Startar med en rivstart!

Skärmavbild 2014-12-31 kl. 08.50.18

Den sista morgonpromenaden för Ice och jag detta år.

 

Jag hoppas att ditt år 2014 har varit fint, men att 2015 blir ännu finare.
Tänk också på att om du ska ge ett nyårslöfte, då ska det handla om vad du ska göra, inte vad du inte ska göra under 2015.

Det du inte vill göra under 2015 kan du sluta med utan nyårslöfte, och ett nyårslöfte ska vara positivt tycker jag.

Varje år startar med en rivstart!

För mig börjar 2015 med MyDog i Göteborg i fyra dagar. Dels ska jag sitta med i jury för en tävling där vinnaren kommer att få vara med i ett tv-program, jag ska prata lite hund på scen varje dag, och jag ska signera mina böcker för de som vill köpa en bok och prata lite hund med mig.
För första gången kommer jag också att ha en liten monter i mässhallen.
Förutom att du kan komma förbi att säga hej, eller få din bok signerad, så tänkte jag också att du skulle få lägga in ett blogginlägg på min blogg.
Jag kommer att ha en dator i montern, ta en selfie på dig och/eller din hund, och gör ditt eget blogginlägg på min blogg.

Har du en skotträdd hund så hoppas jag att du i kväll på något sätt lyckas lindra rädslan, har du en hund som inte är rädd – Låt den inte vara ute i onödan och riskera att den kanske kommer att bli rädd hädanefter.

Hoppas du och din hund får en riktigt fin sista dag på året 2014, i morgon är det full fart framåt igen 🙂

 

Gott nytt år till dig och din hund  / Fredrik Steen

15 svar på ”Startar med en rivstart!”

 1. Gott 2015, önskar jag dig tillbaka också. Men jag har även en liten fundering: har en 10 månaders gammal valp. Han är inte skotträdd (vi har tränat), men fyrverkeri är ju liksom en lite annan sak. Han är dock väldigt bunden till mig och vi har märkt förut att han blir minst skrämd för saker om han får vara med mitt i där det händer. Vad tror du – vågar jag ta ut honom i koppel o se det som ”skotträning” eller hur ska jag hantera för att inte heller skapa fyrverkerirädsla? Hur gör man bäst för att inre skapa rädsla för framtida år?
  Där vi kommer att vara kommer det att vara väldigt sparsamt med raketer.
  Med vänlig hälsning,
  E.

  1. Ett gott råd: Vad du än gör, ta inte ut hunden när det smäller. Det kan skapa rädsla även om han är säker nu.
   Jag har bara låtit bli att bekräfta, när hundarna ”frågat” om det är farligt dvs när de har tittat på mig då det smäller, har jag inte ”svarat dem” genom att titta eller säga något alls. Bara gjort som en vanlig kväll.

  2. Jag kommer få skit för detta men jag är emot skott träning på hund, det kan verkligen gå åt fanders. Läste en artikel från bland annat Kent Svartberg där de mätte stress på hundar vid rädsla, det visade sig att de skotträdda hundarna som låg mer och inte verkade berörda hade samma stressnivå som när de inte låg ner alls de gjorde tester på hundar. De mätte alltså stressen på hunden.
   De skrev i artikeln att man inte får ta det för en sanning men jagvtycker ändå det säger nånting.

 2. Klokt skrivet om nyårslöften tycker jag! 🙂

  Vill oxå passa på att önska ett riktigt Gott Nytt År! 🙂

  Mvh,
  Johan

 3. Jag brukar alltid ha lite roliga löften, lära min jonglera, stå på huvudet och sånt! Detta året ska jag lära mig busvissla!

 4. Ingen av mina hundar är skotträdda, men för att undvika att dom blir det, så är just nyårsafton bara min och hundarnas. Vi går en lång promenad på dagen, busar och har massor av kul. När det börjar mörkna, så kryper vi in i vårt mys.
  Vi gör något gott att äta, tänder levande ljus överallt, drar för gardinerna och placerar oss i soffan med tv´n på högre volym än vanligt. Detta är vår heliga dag, som är bara våran.

  Nyårslöften har jag slutat med, däremot har jag ett litet projekt på gång med hundarna, som jag kanske kan se lite resultat av under sommaren.

  Gott Nytt år allihop! 🙂

 5. Min hund var inte rädd för raketer som valp/unghund men utvecklade det tyvärr. I år slipper han dock allt vad smällare heter, för i förmiddags så somnade han in på sin madrass här hemma omgiven av familjen. Han skulle fylla tre nästa april så det var verkligen inget långt hundliv men absolut ett rikt och fullt! Just nu är jag helt förkrossad och det gör så ont men jag är ändå så gränslöst tacksam för att just jag fick vara hans matte!

  1. Anna, jag beklagar din sorg. <3 Jag vet vilken svår tid du har framför dig. Orden fattas mig, men jag vill att du ska veta att ni finns i mina tankar. Kram

   1. Tack snälla <3 Vet ju att du också förlorade din hund nyligen. Kan bara inte fatta att det hänt, att han inte finns mer…

    1. Jag vet Anna, jag har stunder än efter 6 veckor då det är ofattbart för mig. 🙁 Jag åker känslomässig berg och dalbana hela tiden. Dock har jag mängder av foton och filmer att titta på och det hjälper mig när det är som svårast. Jag är ”nybörjare” på detta, men det enda råd jag kan ge dig är att leva ut din sorg, våga prata om den och ta en stund i taget. Folk är faktiskt mer förstående än man tror.

     1. När min förra hund dog var jag så ledsen så länge att jag faktiskt inte ville ha någon mer hund någonsin, jag hade i princip växt upp med honom och han blev väldigt gammal. Men så blev suget efter hundlivet för stort till slut, jag ville ha hund igen efter några år… Men inte trodde jag då att det skulle ta slut efter 2,5 år! 🙁 Är oändligt tacksam för de bilder och filmer jag har (även om jag önskar att de vore ännu fler) men samtidigt klarar jag inte av att titta på dem för länge än. Håller med dig om att leva ut sorgen, just nu har jag inget val heller… Tårarna kommer för minsta lilla. Plötsligt när jag håller på med något annat kommer jag på något nytt helt ur det blå, enkla saker som hur mycket jag älskade hans ”pratljud” eller hur han petade med tassen när man skulle klappa mer… Hans talande ögon!
      Idag när jag kom hem från jobbet tänkte jag på att han var borta när jag låste upp dörren och ÄNDÅ tittade jag reflexmässigt efter honom och undrade var han var sekunden senare då jag kom in??
      Jag har tur och har flera omkring mig som förstår hur ledsen jag är, men jag vill bara att det onda ska ta slut och få ha honom här igen…!
      Min hund var sjuk redan när din hund gick bort och din berättelse berörde mig så starkt då. Ändå gick det så snabbt på slutet för min hund och de fick båda ganska lika avslut.

 6. Hej Fredrik!

  Jag har en helt annan fråga, först varför mina tankar går som de gör. För snart 2 mån sedan, vart min lilla york biten av en amstaff. Den kom bakifrån oss. Tjejen som var ute med amstaffen skrek ta upp er hund och jag hann få upp min hund i min maghöjd. Den hoppar upp och biter mig över handen och samtidigt min hunds höger underben.

  Min hund överlever med en underbensfraktur och bitskador, jag och min kompis får bitskador på händerna. Nu min fråga – Hur kan vi skydda mig framöver så vi slipper detta igen? Hur kan man avleda en hund som verkligen skulle bita en min hund?
  Tacksam för bra tips!
  Hälsning Helena

  1. Fy fan vad hemskt, beklgar verkligen! Tappade ägren kopplet eller gick den lös? När springande lösa hundar kommer mot mig och min hund brukar jag stampa och ryta NEJ från ca 20 meters avstånd iaf. Som tur är har det bara vart vänliga hundar som sprungit fram mot oss, det har aldrig sprungit fram en hund mot oss. Jag vet inte om det är någon skillnad om hunden är ilsken. Vi hade en liknande hund av samma ras i vårt område som hade fel ägare, jag gick åt andra hållet när jag såg denna hund med ägare. Kanske inte ska utmana ödet insådan situation ( när man inte kan lita på ägaren alltså)

   1. Hej Malin!
    Den andra hunden slet sig eller om man ska tro den som var ute och gick med hunden hade råkat snubbla och hunden blivit rädd. Det låter mycket konstigt, skulle jag ramlat hade min hund sprungit till mig och undrat vad jag gjorde på marken. Våra hundar hade sett varandra innan och den andra hunden visste åt vilket håll vi gått så den visste vad den vill göra. Allt gick så snabbt, då hunden kom bakifrån.

 7. Har en jaktlabbe på 8 mån. Köpt som sällskaps hund och stallkompis. Nu ser jag hur hans intresse för jakt ökar. Han är duktig i sitt sök och att hålla kontakt med oss. Går fot utan koppel vid promenad . Han är smart och lättlärd. Min fråga, om han jagar används i eftersök mm. Försvinner möjligheten att ta med honom på ridturer? Går det att lära honom skillnaden på jakt och ridtur. Ska jag vänta med jakten? Det är en kille som behöver använda sin hjärna.Då är jakten oslagbar.

Kommentarer inaktiverade.