Säger vem…?

Skärmavbild 2014-11-11 kl. 10.44.10
En fin läsarbild 🙂

 

5 myter om hund.

1 – Vissa raser låser sin käft om och när den biter.
Stämmer inte alls. Oavsett ras så är det inte anatomiskt möjligt med en låsning. Däremot har vissa individer större kamplust än andra.

2 – Friska hanar och tikar bråkar aldrig.
Om två individer blir oense, ex vis vid konkurrens om en tillgång, då har könet ingen betydelse.

3 – ”Man kan inte lära gamla hundar att sitta”.
Kan man visst, det kan till och med vara så att en äldre hund kan ha lättare att lära sig saker än en ung hund. Det har med med erfarenhet om att ”få fördel i” än ålder.

4 – Små hundar skäller mer än större hundar.
Stämmer kanske ofta i sak, men det beror sannolikt mer på att större hundar många gånger är mer uppfostrade än storleken. En Rottis som skäller och lever rövare är värre än om en chihuahua gör det. Därför läggs det sannolikt ner mer energi på den stora hunden än den lilla.

5 – En ung hund ska inte bestämma över en äldre hund.
Varför inte det?
Det sker ofta, det är vanligt, och det kan mycket väl vara naturligt.

 

3 svar på ”Säger vem…?”

  1. Jo, vissa hundars käkar låser sig, dock inte fysiologiskt, men mentalt ”låser sig” ska inte inte tolkas bokstavligt, om det nu är någon som gör det, tycks som det är hundexperter som tolkar bokstavligt och utifrån sig självactror andra gör dito. Käftarna låser sig inte bokstavligt, lika lite som att ”tankar låser sig”, Att påstå att det är en myt är i sig en myt, bättre förklara att det handlar om mental låsning,

    Mig veterligen så är det endast muskelhundar som besitter denna egenskap vilke framavlats i syfte att kampa. Denna egenskap tillsammans med muskler, förmåga att andas genom nos, attack utan förvarning och utan att uppvisa aggressivitet då dess primära syfte är att trigga i gång belöningssystem et och inte att attackera för att den känner sig hotad, Tvärtom är hunden väldigt tålig och av den anledningen har den fått rykte om sig att vara barnvänlig vilket är bedrägligt då det plötsligt händer, det som inte får hända. Det är svårt att förstå att en hund utan förvarning och med svansen viftande på noll sekunder går från att slicka till att bita sig fast i ett barns huvud med allvarliga skador som kan ge men för livet.

    Det förvånar mig att de som försvarar dessa hundar tycks ha minst kunskap om deras genetik, skyller på ägaren, kanske den ägaren i sin tur, skylde på ägaren tills hens hund själv attackerat. Det är fel att skylla på ägaren, det är inte rättvist, du skyller inte på ägaren av en tax för att den gräver i gryt, nä just det, så enkelt är det,

Kommentarer inaktiverade.