Vad en icke hundägare ibland har svårt att förstå!

Skärmavbild 2015-01-08 kl. 16.04.15

Den här fina hundboken med en framsida föreställande vår hund Ice, fick jag av min fina William idag.

Nu på söndag gästar jag nyhetsmorgon på TV4 ihop med ett par ursöta labbevalpar, och nästa söndag kör vi sista gången med TV4 stjärnan ”Moltas”.
Sista programmet med ”Moltas” kommer att handla om att ”Moltas” måste kunna ta det lugnt då det kommer besök till bostaden.
Exakta tider till Nyhetsmorgon kan jag inte ge er nu, eftersom detta inte är satt än. Men ha koll på min instagram (@hundcoachen ) så kommer det där så småning om.

 

Jag har fått en ”Lista” sänd till mig av en läsare. Jag gillar listor och publicerar den gärna 🙂

Vad en icke hundägare ibland har svårt att förstå!

– Att en hund är en egen individ med egen vilja.
– Att en hund, precis som en människa, inte kan leva sitt liv utan att göra fel någon gång.
– Att det inte är hundens fel bara för att den fått en ansvarslös ägare.
– Att en hund, bara för att det är en hund, inte alltid vill hälsa på allt och alla.
– Att en hund, oavsett hur snäll den än är, måste behandlas med respekt.

Som sagt – Jag gillar listor! 🙂
Har du en ”Lista” du vill att jag publicerar? Sänd den då till mig på info@fredriksteen.se

 

 

5 svar på ”Vad en icke hundägare ibland har svårt att förstå!”

  1. Listan gäller inte bara icke hundägare. Dessvärre finns det även hundägare som den där listan kan appliceras på. Sorgligt, men sant. :-/

    Jag är också en list-fantast. Ska se om jag har nån lista som faktiskt skulle kunna publiceras…

  2. Att ha en liten och söt hund är kanske det värsta på ett sätt. Jag hade en stor hund innan och den ville ingen klappa vilket var väldigt skönt ;). Min hund som är liten är inte bara fruktansvärt söt han ser så jävla snäll ut också och han är så himla vänlig och glad själ. Han är den folk kommer till när vi är på utställning eller tävling ( där folk är som inte har hund men vill skaffa) Kista mässan för mig var typ värst här kom folk fram när jag tränadr fot ” oh vad söt får jag klappa” jag har jättesvårt att säga nej för han är så snäll, men jag har ännu svårare att säga nej när han gåt vänligt fram och viftar på svansen. Problemet är att vi blir störda ;). Någon småhundsägare som har tips på hur man kan säga nej men vänligt? Jag kan ju inte säga att han har skabb om vi tävlar eller att han är osäker på människor eftersom han går fram vänligt precis. Med tanken på alla människor som kommit fram och klappat är jag stolt över att min hund inte letar upp människor på promenaden ni vet sådär överglad hundar kan bli på andra hundar när de har fått hälsa i koppel. Problemet är egentligen bara att vi blir störda när vi tränar 🙂

    1. Oj vad jag känner igen mig i detta! Men även i vardagen, inte bara träningssituationer. Just när vi tränar/tränade så tycker jag dock det var lättare, då säger jag bara att vi tränar på fot t.ex. och att det inte passar att hälsa då. Sen vad de tycker om det är en annan sak, men det funkar i alla fall!

Kommentarer inaktiverade.