Funderar på att börja ta med jyckarna till affären så det blir lite fart…….

Skärmavbild 2014-08-30 kl. 12.43.11

En ganska dålig men ändå talande vardagsbild från familjen Steens lördagsförmiddag.

Funderar på att börja ta med jyckarna till affären också, så det blir lite fart….   🙂

 

Veckan som kommer är lite halvkörig.
Förutom att jag måste sköta mitt ordinarie arbete dagtid, vara familjefar precis som alla andra föräldrar, ta hand om hundarna precis som alla andra hundägare, så ska jag också någon av dagarna få till ett möte med ett team där vi ska arbeta fram en grej (just nu hemligt).
Sedan har jag ett möte inbokat med tidningen Expressen på onsdag kväll. På torsdag morgon åker jag ut till Arlanda för att förflytta mig ner till Nurneberg Tyskland för att förkovra mig på Bundessiegerzuchtschau 2014. Det är alltså världsutställningen för Schäfer. Där är min höjdardag Fredag. Hela fredagen från morgon till kväll görs mod och kampdriftsprovet (skyddsprov) för samtliga hundar som ska delta i bruksprovsklass.
Där sitter jag på läktaren och dömer för mig själv, det gör en massa andra domare också, detta blir sedan givande diskussioner under hela helgen.
Jag kommer hem på måndag igen.
Resten av helgen, då det är utställning tillbringar jag dagarna med att prata med domarkollegor och andra duktiga hundpersoner.
Det är en fantastisk helg för att öka på sitt kunnande.
Själva utställningen är för mig nästan i bisak 🙂

 

I dag ligger jag annars rätt så lågt och gör det vanliga familjer gör en inte uppbokad dag. Det enda som är en självklarhet för mig någon gång under dagen är motion av mig själv och hundarna.

I morgon ska jag ner till SM i bruks och tänker tillbringa hela söndagen nere i Nynäshamn för att njuta av alla duktiga ekipage.
För en tid sedan blev jag tillfrågad om att vara överdomare på SM för IPO-delen, men jag tackade tveksamt nej på grund av tidsbrist. Det var förmodligen ett bra beslut att ta, även om jag saknar min domarroll en helg som denna 🙂

Nu ska jag lira lite fotboll med mina egna små huliganer. Vet inte om det syns tydligt på bilden, men fotbollskläderna har varit på hela dagen 🙂

 

 

 

5 svar på ”Funderar på att börja ta med jyckarna till affären så det blir lite fart…….”

 1. En vanlig syn ute på landsbygden i södra Frankrike, där hundarna går lösa och till och med in i affärerna. Ha en trevlig vecka.

 2. Om jag säger ett påstående om att alla hundar och hundägare inte behöver passa ihop -skulle du då säga att det kan ligga nån sanning i det, eller att det bara är skitsnack?
  Jag tycker nämligen att jag inte får till nån bekväm relation till min hund. Vi blir inte de där riktiga kompisarna som jag vill att vi ska vara. Det känns som att han inte är rätt hund för mig. Då pratar jag inte om rasen, utan om att vi inte ”klickar”.. Nu är han bara 7 månader men jag har tankar på att placera om honom pga det.
  Är jag smått dum, eller kan det vara så att vissa bara krockar helt enkelt?
  Skulle vara jättetacksam för svar, även om det bara består av fyra ord, typ ”ja, du är dum!”
  Ha en trevlig lördagskväll! 🙂

  1. Hej Hanna!

   Nu är inte jag någon hundexpert men eftersom jag inte har något bättre för mig tänkte jag dela med dig av mina tankar 🙂

   Jag har ingen aning om du hur dum du är ( 😉 ) men jag tror inte att du är ute och cyklar med dina funderingar.

   Vi människor har olika personligheter och om jag måste dra en slutsats om hurivada hundar har olika personligheter eller inte så måste jag säga; ja, det har de – men jag är inte jätte hundkunnig. Och om jag har rätt så är det väl klart att ibland går inte hunden och dess ägare ihop…

   Resten håller jag mig medveten utanför 🙂

   1. Ja, de har ju egen personlighet. Men å andra sidan verkar ju hundar kunna älska allt och alla oavsett, så det kanske bara helt enkelt är nåt fel på mig.. 😉

    1. Ja, du har säkert ett och annat ”skavank” som du måste dras med (det har vi alla) 🙂 . Men jag tror inte att hundar älskar allt och alla oavsett. Det är ju en mänsklig varelse och inte någon robott…

Kommentarer inaktiverade.