Jag tror nog att uttrycket – Lagom är bäst – passar bra även här.

Skärmavbild 2014-11-17 kl. 12.39.09

En fin läsarbild 🙂

 

På onsdag spelar vi in de filmklipp som kommer att vara med på nyhetsmorgon söndag på tv4.
Denna söndag kommer det handla om hur vi ska få ”Moltas” att inte vara så besvärlig vid hundmöten.

Hittills idag har en måndag varit som den alltid är – Besvärlig på alla sätt.
Ser dock fram emot kvällen då det är Homeland på SVT.
#jagärhomelandoholic

 

Hej Fredrik.
Ibland kan jag tycka att det är en form av djurplågeri att hela tiden träna med sin hund, eller som du, att ha med dina hundar på tv titt som tätt.
Det naturliga för en hund är inte att göra saker för godbitar hela tiden, eller sitta i TV studios med en uppsminkad ägare och hundcoach.
Är du så säker på att allt vi/du gör med hundarna är bra för hundarna?
/ X

Hej.
Du lyfter en fråga som jag hela tiden brottas med och funderar över. Och även om jag anser att du har en poäng i din tanke, så anser jag du har fel.
Min övertygelse är att ju bättre hund och hundägare mår tillsammans totalt sett, desto bättre mår hunden.

Jag är övertygad om att även en vild varg exempelvis har tillfällen i livet som är besvärliga. Men att den i stort mår rätt så bra.

Våra hundar har krav på sig som den säkert gärna kunde vara utan. Men dessa krav är ett måste för att vi ska kunna ha hundar överhuvudtaget.

Jag tror kanske inte mina hundar älskar en tv studio, men jag vet att de älskar att vara med mig. Då får de liksom hänga på även i studion, och leva med det.

Det gäller sannolikt att hitta en balans, och återigen vågar jag nog påstå att det svenska uttrycket – Lagom är bäst – fungerar även här.
Tack för ditt brev / Fredrik Steen

 

 

5 svar på ”Jag tror nog att uttrycket – Lagom är bäst – passar bra även här.”

 1. Min hund älskar att hänga med mig vart jag än befinner mig, och har fått lära mig att träning är en färsk vara..så klart tränar man med måtta..

 2. Det bästa Tåga vet är att få vara med, vad vi än gör. Jag har aldrig sett att hon mår dåligt eller far illa av det. Hon är alltid lugn vart vi än är och så länge det finns en mjuk plats att lägga sig på (jag har en hund som vägrar ligga direkt på golvet, mitt eget fel, jag vet) så lägger hon sig och sover. Kan absolut inte se något fel med att hunden är med överallt.
  Vi tog med henne på en två dagars kanottur i somras också, hon har aldrig innan dess varit på en båt. Hon låg ovanpå tältet i kanoten mellan mig och sambon och sov som en stock i solen medan vågorna skvalpade och vi fick paddla. Sova i tältet var ju också supermysigt tyckte hon. Jag är övertygad om att hon är så lugn i alla situationer för att hon alltid fått vara med, på jobb, åka bil, i affärer o.dyl.

 3. Det är väl individuellt som allt annat. Vissa hundar gillar att vara i farten en hel del, andra gör det inte. Det gäller helt enkelt att lyssna på sin hund, som jag ser det.

 4. Många har ju som jag hunden med sig var man än går. När jag jobbar är hunden med i lastbilen, ibland när jag lastar o lossar är han med mig och då får han ju träna på att vara med men inte ”aktivt med” annars ligger han kvar i bilen ”passiv passitivitets träning. Tror ingen träning är fel träning

 5. En bra fråga och en bra tanke i det men jag håller med dig i det du svarar Fredrik! 🙂

  Jag tror absolut inte dina hundar lider av att komma till tv studion, har man en hund som är bra miljötränad är ju inte detta något jobbigt för hunden.
  Sen är det väll självklart att om hunden hade fått välja skulle ni befinna er i skogen, men är också övertygad att som du säger skulle dom också välja att följa med dig in i tv rutan framför att få stanna hemma.
  Sen är det såklart inte en livsstil för alla hundar men för dina verkar det passa!

  Jag kan till exempel ha med min hund på olika tillställningar, som spelkvällar med lite alkohol och födelsedagsfirande med många släktingar som kommer osv.
  Detta är absolut en livsstil långt ifrån alla hundar skulle klara av. Jag tror till och med du själv sagt att du inte har med dina hundar när mkt folk är på besök utan att dom får vara i sin hundgård vilket jag förstår.
  Men för min hund är det ingen stress alls, han går lugnt runt och hälsar lite på alla och sen går han och lägger sig någonstans och struntar i folket.
  Enda gången han inte får gå som han vill är när det är barn närvarande, då har jag koll på honom och barnen så att dom inte ska gå på honom om han vill lägga sig

Kommentarer inaktiverade.