Idag ska jag bli biten, i mängder – Det kommer dessutom bedömas!

Jag ska alldeles strax bege mig upp till Skutskär och skutskärs Bk där jag ska vara funktionär på ett IPO prov.
Jag ska vara skyddsfigurant!

Mitt första ”uppdrag” som skyddsfigurant, då var jag i unga tonåren. Min syster hade fått ta över en väktarhund som var utbildad och givetvis med mitt stora hundintresse var jag tvungen att prova.
Jag hade ingen skyddsärm på den tiden, eftersom den kostade mycket pengar så jag tog pappas tjocka rep och lindade runt armen. Sen instruerade jag min syster hur hon skulle göra med hunden (säkert inte speciellt bra), sedan sprang jag och skrek åt syrran att släppa Tazzo.

Tazzo kom ikapp, bet mig rejält i armen och drog mig till marken. Repet gled isär, tänderna trängde in i min arm och jag började blöda och skrek av smärta.

Det vi inte hade gått igenom var detta med att hunden skulle släppa…………

Efter detta som blev som ett gift för mig, så är jag fast. Att figurera i skydd mot hundar är det absolut roligaste jag vet även om jag inte kan förklara varför.

Jag blev officiell skyddsfigurant i IPO -94 eller -95 och var den första ”kullen” av Svenska skyddsfiguranter i denna då nya sport i Sverige.

Det är fantastiskt kul… man är nog bra knäpp.

Mot Skutskär, vi hörs på Instagram under dagen @hundcoachen

God morgon!

3 svar på ”Idag ska jag bli biten, i mängder – Det kommer dessutom bedömas!”

 1. Lite knäpp kanske 😉 Men under ordnade former så skulle nog även jag kunna tänka mig att sätta på mig skyddsarmen, även om ett stort muskelberg till rottis skulle komma mot mig i 180 knyck 😉 Lycka till idag!

 2. Jag har skyddsarm hemma för lek. Tror inte hundarna tänker på att det är arm dem biter i utan dem biter i skyddsarmen 🙂 Tar jag av mig armen biter ingen.
  Min St bernhard biter på bra och kampar men kanske inte lika intensivt som min malle
  gjorde 😉 Alla hundar är inlärt… Står man still släpper dem.
  Allt detta är lek för dem och inga allvar bakom, precis som jag vill ha det.
  I bland får folk panik när dem ser en skyddsarm och en hund som biter i den.
  Tjing

 3. Är faktiskt riktigt avis på dig Fredde. Jag är en ung tjej som är ganska ny inom IPO världen, men har fått prova på att figga med Rottisar och fått en blodad tand. Det är otroligt roligt och ska se om jag kan utbilda mig nästa år! Behöver bara få lite bättre motion och balans.. för jag stöp som en fura första gångerna jag provade 😉

Kommentarer inaktiverade.