Nu har jag en uppfattning – Jagad av hundar!

Skärmavbild 2014-10-01 kl. 18.24.04

Hans Rosenberg, Svenska kennelklubben, om programmet ”Jagad av hundar”

Skärmavbild 2014-10-01 kl. 18.19.09

http://tv.aftonbladet.se/webbtv/noje/tv/tvdomarna/article52604.ab

På länken kommer ni till Aftonbladet TV och diskussionen om detta program.

 

Jag har inte sett programmet, bara hört talas om det, och nu sett klipp på programmet.

Jag har läst kennelklubbens synpunkter om detta program tidigare, och jag har också blivit tillfrågad om jag vet något om programmet (innan det sändes).
Eftersom jag inte kände till programmet och inte hade sett det, så kände jag att jag tycker kennelklubbens reaktioner över programmet var bra, men kanske något uppskruvade.
Uppskruvade på så sätt att jag förstår kennelklubben, men de kanske gör en för stor sak av det trots allt.

Nu, när jag sett klippet så har jag dock en annan uppfattning.

Vad är detta för nåt???

Jag blir riktigt förbannad över programmet, i alla fall det som har med hundar att göra. Jag tar faktiskt lite illa vid mig, av flera anledningar.

Dels så tycker jag det är vidrigt att visa välutbildade hundar från den här sidan.
Utbildade är dom, och det ser ut i programmet som om det skulle vara tjänstehundar inom försvaret/polisen eller annan verksamhet.
Att man vill visa upp en tjänstehunds ”sämsta” sida och bara den sidan av en fin tjänstehund gör ont i mig. Tycker det är väldigt respektlöst mot djuret i fråga.
Är dessa hundar bara ett ”verktyg” för att höja någons image, eller vad?
Jag gillar det inte!

Sedan den effekt detta har på människor som kanske är lite oroliga för hundar redan innan programmet.
I inslaget säger båda ”TV-domarna” att det är otäckt, stressande och läskigt……
Hur fan ska då redan hundrädda personer känna?!

Sen är det ju direkt smaklöst!
På fullaste allvar skulle man ju kunna ta ut fem dömda våldtäktsmän och göra samma sak med…. Det hade varit minst lika läskigt för deltagarna i programmet.

Varje dag får vi hundägare försvara vår existens, försvara våra hundar mot falskheter om att våra hundar är farliga…. och så visar man detta?

Jag fattar att det är ”trickat” och att ingen säkert kan bli biten, jag fattar att det inte är ett hundprogram med ”feelgood-känsla”, jag fattar att det är ett program i skräcktema……
Men låt för fan våra hundar vara!

Hade dessa varit tjänstehundar från Sverige så hade dessa ”monster” letat och funnit små barn som kommit bort i skogen, hittat personer som håller på att dö på grund av att det gått vilse, med mera …………….

Och… hur många ”balla grabbar” ser på det här programmet och vill att sin hund ska kunna göra samma sak?

Snacka om att TV gör allt för att få tittarsiffror, kosta vad det kosta vill!

Nä, jag blir illa berörd och jag tycker nu att kennelklubben och Rosenberg hade kunnat ta i än lite hårdare i sin kritik.

44 svar på ”Nu har jag en uppfattning – Jagad av hundar!”

 1. Jag trodde det var ett skämt när jag först hörde talas om detta program och att de säkert vridit till titeln för att få uppmärksamhet, som skvallertidningarna gör med sina rubriker. Så jag vill heller inte säga allt för mycket innan jag såg det, även om jag redan då tyckte det verkade lite osmakligt.

  Efter att ha sett nästan hela första avsnittet inser jag, som Fredrik, att det faktiskt är VÄRRE än jag trodde innan! Hur har detta program någon positiv effekt på någon överhuvudtaget, förutom kanske TV3???? Varken hundälskare eller hundrädda blir hjälpta av det här programmet. Och underhållningsvärde???? Nä, usch!

  SKÄMS TV3! Detta är ett nytt bottenskrap! 🙁

 2. Nu känner jag mig än mer upprörd… går och irriterar mig på bristen för respekt för hundar! Är det så här man ska respektera djur? Fy f-n!

 3. Då jag såg programmet kunde jag i alla fall inte låta bli att imponeras av att hundarna mycket duktigt trots jakthetsen bara tog ryggsäcken. Som dom uppenbart var tränade till att ta.

 4. Såg de sista minutrarna…. killen sprang.. blev ifattsprungen (vilken överraskning *not*) han åkte i marken… ryggsäcken slets av honom och i stycken… Jag kände att programidén var helt uppåt väggarna från början.. de minuter jag tittade bekräftade den känslan.

  Nej, där gjorde Tv3 bort sig – rejält!

 5. Har inte sett programmet och tänker inte göra det heller med tanke på vad som kommit fram i kommentarerna. Bra att ni reagerar och hoppas att det får programmakarna att tänka om.

 6. Sinnessjukt program och jag håller med dig Fredrik, låt våra hundar vara. I tidningen vid tv-tablån så stod det att det var aggressiva vakthundar som skulle jaga dom, jag hade nästan sönder tidningen. Fy fan för detta.

 7. jag har inte ens sett programmet för jag vet att jag skulle bli så arg.
  Man jobbar för att vanligt folk ska kunna ha sina hundar utan att folk ska ha fördomar och sen kommer TV3 med något sånt här urbota korkat.

 8. Vi som ”vet” något om hundträning såg ju tydligt att hundarna var tränade på just väskan, precis som dom blir tränade på tex. en skyddsärm, men förstod ”den vanliga” människan det? Riktigt dålig reklam för hundar som sagt! 🙁

 9. Medverkar inte heller till att höja tittarsiffrorna för den här sk’ten. Så jag tittade inte på programmet.

 10. Jobbigt att se detta program har två hundrädda kompisar, en har blivit biten av en hund av samma ras som min hund har (JRT) den andra har blivit utskälld av en lös hund när hen cyklade. En av dessa kompisar är världens modigaste som ville att jag skulle ta med min hund till hen men rädd var hen när min hund blev lite busig.

  Det jag vill komma fram till är att det finns folk som faktiskt kämpar med att sin hund ska sköta sig inte skälla på cyklister eller liknande eller folk med hund där deras hund sprungit fram och skällt på människor när de varit lösa som kämpar och skäms riktigt mycket. Det finns också hundrädda personer som mina kompisar som går runt och blir osäkra på hundar med en lång koppellängd eller flexikoppel fast det är en oerhört snäll hund.
  Hur ska dessa må efter programmet? Tolerasen för olydiga hundar / hundar med raser med ett dåligt rykte bland människor som inte har hund eller gillar hund lär ju inte bli bättre direkt. Samt ett ”djurplågeri” att hetsa dessa duktigt tränade hundar för att användas förskojs skull. Jag tror inte de lider men jag tycker inte man ska hetsa utbildade duktiga hundar för skojs skull. Träning är såklart en annan sak!

  Känner mig arg!

 11. Vem lånar ut sin välutbildade brukshund till programmet? Svenskar?

  En nackdel med att skriva om programmet är att folk kommer att bli nyfikna och titta. Även negativ uppmärksamhet är uppmärksamhet och det bidrar till höga tittarsiffror.

  Bättre med Det som inte syns finns inte.
  (Jag antar att det inte går att stoppa programmet på nåt sätt?)

 12. Jag såg bara fram tills när dem släppte hundarna första ggn. Det syntes tydligt att hundarna hade någon annan att springa FRAM till än den de påstods springa efter.
  Svart schäfer var förbi killen som sprang. Men kameran vinklade det som att hundarna var efter. Och strax efter sade dem att killen klarade sig i från hundarna. Sure ! När hundarna skäller är det annan scen.
  Allt uppgjort sedan innan. Sen bytte jag kanal. Tyckte att det var ett uruselt program. Förstår inte poängen av programmet.
  Tjing

 13. Jag såg hela programmet av en enda anledning, trots att det var det sämsta jag sett. Anledningen är, att jag mailade TV3 redan när det basunerades ut att programmet skulle komma. Jag ifrågasatte syftet med att ha hundar som jagade människor, i den här formen av program. Jag fick ett syrligt svar, att jag inte skulle yttra mig, då jag inte hade en aning om hur programmet skulle bli. DET gjorde att jag såg varenda minut, och är ÄN mer bestört NU, när jag vet hur det verkligen BLEV.

 14. Vem kan komma på att göra ett sådant program, det är en idé av fattigdom. Dess utom en bild av våra älskade hundar som gör ett fantastisk arbete som sökhundar, ger kärlek på äldreboende, skyddshund där dom behövs. Hur fan kan man titta på det här.

 15. Inte sett programmet men har ändå bestämt att jag inte gillar det. Ett annat upplägg med samma tema (jagad av hundar) hade ju kunnat vara att visa hur duktiga våra tjänstehundar faktiskt är och gjort ett program liknande det pilotavsnitt som du Fredrik gjort och visade på bloggen för ett tag sen. Klippet där du springer i skogen och försöker komma undan en polishund som spårar/jagar efter. Det fyller ju iallafall en funktion, att visa hundens samhällsnyttiga egenskaper (lite kombination hitta bovarna/hitta bortsprungna barn). Mycket mer feelgoodkänsla på ett sånt program

 16. Det mesta är ju fejkat, var det någon som såg om hundarna som slet sönder ryggsäcken fick tag på de 100000 kronor som skulle ligga i den. Lika mycket fejk är det i Fångarna på fortet.
  Oproffsigt att låna ut sina hundar till skitprogram.

 17. Hundarna och förarna är väll från litauen eller något baltland. Tycker rånarluvorna på förarna är i allra högsta grad osmakligt liksom iden att använda hundarna. Riktigt skitprogramm som fått mer uppmärksamhet än det förtjänar

  1. Anneli!
   Jag är också upprörd över TV3 och undrar över hur man kan komma på tanken att göra ett program som detta. Dags att bojkotta TV3 kanske…
   Du skriver att hundarna och förarna antagligen kommer från Litauen eller något annat ”baltland” och det är för mig en helt onödig kommentar. Det finns ”idioter” överallt…
   Så låt den här diskussionen gälla programmet och inte eventuella nationaliteter.
   Ha en bra dag!

 18. Nu såg jag skiten! Jag förstår inte att detta får förekomma i vårt upplysta sverige??! Inte ens i min vildaste fantasi eller för alla pengar i världen skulle jag varken utsätta min hund eller min omgivning för detta spektakel! Att jag sen oxå får höra ryktesväg att detta är drillade IPO-HUNDAR!! Skamligt tv3 att förstöra för både en redan utsatt och omdiskuterad ras samt en erkänd tävlingsgren som det pratas i korridoren att kanske förbjuda i sverige!! Vi har en hundhållning i sverige som iaf jag är stolt över, varför kan vi inte stoppa sånt här innan det kommer ut i etern?? Sätt nu ner foten ordentligt SKK för H-E!!

 19. Skulle aldrig lägga min tid på att se sådan smörja, att ens komma på att göra ett sådant program är för mig helt obegripligt, visa istället vilka otroligt duktig och välutbildade hundar vi har istället för att visa denna negativa skit.

 20. Jagad av hundar är nog det sämsta jag har sett. Total avsaknad av underhållningsvärde, fullvuxna karlar som uttrycker sin fakade rädsla likt småbarn. Att leta nycklarna känns som en grej bara för att dryga ut programtiden mellan reklampauserna, det kan ju inte finnas någon som skulle kunna misslyckas med det. Jag kommer då med garanti ALDRIG mer att spendera en minut till av min tid med att se det programmet!

  // En gång och aldrig mer

 21. Idioti! En annan variant på programmet utöver våldtäktsmän hade kunnat vara barn som jagas av pedofiler. Låter kul va..? Finns idioter som skulle tyckt det varit jättebra det med. Nä bojkotta Tv3 och deras sanslöst idiotiska och värdelösa program. Fy fan.

 22. Härligt Fredrik – tillsammans ska vi bli starka och visa vår avsky till sådana skitprogram! Vi hundägare uppmanas plocka upp vår hundskit – dags för TV 3 att göra detsamma med sin skit!
  Hans

 23. Alla ni hundägare som släpper era hundar lös i skogen (även när det är förbjudet) borde väl inte gnälla över det här programmet? Ni tycker ju att era älsklingar måste få springa av sig. låt dem göra det på brukshundsklubbens områden och ha era hundar kopplade som de bör vara. Hundar skrämmer vilda djur, tama djur och människor som är hundrädda. Vem som helst blir väl rädd om en stor, kraftig hund kommer rusande… Jag ryser bara jag tänker på det.

  1. Jag hade läst om programmet men blev nyfiken att se det iallafall. Det var värre än jag trodde och det är helt idiotiskt att göra något sånt här.
   Många skriver om hundrädda personer här. Jag måste säga att jag håller med Erika. Jag har själv en liten hund så jag är hundälskare. När jag var liten blev jag attackerad av en rotweiler och schäfer som kom bakifrån och slet ner mig. Jag var 10 år och på väg till skolan. Trots att jag har hund själv kopplar jag alltid honom där jag vet att vi inte är själva. Jag vet själv skräcken som sprids i en när en främmande hund kommer lös. Jag kämpade med det väldigt länge när jag var liten. Även om vi älskar våra hundar måste vi tänka på att det finns folk som får panik när de ser hundarna lösa i skogen eller vart som helst. Snälla tänk på det och även om ni tycker er hund är den snällaste så respektera de människor som inte känner er hund och får panik. Koppla era hundar bland folk.

 24. Jag tänker inte titta på programmet. Såg ett avsnitt av den engelska versionen och det var allmänt patetiskt.

  Däremot kan jag inte riktigt bekanta mig med ”jämförelsen” med våldtäktsmän?!? Jag tycker rent av att den är jävligt osmaklig och onödig. Du vill säkert ha fram en poäng med det Fredde, men den gick inte fram här i alla fall. Förklara gärna för jag får det inte rätt i tankarna hur jag än tänker…

 25. Har en schäferhane på 50 kg, 72 cm hög, lite större än andra, jag har redan idag problem med att folk är rädda för honom, han älskar människor och hundar, kommer inte att bli lättare för oss på promenaderna efter detta, mycket smaklöst

 26. Riktigt sorgligt program!! Och precis som Fredrik skriver, hur många ”balla” grabbar ser det här och kommer vilja ha en likadan hund … Hundar som inte kommer ha ett bra liv.

 27. Jag har inte sett programmet.

  Visst kan man stoppa programmet – men jag tycker inte det ska vara av anledningen att dravlet i vårt samhälle kan lära sig och få intryck och vilja ”leka”. De ”leker” bra mycket farligare lekar alla redan. Om man ska stoppa ett program av den anledningen så ska man i så fall stoppa ALLA tv-program med våld, skjutvapen, gräl, misshandel, krig och så vidare.

  OM man ger hundarna en dålig image … är inte gemene man bättre rustad i skallen än att de kan förstå att det är trickat, klippt och sammansatt för att det ska bli så spännande som möjligt? Ska vi verkligen se ner så hemskt på alla andra och bara tro att det är vi/jag som förstår?

  Till och med Kockarnas Kamp eller Hela Sverige bakar klipper och gör det mer spännande, visar blod, brända fingrar och vassa knivar. De visar styckning av djur, hackande fingrar 😉 och så vidare. Folk kan ta anstöt av det också – ska man sluta visa det också då?

  Nej säger jag, ge människor lite tillit. De flesta förstår och vet. En hundrädd människa tittar inte på ett program om hundar – lika lite som en ormrädd människa tittar på ett program om ormar.

  Nej, upplys folk istället.

 28. Jag tycker att ni överdriver. Jag tror inte att hundarna mår dåligt, jag tror att de tycker att det är roligt. Jag tycker att det är positivt att hundarna så uppenbart bara fokuserar på ryggsäcken, det visar väl att även hundar som ser ”läskiga” ut faktiskt inte behöver vara farliga. Jag tror inte heller att en hundrädd person frivilligt väljer att titta på ett program med denna titel, så det är nog inget problem. Sen att själva programmet var ganska fånigt överlag, det kan jag absolut hålla med om, men fina hundar

 29. så skruvat koncept. ryggsäck som target eller inte. en grupp hundar går lätt över i predation. grattis tv3! ni har gjort hela hundsverige en riktig otjänst. som sagt, jagad av våldtäktsmän hade fan varit bättre.

 30. Jag hade läst om programmet men blev nyfiken att se det iallafall. Det var värre än jag trodde och det är helt idiotiskt att göra något sånt här.
  Många skriver om hundrädda personer här. Jag måste säga att jag håller med Erika. Jag har själv en liten hund så jag är hundälskare. När jag var liten blev jag attackerad av en rotweiler och schäfer som kom bakifrån och slet ner mig. Jag var 10 år och på väg till skolan. Trots att jag har hund själv kopplar jag alltid honom där jag vet att vi inte är själva. Jag vet själv skräcken som sprids i en när en främmande hund kommer lös. Jag kämpade med det väldigt länge när jag var liten. Även om vi älskar våra hundar måste vi tänka på att det finns folk som får panik när de ser hundarna lösa i skogen eller vart som helst. Snälla tänk på det och även om ni tycker er hund är den snällaste så respektera de människor som inte känner er hund och får panik. Koppla era hundar bland folk.

Kommentarer inaktiverade.