Jag tittar, frågar, iakttar – och på så sätt skapar jag mig en bra bild.

Skärmavbild 2014-11-28 kl. 11.27.04

En härlig läsarbild på en härlig hund  🙂

 

Jag vill börja med att ursäkta mig för att min blogg de senaste dagarna inte har varit på topp.
Jag har det extremt stressat dessa dagar och hinner inte göra mycket mer än att just arbeta.
Men i morgon blir allt lugnare igen, och då är jag tillbaka på arenan igen.

 

Hej Fredrik.
Till helgen vet jag att du inför publik ska hjälpa hundar på Friends arena. Min fråga till dig är – hur tänker du inför detta, kan du verkligen hjälpa någon på några minuter detta är frågan om, tycker du detta är seriöst av dig?
Hälsn X

 

Hej.
Ja, det tycker jag!
Sedan hur mycket hjälp ägaren känner att den får kan säkert variera från fall till fall.
Det jag gör då jag träffar en hund och hundägare är att lyssna. Att lyssna på vad ägaren berättar om sig själv och hunden.
Jag ställer frågor utifrån vad ägaren nyss sagt, frågor som ibland kan vara lite provocerande. Dessa frågor ställer jag ofta för att ägaren själv ska förstå vad ägaren själv säger om sin hund.

Under detta samtal med ägaren studerar jag också hunden.

Efter en ganska kort tid med samtal och hur hunden beter sig så kan jag med relativt små medel hjälpa hund och hundägare i rätt riktning.
Väldigt ofta handlar problemlösning om att öppna upp sinnet hos hundägaren och att få hundägaren att börja tänka i rätt banor.

Ex på detta kan vara hunden som morrar då man tar maten ifrån hunden.Ifrån att hundägaren gjort detta värre med hjälp av dominans och konkurrens, så kanske vi kommer fram till en lösning där man helt enkelt ska låta hunden vara då den äter.
Detta var bara ett exempel, men det finns många fler.

Hundar är inga idioter, hundägare är absolut inga idioter och jag kan tycka din frågeställning är lite märklig.
Om du hade ett problem, med dig själv. Och du fick prata om detta problem med en person som kan stötta dig, hjälpa dig med rätt beslut och så vidare – Skulle det kännas bra eller dåligt?

Så mitt sammanfattade svar till dig blir – Jag tror att jag kan hjälpa många hundägare med något i alla fall, och jag tycker det är väldigt seriöst och bra.
/ Fredrik Steen

Hoppas vi ses på Friends i kväll!

4 svar på ”Jag tittar, frågar, iakttar – och på så sätt skapar jag mig en bra bild.”

  1. Tror jag också av vad jag sett och hört på TV, filmer och läst i bloggen. Synd bara att du bor så långt borta (nu är jag där och tjatar igen). 🙂

  2. Oj, vad folk blir provocerade av att någon är bra på något! Du är bra och hjälper många, TACK för att du orkar engagera dig och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter!

  3. Min ena hund skäller jättemycket, både ute och inne. När det är något som låter då skäller han, ringer det eller knackar på dörren då skäller han, när jag släpper ut dom i trädgården (även om jag också går ut för vi är på väg ut på en promenad) så skäller han! Jag har försökt äga hallen och trädgården och han kan nu strunta i att springa till dörren eller runt i trädgården men ändå så skäller han. Till exempel så ligger han kvar still i soffan men skäller ändå när det knackar på dörren. Jag fattar inte vad jag ska göra mer för nu hjälper det inte att äga ex. hallen för han är ju inte ens i hallen?!

    1. Precis detta undrar jag också över. Ingen hund i hallen och möter besök men en hund som skäller lika mkt ändå…

Kommentarer inaktiverade.