättestort och hårt.
   Sen tillbringade de resten av sina liv åt att försöka övertyga varandra om vad en elefant faktiskt var för något.

   Mvh,
   Johan

 3. Har också betalt massa pengar hos en ”hundpsykolog” för flera år sen då min polarspets varvade upp sig vid bilåkning o skällde konstant…,tills man kom över 70 km/tim. Fick rådet att avliva honom. Det gjorde jag inte utan jobbade vidare. Men att få det ”rådet” kändes väldigt konstigt….

 4. Jag blir jäkligt uppgiven att människor söker hjälp betalar pengar utan att få någon som helst lösning på problemet annat än att få höra att hunden aldrig kan bli problemfri. Är med i hundgrupper och får höra det ofta när man svarar på en fråga vad man ska göra tex med utfall. Jag brukar svara att ta hjälp av en duktig instruktör med erfarenhet och som kan läsa hund som på plats visar hur och när du ska agera. Då svarar många att jag har redan träffat instruktörer/tränare osv men ingen har kunnat hjälpa mej. Både på Sbk och privata hundskolor. Men vad fan är detta? Kan det verkligen vara rimligt att instruktörer inte kan hjälpa människor med relativt enkla saker om man vet hur man ska göra när dom är utbildade och får lov att hålla kurser. Rent bedrövligt kan jag tycka

 5. Är det verkligen inte minimumkrav på instruktörer som håller vardagslydnadskurser eller allmänlydnadskurser att dom ska kunna lära folk hur dom gör i hundmöten med vilken hund som helst eller alternativt kunna rekomendera någon annan instruktör som då kan det? Jag tycker då det!!!! Blir förbannad när människor anser att det inte är lönt att betala pengar för kurser när problemet ändå kvarstår 750 kronor fattigare minst

 6. Det är nog tyvärr med hundinstruktörsyrket som med PT-yrket, att det är alldeles för enkelt att få jobb som detta. Vem som helst kan egentligen kalla sig hundinstruktör eller PT idag, det räcker oftast med att gå någon liten kurs på alldeles för få timmar. Båda yrkena har blivit lite för poppis på för kort tid. Det här är ju givetvis inte bara ett problem för den som söker hjälp eller bara vill gå en kurs, utan även för de erfarna och välutbildade instruktörerna, då yrket i sig får dåligt rykte till slut.
  Tycker det är jättesvårt att på egen hand hitta seriösa instruktörer, det gäller att fråga runt. Det är ju trots allt mycket viktigt att det blir rätt från början och att man vet/känner att det är en person med mycket kunskap och hjärta på rätt ställe.
  Hoppas det går bra för de båda hundarna och att de instruktörer de träffat antingen ser till att utbilda sig mer inom yrket innan de förstör fler hundar och dess ägare eller inser sina begränsningar och väljer ett annat yrke.

Kommentarer inaktiverade.