2 svar på ”Då är vi igång!”

  1. Hejsan! Jag har en Schäfer/Collie blandning som är väldigt stressad, hon är nyligen kastrerad i hopp om att hon skulle bli lite lugnare men hon verkar ha blivit värre! Jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag har ingen möjlighet att anlita en hundinstruktör och är rädd att om hon inte blir lugnare till sommaren så blir jag tvungen att avliva henne vilket jag absolut inte vill göra. Hon är en omplaceringshund och gör utfall mot bilar och andra hundar, mot människor är hon jättebra och inomhus är hon hur lugn som helst men när jag ska gå ut med henne (framförallt hemma hos mina föräldrar eller syster) så skäller hon oavbrutet och piper och tjuter vid dörren och sen är hon jättestirrig utomhus. Snälla, jag måste ha hjälp! Jag vill inte ge upp men känner att om det fortsätter såhär så har jag inget annat val än avlivning eftersom hon uppenbarligen inte mår bra av all stress, det är hemskt att sen henne såhär. Jag har haft henne sedan hon var 1,5 år och hon blir 5 år den 2 april 2015. Hon har gått upp och ner väldigt mycket med framsteg och tillbakasteg och därför vet jag att hon kan bli bättre om jag bara får rätt hjälp.

    Snälla hjälp mig!!
    0766-121229

  2. Synd att jag bor i Stockholm, annars hade jag också kommit på MyDog. 🙁

    Jag håller på att träna min 6 månadersvalp att komma när man ropar på honom. Han får alltid beröm och godis när han kommer till mig. Det är bara det att mina föräldrar inte har förstått att man alltid måste berömma när han kommer. De ropar på honom jätteofta, när de ska koppla honom, när han leker med en hund och det är dags att gå osv. Och de berömmer honom inte ens med rösten. Jag har förklarat för dom miljoner gånger att man måste belöna när han kommer men dom struntar i det.

    Nu undrar jag om jag kan ställa krav på Diesel (hunden) att han ska komma. Dvs att jag tränar med långlina och om han struntar i att jag ropar så går jag fram och blir lite sur. Eller är det elakt när han inte alltid får beröm för när han kommer.

    Förut var han jätteduktig på att komma men nu börjar han strunta i mig mer och mer när jag ropar.

Kommentarer inaktiverade.