Härliga fredag!

Skärmavbild 2014-08-29 kl. 16.49.48

Idag gjorde jag en enkel insats för en ung kvinna i en affär. På grund av kassapersonal som inte direkt stod på tå, så blev det strul för henne.
Då gjorde jag en god gärning.

Underbart att göra någon glad, och det är fantastiskt kul med instagram.

Min dag började också alldeles perfekt.
Två möten på Agria.
Det första handlade om Sweden Horse Show som går på Friends Arena i december.
Och jag är ju den som aldrig säger nej, inte heller idag, men med närmare eftertanke blir jag lite nervös med tanke på årets uppgift.

Det andra mötet är av mer hemlig karaktär, men inte alls tråkigare på något sätt. Jag tror väldigt många som gillade programmet Hundcoachen, och mina Youtube-klipp kommer att bli glada framöver.  🙂

Jag känner verkligen mig på hugget, jag är ”hungrig” och pigg, och känner att vi äntligen är på G…. Och jag älskar Agria.
Vilket fantastiskt företag att ge tillbaka till sina kunder på olika sätt – pengar till forskning, till olika typer av evenemang, till olika klubbar, stipendium. Jag tror inte hundsverige hade haft hälften av vad vi har om inte Agria fanns.
Jag är stolt över att arbeta tillsammans med Agria och deras fantastiska personal.

Ha en fin fredagskväll (om vi inte hörs igen)

44 svar på ”Härliga fredag!”

 1. Ja,har man pengar så har man.. Då skulle jag göra samma sak.

  Nu har jag svårt att få min egen ekonomi att gå ihop.
  Och bidrag kan man ju glömma,i detta massinvandringsland….

  (alltid retar det nån att skriva så)

  1. Thea>>>
   Så får man inte skriva, det vet du *Pekar med en STOR pekpinne på dig !*
   Håller bara med, Sverige, en ekonomisk dröm för hela världen !!!!!!!!

  2. 😀 😀 Visst är det härligt att helt obehindrat kunna lägga skulden på någon annan.

   Visst fallerar den svenska invandrarpolitiken på ett flertal punkter, men kom igen. Man kan inte bara lägga ifrån sig sitt eget ansvar sådär enkelt. Det blir inte seriöst eftersom frågan är infekterad och betydligt mer nyanserad och komplexare än så…

   Eftersom det är fredag och man måste ändå bjuda på lite musik så lägger jag upp dessa två låtar eftersom de dök upp i mitt huvud när jag läste kommentaren 🙂

   Önskar er alla en trevlig fredagskväll och en super mysig helg.

   http://www.youtube.com/watch?v=yls1RwvcSYA

   http://www.youtube.com/watch?v=puzh6GBrPGY

  3. Jag gör ett nytt försök och kopierar min egen kommentar så får vi se om den blir också stoppad för granskning…

   😀 😀 Visst är det härligt att helt obehindrat kunna lägga skulden på någon annan.

   Visst fallerar den svenska invandrarpolitiken på ett flertal punkter, men kom igen. Man kan inte bara lägga ifrån sig sitt eget ansvar sådär enkelt. Det blir inte seriöst eftersom frågan är infekterad och betydligt mer nyanserad och komplexare än så…

    1. Som att själv förvänta sig bidrag samtidigt som man uttrycker missnöje över andra bidragstagare …!? 😉

     Mvh,
     Johan

     1. Ja,förstod det iof. Men om man jobbar (låg lön)och inte har råd med ex ny soffa,samtidigt som man ser hur flyktingfamiljer bär in nya,fräscha möbler.. -Som soc betalar.

      Hur ”lägger man ifrån sig sitt eget ansvar” då??

     2. Lite enkelt tycker jag man kan säga att man lägger ifrån sig ansvaret i samma ögonblick som man antar inställningen ”det är fel om de får det men rätt ifall jag får det”.

      Du är dessutom löntagare så din situation påverkas ju faktiskt inte av vem som får bidrag.

      Mvh,
      Johan

     3. Johan,jag ställde följdfråga för jag ville veta ditt svar,ja.

      Att asylsökande FÅR jobba,innebär inte ATT dom gör det. Dom föredrar,majoriteten iallafall,att leva på bidrag. (Och begå brott)

      Vad pensionärer har med det att göra? Ekonomiskt blir dom (och andra fattiga) påverkad. Ta bara i Skåne,där det byggs 16st nya asylboenden,som kommer kosta skattebetalarna 15milj/månad. Kommer leda till högre skatt. Och lägre pension för våra äldre.

      Agnes,
      invandrare,asylsökande,flyktingar = massinvandringen

     4. Hello Thea! 🙂

      Och vad tror du dessa skattepengar används till. Utan att vara insatt i det kan jag garantera att de återinförs – på ett eller annat sätt – tillbaka till den svenska ekonomin och på det viset tillbaka till statskassan.

      En sådan anläggning skapar jobbtillfällen för många människor och staten får intäkter i form av avdragen skatt och arbetsgivaravgifter. utöver det används lönen till att konsumera vilket betyder intäkter i form av moms. Eftersom folk konsumerar säljer många företag fler produkter och tjänster vilket i sin tur leder till ännu mer arbete åt folket.
      Byggnaden skall underhållas och det har byggföretagen glädje av. Energiföretagen för också en slant av dessa skattepengar…. och så där håller det på.

      Dåligt? beror på om du väljer att se hela bilden eller bara en del av den. Jag väljer att se hela bilden och då är det bra.

      Eftersom du skrev till mig ”Agnes,
      invandrare,asylsökande,flyktingar = massinvandringen” undrar jag om du menar att samtliga invandrare är ”parasiter som lever på socialbidrag och begår brott”. Är du emot både flyktingar och invandrare eller bara flyktingar?

      Dessutom undrar jag om inte vi pratar om samma individer när du skriver ”asylsökande, flyktingar”. Det är väl flyktingar som ansöker om asyl….

     5. Agnes
      För det första. Jag är inte emot varken invandrare eller flyktingar.
      Jag är emot kostnaden som de medför.

      Kan inte hålla med om att alla flyktingboenden skulle ge arbetstillfällen som gör plus i statskassan.
      Ja,själva byggnaden kanske med underhåll osv. Men vad kostar inte varje individ skattebetalarna?! Mat,kläder,uppehälle..osv osv

      Och vad består flyktingarna av i huvudsak? Jo,vuxna män. De lämnar fru och barn kvar i krigslandet.
      (Bilder på de ”ensamkommande barnen” visar män med både rynkor och skäggväxt. Och det köper kommunerna rakt av!)

      Dessa flyktingar/asylsökande vuxna män,kan vi hjälpa på plats.

      Samma åsikt har jag eg ang gatuhundar som fraktas hit. Hjälp dom på plats istället,vi har nog många hundar i vårt land som behöver hem.

      Och- Jag är inte rasist. Jag är realist!
      .

     6. Du skrev ”Men vad kostar inte varje individ skattebetalarna?! Mat,kläder,uppehälle..osv osv”

      Det är ju samma sak där, Thea. Pengarna de får till mat, kläder, läkarvård, hyra, bussresor mm stannar kvar i Sverige – återgår till ”svenskarna”, kommunen och staten; på ett eller annat sätt. Det är inte så att de åker till utlandet för att storhandla 😉

      Och jag har uppriktigt sagt inte uppfattat dig som rasist 🙂

     7. Men så kan man ju inte resonera..
      Att pengarna stannar kvar i sverige är inte konstigt,men hos VEM hamnar slantarna?

      Eller missförstod jag hur du menar?
      Ge ett ex på hur den fattige pensionären ”tjänar” på flyktingströmmen.

     8. Visst kan man resonera som jag gjorde. Om man tar från skattepengarna för att ge till flyktingarna och pengarna går sedan till det svenska näringslivet och tillbaka till kommunerna i form av skatteintäkterna så kan det rimligtvis inte det vara ett problem.

      Och vad menar du med hos VEM? Pengarna stannar hos ortens skoaffärsinnehavare, matbutiksinnehavare, fastighetsskötaren som underhåller lokalerna, läraren som skall lära dessa flyktingar att prata svenska, tandläkaren som skall laga flyktingarnas tänder (genom gratis tandvård), kommunen som får in skatteintäkter mm.

      Jag vet inte riktigt vilket problem det är vi försöker kartlägga här. För i min värld så måste man först identifiera problemet innan man kan hitta lösningen. Och man kan inte hävda att man har lösningen om man inte vet vad problemet är och om man inte vet vad det är som orsakar problemet.

      Som jag sa i början av diskussionen så är jag inte insatt i hur socialtjänsten fungerar och jag tillhör inte gruppen som hävdar att invandringspolitiken och integrationspolitiken är felfri och fungerar alldeles förträffligt bra – det gör det inte, det finns (stora) brister.

      Jag tycker att jag har bemött dina argument med relevanta synpunkter/infallsvinklar/fakta. Nu vill du att jag skall ge exempel på hur flyktingar är en ekonomisk fördel för de fattiga pensionärerna. Jag kan tyvärr inte göra det utan att gå in i en – förmodligen/med största sannolikhet -ännu mer känsloladdat samtalsämne, så jag avstår – för den här gången… men kort kan jag väl ändå sammanfatta med att säga att jag tror inte att de fattiga pensionärerna kan få det bättre genom att ta emot flyktingar (iaf inte i det korta loppet), men jag tror inte heller att de har det sämre pga flyktingarna – och tror man det så anser jag att man gör det väldigt enkelt för sig – och dessutom har man inte löst problemet på riktigt… men som sagt; då är vi inne på ett annat område och dit har jag inte tid att komma just nu 🙂

     9. Intressant och välskrivet.

      Kortfattat: Pengarna går tillbaka till statskassan,MEN vägen dit är missbrukad,så att säga.
      Jag menar att pengarna isåfall borde gå förbi de fattiga pensionärerna.

      Och varför ska jag ge en förklaring till att flyktingarna är ekonomisk fördel till pensionärerna?
      Jag tycker ju precis tvärtom..

      Men nu börjar hjärnan bli trött.
      Sent och jag ska upp tidigt för att jobba ihop pengar till asylboenden 😉

      Vi får nog vara överens att inte vara överens.
      Och lämna denna politiska diskussion,och låta Fredrik ha sin hundblogg till hundämnen istället.
      🙂

    2. God morgon Thea!

     Vad jag menar med att lägga skulden på någon annan är att du hänvisar till invandrarna som förklaring till att du har svårt att få din ekonomi att gå ihop – för det var det du skrev. Jag är 100% säker att det finns andra förklingar till att du inte får din ekonomi att gå ihop och jag är ganska säker på att invandrarna inte är en av de.

     Men som sagt, visst finns det stora brister i den svenska invandrarpolitiken – också. Dessa brister är ett stort problem för den svenska befolkningen och för invandrarna själva.

     Tänkte nu på morgonen att jag borde ha avslutat min kommentar med ”Alltid retar det nån att skriva så” 😉 🙂

     Hoppas att du inser att det jag skriver inte är ett påhopp på dig personligen utan bara en allmän reflektion på det du skrev 🙂

     1. Nja,det var inte riktigt så jag menade.

      Att inte jag får min ekonomi att gå ihop skyller jag såklart inte på invandrarna.

      Vad jag menar är att det är svårare för ”oss svenskar” att få ekonomisk hjälp (soc-bidrag) pga att invandrarna prioriteras ek. Inte så konstigt iof,men har svårt att acceptera att ex en pensionär inte har råd med ex tandläkarvård,medan invandrarna får gratis tandvård.

      Och nej,tar det inte som påhopp från dig.

      Att SD får min röst retar alltid nån 😉

     2. Ok. Då missförstod jag vad du skrev 🙂

      Nu är jag inte insatt i hur socialbidraget fungerar, men har väldigt svårt att tro att socialtjänsten inte har råd/prioriterar bort ”svenskarna” (?) eftersom ”invandrarna” (?) är en högprioriterad grupp.

      Och även om jag inte är insatt i hur socialtjänsten fungerar – och inte heller vet vad det står i socialtjänstlagen – så kan jag garantera att invandrarna får inte gratis tandvård. Och mig veterligen så är det bara barn, ungdomar upp till 20 år och resten av befolkningen som har behov av tandläkarvård och som samtidigt kvalificerar sig till att få ekonomisk bistånd som får gratis tandvård. Alla andra får betala ur egen ficka.

      Och det där med att din röst alltid kommer att reta någon är väl ingenting att bry sig om. Oavsett vem man röstar på så kommer det alltid att reta någon 🙂 … Bara du sätter dig in problematiken är det väl bara att rösta på det partiet som man tror har den bästa lösningen på problemen. Det är det som är tjusningen med demokrati 🙂

     3. Thea, alla trovärdiga beräkningar jag sett visar faktiskt på att det ekonomiska nettoresultatet för invandring är positivt, dvs. det kommer in mer pengar i statskassan än vad det går ut. Så även om jag oxå ser problem med vår nuvarande invandrings- och integrationspolitik så är det ett faktum att Sverige tjänat pengar på invandring, inte förlorat.

      Mao. är det andra orsaker än invandring som orsakar de ekonomiska problem vi ser idag. Jag har ju min teori hyffsat klar för mig vad som orsakar det, men det är ju en helt annan diskussion… 😀

      Mvh,
      Johan

     4. Agnes,
      jag är inte helt insatt i social-bidrags-världen,men vet att arbetslösa och sjukskrivna som inte (längre) får bidrag så lätt.

      T.om en som jobbar med socialbidrag,har sagt att ”det är så många flyktingar som behöver hjälp,så pengarna räcker inte”.
      (Hon som sa det är granne med en bekant som sökte socialbidrag)

      Johan,HUR kommer det in mer pengar i statskassan med nuvarande invandrarpolitik?
      Förklara gärna. Uppriktigt intresserad.

      Sorry Fredrik,för politiksnack på din hundblogg.
      Dessutom från en SD’are.
      😉

     5. Thea, det är rätt enkelt. De jobbar och betalar skatt och de startar företag som oxå betalar skatt. Svårare än så är det inte. Hur det kommer bli med dagens system får ju framtiden utvisa, men även tidigare var det ju ett vanligt argument att det bara kostade…vilket ju inte visade sig stämma.
      Vi har absolut problem i systemet idag, men jag jag är rätt säker på att det inte är invandringen som är den primära, eller ens sekundära, orsaken till det…

      Mvh,
      Johan

     6. Thea.

      ja, flyktingar tillhör kategorin ”…resten av befolkningen som har behov av tandläkarvård och som samtidigt kvalificerar sig till att få ekonomisk bistånd”. Det är därför de får gratis tandvård – precis som vilken svensk som helst som hamnar i samma kategori.

      Som jag skrev tidigare är jag inte insatt i hur socialtjänsten jobbar och hur de prioriteras. Vad jag vet är att man skall vara djävligt noga med var man hämtar sina kunskaper ifrån. Åsikter skall baseras på kunskap och inte tvärtom – det är farligt och – för väldigt många – väldigt lätthänt.

      Jag är inte lojal mot någon parti eftersom jag är lojal mot mina egna värderingar – vilka jag reviderar med jämna mellanrum. Därför rösta jag på olika partier.

      Du verkar tycka att SD har den bästa politiken. Du verkar tycka att de kommer att lösa problemen på bästa sätt. Sen vet jag inte om du anser att det finns ett enda problem eller om du anser att det finns flera. Jag vet inte om du anser att frågeställningen är väldigt nyanserad eller om den är svart eller vit. Jag vet inte heller vilka lösningar du tror på. Jag vet inte om du är väldigt insatt i ämnet eller om du baserar dina åsikter på hörsägen… hoppas att du har koll på det.

      … och jag tycker inte att det är ”chockerande” att du är en ”SD:are”. Du har väl rätt att framföra dina politiska åsikter precis som alla andra (nämner det eftersom du själv tar upp det på varje kommentar 🙂 )

     7. Johan. Jobbar flyktingar och betalar skatt?! Vilket land bor du i eg??
      Och jobbar? Arbetslösheten stiger i vårt land. Hur går det ihop?

      Agnes, ’resten av befolkningen som har behov av…’ osv
      Är det okej att en fattig pensionär inte får ek hjälp,och får gå med trasiga tänder,och trasiga skor(som Cornelius sjunger)

      Nu är det inte enbart invandrarpolitiken som gör att SD får min röst. Men det är en viktig fråga,och Ja,jag är insatt. Ingen hörsägen här inte.

      Men bla bla bla ,orkar inte diskutera mer politik.

      OverAndOut

     8. Klar att vi lägger ner diskussionen om den inte är givande… Men innan jag lägger ner vill jag bara påpeka ett faktafel i din kunskapsbank (jag antar att du inte vet eftersom du ställer frågan till Johan) …

      ja, asylsökande får jobba (finns några kriterier som måste vara uppfyllda) och då betalar de skatt …. och ja, många asylsökande lyckas skaffa sig ett jobb trots den höga arbetslösheten…

      Och jag trodde att hela diskussionen handlade om invandrare – inte specifikt om asylsökande…

      Nu släpper jag det. Ha det bra 🙂

     9. Thea, om du inte tycker det är givande så kan vi absolut lägga ner diskussionen. Trodde du var intresserad iom att du ställde följdfrågor, men det kanske var fel uppfattat av mig….

      Men för att iaf svara på dina frågor så pratade jag om invandring i stort, inte enbart flyktingar. Å som Agnes nämnde så får asylsökande flyktingar jobba nu (tack och lov) så även där finns det pengar som går åt båda håll.

      Jag håller dock med om att det är förskräckligt hur vi många gånger behandlar våra äldre idag, men jag förstår fortfarande inte hur det har med vår invandringspolitik att göra…

      Mvh,
      Johan

 2. Jag som oxå tror på karma tycker att det var en klart aktningsvärd handling! Tror absolut att det kommer ge dig några pluspoäng under nästa varv… 🙂

  Med tanke på reaktionen du fick från mottagaren så visar väl det att det är bättre att handla än att gnälla… 😉

  Mvh,
  Johan

 3. Är det andra här på bloggen som får sina kommentarer granskade med jämna mellanrum. Jag tycker att jag råkar ut för det ganska ofta 🙁

   1. Det jag reagerar på är att det inte hände lika mycket förut när jag skrev nästan dagligen och ofta flera gånger dagligen…

    Nu skriver jag inte lika ofta och har blivit granskad ett par gånger.

    Det kanske är Agrias sätt att markera att jag inte skall sticka iväg på egna äventyr för att sedan komma tillbaka som om ingenting har hänt 😀

    1. Du kanske missade tiden då bloggen överöstes av spam? När de efter mycket om och men tog tag i det så gjorde de reglerna strängare eller hur man ska säga. Har man exempelvis med flera länkar i kommentaren så fastnar den garanterat i filtret. Fast i ditt fall beror det nog mest på det du skriver. 😉 🙂 Skämtar såklart bara.

     1. Men nu tycker jag bara synd om andra; tänk hur ofta andras kommentarer måste bli granskade 😉 😀

      Tur att jag slapp spam-eran och tack för förklaringen. Nu förstår jag varför och slipper bli irriterad 🙂

    2. Agnes – det är pga av något jäkla spamfilter. Kunde jag, så skulle jag ordna…. Respekterar å gillar i princip allt du tycker 🙂

     1. Spamfilter är bra, och vet man bara om det så är det lugnt 🙂

      Och eftersom jag tycker om dig (er) så mycket har jag överseende med ditt ”i princip” 😉

 4. Hej Fredrik.
  Har en liten fråga om min hunds beteende..
  Det är alltid jag som håller på med min hund, har en Russell på 7 månader. Men promenader, klickerträning, lek osv, är alltid jag som gör här hemma.
  Min sambo var först jättepositiv till att vi (eller jag) skulle köpa hund, men när han väl kommit hem så låter det mest ”sluta! Gå och lägg dig! Nej! Gå bort!” Osv.. Trist som fan, tycker jag, men vad gör man..
  Men frågan jag hade då är, att när vi är ute och går, i koppel eller skogen, så vill min hund ändå alltid hellre gå med min sambo och drar ordentligt i kopplet för att komma dit.
  Varför gör han så? Tycker han att jag är tråkig, trots att det är jag som håller på med honom?

Kommentarer inaktiverade.