En rockkung, två poliser, en hundkille

Skärmavbild 2014-08-31 kl. 14.38.25

Mitt sällskap på läktaren idag på SM i Bruks/IPO.
Från Höger – ”Pierrings Dux” Sune, Rockkungen Jerry, Polis och utbildningsledare Kjell Ström, och sedan Polishundförare Hedberg.
Samtliga med en oerhörd kunskap i att utbilda hund. Bara att sitta en halv dag med dessa grabbar och snacka hund och dra skämt, gör att ens kunskap växer.
Tillsammans har dessa fyra grabbar cirka 265 års erfarenhet…………..!

Kan inte låta bli att tänka på den enorma kunskap om hund som finns bland de som är lite äldre, och som man tyvärr tar alldeles för lite del av.
Mycket är givetvis bättre idag än förr, men allt är inte bättre även om det glöms bort mer och mer.

Detta är något jag lyfter så ofta jag kan – Ta del av de äldres enorma kunskap innan det försvinner helt!

Ett enormt härligt och roligt gäng!  🙂  🙂

Jag hann oxå med ett snabbt men allvarligt prat med vår Förbundsordförande, ordförande i SBK. Men det var om ett mindre trevligt ämne, så det lämnar vi därhän så länge.

Tyvärr har jag inte haft tid och möjlighet att följa SM i sin helhet. Det blev en sväng ner till SM sent igår eftermiddag, samt halva dagen idag.
Ett verkligt fint SM med en stor mängd duktiga och imponerande ekipage.

Ha en fin söndag!

 

 

 

5 svar på ”En rockkung, två poliser, en hundkille”

 1. Hej Fredrik har nyss börjat läsa din blogg! Kul att hitta den!
  Jag undrar om du har skrivit om/har lästips om hur jag arbetar med en hund som är väldigt snäll men osäker (alltså aldrig aggressiv eller attackerar). I alla artiklar jag läst handlar det bara om hundar som blir aggressiva när de är osäkra.

  Har en 3årig liten tik (som jag haft 1 år) som är omplaceringshund och som varit väldigt osäker. Nu har hon blivit väldigt lugn och mer avslappnad, MEN hon blir fortfarande osäker när det gäller andra hundar. Hon undviker dem och springer gärna bort med svansen mellan benen. Hon tycker inte alls om att andra hundar närmar sig henne och vill sällan gå fram och hälsa. Hundar som hon träffar flera gånger kan hon acceptera men de får inte komma nära henne för då fräser hon till (men inget mer). Har förstått det som om hon var lägst i rang i sitt första hem (då hon bodde med 5 hundar) och antar att det kan påverka – samtidigt som jag väljer att fokusera på nutiden och på att göra möten med andra hundar till något positivt och odramatiskt. Jag går ganska regelbundet till hundgårdar men det slutar alltid med att hon står och hänger med människorna och blir orolig när andra hundar närmar sig henne.

 2. Riktigt härliga ”gubbar”, intressant och roligt att lyssna på dem.

  Nu till något riktigt tråkigt. Jag har tagit del av en film som visar ett ekipage i SV skyddet i moment modprov på bruks SM denna helg där figgen mycket synligt kliver åt sidan när hunden ska gå in i bett och flyttar dessutom undan ärmen!
  Detta gör mig och många många andra mycket upprörda och jag tycker synd om ägaren!
  Detta får inte hända och absolut inte på ett SM!!

  Tack för en trevlig dag för övr alla inblandade 😀

  1. Håller med men det verkar hända var och vartannat SM, tyvärr …

   Dock har jag inte sett det själv, kanske missa just det planskyddet (följt via streaming) …

   Sedan får man säga ETT STORT GRATTIS till Towa, 4:e raka! Har väl aldrig hänt tidigare i Bruks-SM historien (inom skyddet).

 3. Så mycket kunskap på en och samma bänk!! Önskar man kunde vara där. Grattis Towa och Arko fyrfaldiga svenska mästare! Vilken tjej vilken hund!

 4. Jag känner bara en person på bilden, Kjell Ström (han med keps). Vad glad jag blir av att se honom 🙂 . Tack vare honom är jag en betydligt bättre hundägare.

  Han imponerade grymt mycket på mig med sina hundkunskaper och trevlig bemötande – trots att han fick mig att inse att jag var en mesig och otydlig hundägare – och det är ju aldrig trevligt när man är inställd på att få höra att det är hunden det är fel på 😀 😀

  Evigt tacksam är jag, Kjell Ström!

Kommentarer inaktiverade.